Kącik posiadaczy MK4
Moderator: VIP
-
- Forum Master
Kącik posiadaczy MK4
Lampę bym wymienił- nie są drogie.
Szybę w klapie masz OEM vw nigdy nie wymieniana?
Zgnila Ci wykładzina więc jak zaczniesz suszyć będzie okrutnie śmierdzieć, pasowało by coś z tym zrobić.
Szybę w klapie masz OEM vw nigdy nie wymieniana?
Zgnila Ci wykładzina więc jak zaczniesz suszyć będzie okrutnie śmierdzieć, pasowało by coś z tym zrobić.
Było: MK4 1.8 BIG TURBO 370KM i 470Nm
Jest: Passat B5.5 R32 TURBO 740KM i 790Nm
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: Volkswagen Golf
Kącik posiadaczy MK4
Właśnie zauważyłem, że w ostatnim czasie zaczęło śmierdzieć stęchlizną w bagażniku. Mówisz o tej wykładzinie, która jest cała mokra na zdjęciu, że jest zgniła? Wypranie ręczne tej wykładziny pomoże, czy raczej nie? A co z tą wodą w miejscu na zdjęciu, może się zbierać z lampy czy raczej z innego miejsca się tam zbiera?
Zapraszam na mój kanał Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCNuJ25 ... cWH_n8QIjQ
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Kącik posiadaczy MK4
Skoro to miejsce jest pod lampą...a lampa ciekniekewinpol pisze: A co z tą wodą w miejscu na zdjęciu, może się zbierać z lampy
...jakims zbiegiem okoliczności ta woda może być właśnie z lampy
Re: Kącik posiadaczy MK4
Panowie w jaki sposób zmierzyć wysokość zawieszenia? Od pewnego czasu auto zaczyna mi przycierac na koleinach. Zawieszenie mam seryjne.
Sprawdź dolną osłonę silnika czy się nie opuściła
ALH + 216 + turbo ARL + FMIC + soft -> 162,5KM/344,2Nm
Osłona jest metalowa ze skody nie ma opcji żeby poszła w dół.
Boje się ze sprężyny padają.
Boje się ze sprężyny padają.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Kącik posiadaczy MK4
no to ile tam masz prześwitu? Ja na seryjnym zawieszeniu miałem jakieś 9cm...tarło na koleinach niesamowicie. Teraz jak mam 4cm prześwitu to muszę uważać żeby nie zawisnąć na koleinach. Fajne te stalowe osłony...ale niskoPeran pisze:Osłona jest metalowa ze skody
Panowie jakie uszczelki potrzebuje wymienic przy czyszczeniu egr? Moze byc link do uszczelek z aledrogo lub cos. Wiem, ze nie jest to trudny zabieg, ale czy jest tutaj na forum jakas "instrukcja"?
EDIT:
Nie wazne EGR czysty o dziwo
Wysłane z mojego KIW-L21 przy użyciu Tapatalka
EDIT:
Nie wazne EGR czysty o dziwo
Wysłane z mojego KIW-L21 przy użyciu Tapatalka
-
- Gadatliwa bestia
Kącik posiadaczy MK4
Witam. Jak się okazało pękniętą lampa nie była winna wciekającej wodzie do bagażnika, ponieważ była pękniętą w takim miejscu, że woda się tam nie dostawała, ale profilaktycznie ją posklejałem. Okazało się, że lampa była skręconą tylko na jedną śrubę, druga śruba miała ułamane mocowanie, a trzeciej śruby nie było. Kolejna sprawa to uszczelka pod lampą, która nie była przyklejona na taśmę do auta i nie była zamocowana na lampie na takich bolcach. Teraz pytanie do Was, jakiej taśmy użyć, aby się trzymała tej piankowej uszczelki? Przykleiłem na taśmę dwustronną piankową, ale się nie trzymała.
Zapraszam na mój kanał Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCNuJ25 ... cWH_n8QIjQ
-
- Forum Master
Kącik posiadaczy MK4
Siemka Panowie,
Mam sprawę nietuzinkową.
w moim golfiszczu zrobiło się ciepłoooo pod maską i trzeba zrobić jakiś "przeciąg".
Czy widzieliście kiedyś w MK4 jakieś skrzela na błotnikach, bardziej bliżej lamp aniżeli drzwi? Wygląda to jakoś?
Do tego chciałbym dołożyć coś na masce co by działało jak venturi czyli pęd powietrza płynącego po masce wyciągał by gorąco spod niej na zewnątrz. W dodatku było by ogrzewanie przedniej szyby zimą
I czy ktoś kiedyś miał styczność z jakimś ogarniętym człowiekiem w okolicy Wawy lub Lublina, który by ładnie ogarnał taką blacharską robotę?
Mam sprawę nietuzinkową.
w moim golfiszczu zrobiło się ciepłoooo pod maską i trzeba zrobić jakiś "przeciąg".
Czy widzieliście kiedyś w MK4 jakieś skrzela na błotnikach, bardziej bliżej lamp aniżeli drzwi? Wygląda to jakoś?
Do tego chciałbym dołożyć coś na masce co by działało jak venturi czyli pęd powietrza płynącego po masce wyciągał by gorąco spod niej na zewnątrz. W dodatku było by ogrzewanie przedniej szyby zimą
I czy ktoś kiedyś miał styczność z jakimś ogarniętym człowiekiem w okolicy Wawy lub Lublina, który by ładnie ogarnał taką blacharską robotę?
Było: MK4 1.8 BIG TURBO 370KM i 470Nm
Kącik posiadaczy MK4
Witam. Szukam silnika ajm do golfa iv. SIlnik z pompkami, najlepiej maloposlkie ewentualnie podkarpackie,slaskie.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=508945
Mam ok 12cm prześwitu wiec wygląda na że koleiny u mnie większe....Qto pisze:no to ile tam masz prześwitu? Ja na seryjnym zawieszeniu miałem jakieś 9cm...tarło na koleinach niesamowicie. Teraz jak mam 4cm prześwitu to muszę uważać żeby nie zawisnąć na koleinach. Fajne te stalowe osłony...ale nisko
-
- Gadatliwa bestia
To dziwne, bo moja uszczelka była przyklejona po prawej stronie, ale już ledwo się trzymała. Może ktoś potwierdzić info, że ta uszczelka nie jest przyklejana?Qto pisze:Ta uszczelka nie jest przyklejana