[MK2] Golf problem z ABS

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
ceasar
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: ceasar » czw paź 12, 2006 10:06

Tak jak pisałem wcześniej złącze ABSu powoduje tylko świecenie kontrolki ABS w trakcie zwarcia do masy i nic więcej.
Natomiast w drugiej kostce pokazuje błędy o kodach 2341, 2343 czyli związane ze spalinami (jazda na LPG - uszkodzona lambda).

VW Golf IV 1.9 TDI AHF Highline Obrazek
VW Golf MK1 Carbio

Maverickdan
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Maverickdan » czw paź 12, 2006 15:08

Witam.
Mam golfa2 GT z ABSem i moj problem polega na tym że ABS wlancza sie bez przyczyny, czasem jak jade na jedynce slysze jak odbija pedal a ja wcale nie hamuje.
czasem na chwilke zapala sie swiatelko ABS i za chwilke gasnie a czasem zapali sie i trzeba cofnac stacyjke i z restartowac,po tym bez problemu gasnie.Nie wiem co jest grane wszystko czyscilem czyjniki pomierzone komp podmieniany,caly czas ten sam objaw. Ratujcie!!

RobertP
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: RobertP » czw paź 12, 2006 15:17

Maverickdan pisze:wszystko czyscilem czyjniki pomierzone komp podmieniany,caly czas ten sam objaw. Ratujcie!!
wszystko spradzałeś ?
a pod deską rozdzielczą (nie w szkynce !!) lewa strona b.wysoko, trzeba nieźle się
nagimastykować aby tam dość są dwa przekaźniki z bezpiecznikami 30A
tam jeszcze zerknij na styki i na te bezpieczniki czy styki OK, czy nic nie jest nadpalone

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”