Kącik posiadaczy MK4
Moderator: VIP
- Tomek gd
- Forum Master
- Auto: passat b6
- Kontakt:
Kącik posiadaczy MK4
Cześć, muszę kupić reflektor zwykły (strona kierowcy) do caddy 2011, tak na wczoraj.
Re: Kącik posiadaczy MK4
Były niepodświetlane kratki w borze, ale wydawało mi się, że tylko na początku produkcji.
W sumie na końcu też mogły być, bo wkładali to co im zostało.
W sumie na końcu też mogły być, bo wkładali to co im zostało.
- sebekgolf
- Forumowy spamer :)
- Auto: Volvo S60 T6 R-Design, MK4 GT TDI i inne takie
Kącik posiadaczy MK4
Pewnie zależało od pakietu.
Hmm, ja takie coś zwykłym KKL pod USB ogarnąłem kiedyś
Qto będę dzwonił jutro najprawdopodobniej, bo ostatnio urwanie było i nawet kompa jakoś specjalnie nie było kiedy otworzyć.
Garrison pisze:Coś udało się wygrzebać, próbnie nawet odpalił na wirtualnej maszynie, czego rzekomo nie powinno być. Jak dorwę urządzenie z wejściem RS232 i kupię kabel, to się pobawię z domykaniem szybJaroslaw.b pisze:mowa o VDS? ten pod "biosa"?
to tak, tyle to zajmuje i nie jest widoczne na windowsie, wypal plytkę bootującą i zobacz płytka 1zł więc jak nie będzie działało to majątku nie stracisz
ale z tego co pamiętam to właśnie tak wyglądało
Qto będę dzwonił jutro najprawdopodobniej, bo ostatnio urwanie było i nawet kompa jakoś specjalnie nie było kiedy otworzyć.
Tarpan 1,5 OHV -> Swap 1,4 dohc R.I.P -> Swap 1,6 DOHC R.I.P -> Swap 1,4 DOHC R.I.P ->Swap 1,8 DOHC R.I.P -> Swap 1,8+ DOHC -> Swap 1,8T +++ DOHC in progresssss
Pomagamy Domom Dziecka -> ZŁOMBOL '11/'12 /'14/'15/'16
https://pl-pl.facebook.com/tarpaniatka/
- Garrison
- Forum Master
- Auto: Leon 5F Xperience
- Silnik: CZCA
Pewnie moduł z CANem miałeśsebekgolf pisze:Pewnie zależało od pakietu.
Garrison pisze:Coś udało się wygrzebać, próbnie nawet odpalił na wirtualnej maszynie, czego rzekomo nie powinno być. Jak dorwę urządzenie z wejściem RS232 i kupię kabel, to się pobawię z domykaniem szybJaroslaw.b pisze:mowa o VDS? ten pod "biosa"?
to tak, tyle to zajmuje i nie jest widoczne na windowsie, wypal plytkę bootującą i zobacz płytka 1zł więc jak nie będzie działało to majątku nie stracisz
ale z tego co pamiętam to właśnie tak wyglądało
Pytanie dla tych co jeżdżą na gwincie.
Mam nowy gwint od ap, kupiłem do montażu do tylnych amorów osłony i odboje pod gwint lecz niestety ich średnica jest za mała by trzymała się górnego mocowania amora.
Czy ten odbój jakoś mocujecie czy po prostu składam i opiera się luźno stosunkiem do wysokości?
Dajcie jakieś info
Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka
Mam nowy gwint od ap, kupiłem do montażu do tylnych amorów osłony i odboje pod gwint lecz niestety ich średnica jest za mała by trzymała się górnego mocowania amora.
Czy ten odbój jakoś mocujecie czy po prostu składam i opiera się luźno stosunkiem do wysokości?
Dajcie jakieś info
- sebekgolf
- Forumowy spamer :)
- Auto: Volvo S60 T6 R-Design, MK4 GT TDI i inne takie
Kącik posiadaczy MK4
Odbój powinien ciasno siedzieć na tłoczysku. Wtedy będzie u samej góry amora a osłona poniżej niego będzie zasłaniać resztę tłoka.
Tarpan 1,5 OHV -> Swap 1,4 dohc R.I.P -> Swap 1,6 DOHC R.I.P -> Swap 1,4 DOHC R.I.P ->Swap 1,8 DOHC R.I.P -> Swap 1,8+ DOHC -> Swap 1,8T +++ DOHC in progresssss
Kącik posiadaczy MK4
Zgadza się Panie sebekgolf,sebekgolf pisze:Odbój powinien ciasno siedzieć na tłoczysku. Wtedy będzie u samej góry amora a osłona poniżej niego będzie zasłaniać resztę tłoka.
Tylko średnica odboju pod gwint którą kupiłem u mapeta jest mniejsza i nie trzyma się tłoczyska. Foto podglądowe:
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: Volkswagen Golf
Kącik posiadaczy MK4
Panowie polecacie woski do samochodu na mokro w sprayu np. K2, Sonax czy nie opłaca się?
Zapraszam na mój kanał Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCNuJ25 ... cWH_n8QIjQ
- hayperekpo
- VWGolf.pl Killer
Kącik posiadaczy MK4
Adek99, zasadniczo z tyłu odbój trzyma poducha (ten oryginalny przynajmniej). Tłoczysko pracuje swobodnie w odboju, a osłona wisi na nim. Przynajmniej tak jest u mnie. Oczywiście baranek był lekko cięty, żeby tył usiadł przyjemnie.
Hayperek, a jakąś fotkę mógłbyś zapodać? Bo nie wiem czy ten odbój co kupiłem to kleić jakoś do mocowania czy luźno składać tak jak idzie
Kącik posiadaczy MK4
Czy da się w dieslu ALH wyjąć prawą półoś bez rozkręcania wahacza od zwrotnicy?
- Garrison
- Forum Master
Kącik posiadaczy MK4
Panowie, dwie sprawy. Pierwsza, to jak wygląda kwestia zasilania lusterek? Dopiero po przekręceniu na zapłon można ustawiać, więc teoretycznie bez zapłonu nie może dojść do zwarcia. Zatem można bezpiecznie zlutować te kable bez demontażu lusterka i odpinania akumulatora? Wolę dopytać, bo głupio byłoby uwalić świeżą instalację z powodu przerwanych trzech przewodów i "obrzydzenia" do ściągania tapicerki
Druga, to podświetlenie przełącznika świateł. Może wcześniej mi się po prostu nie rzuciło w oczy, ale przełącznik (bez piktogramów od świateł na ramce) zapala się od razu po przekręceniu zapłonu. Tak było i nie zwracałem uwagi, czy może coś gdzieś pogmatwałem?
Druga, to podświetlenie przełącznika świateł. Może wcześniej mi się po prostu nie rzuciło w oczy, ale przełącznik (bez piktogramów od świateł na ramce) zapala się od razu po przekręceniu zapłonu. Tak było i nie zwracałem uwagi, czy może coś gdzieś pogmatwałem?
- G0 Karcio
- ..::VWGolfExclusiveEdition::..
- Auto: Był: Volkswagen Golf IV GTI TDI Exclusive
Aktualnie: Brak
W planie: Volkswagen Golf IV VR6 2.8 może 3.2 - Silnik: AHF
Kącik posiadaczy MK4
Garrison, tak, po przekręceniu kluczyka światełko od przełącznika swiatel zapala się zeby można było go odnaleźć podczas ciemności w celu zapalenia świateł.
- Garrison
- Forum Master
Logiczne myślenie szwankuje u mnie ostatnio, że aż wstyd wchodzić na forumG0 Karcio pisze:Garrison, tak, po przekręceniu kluczyka światełko od przełącznika swiatel zapala się zeby można było go odnaleźć podczas ciemności w celu zapalenia świateł.