Jaki olej?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Jaki olej?
Swiete slowa. Dlatego zasugerowalem pro choice bo jest na forum od lat, ceny dobre no i nie ma opcji o podrobie.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
Re: Jaki olej?
Lotos/Total/Elf/Gulf bdb oleje, bez problemu można kupić w sklepie stacjonarnym bez obawy o podróbę.
ALH + 216 + turbo ARL + FMIC + soft -> 162,5KM/344,2Nm
Jaki olej?
Marka nie ważna. Specol, Venol, Mannol, Fanfaro, K2, Wolver, Carlube i dowolna spośród kolejnej setki egzotycznych producentów spełniających normy.
Najlepiej kupować w stacjonarnej sieciówce najtańszy z dostępnych.
Najlepiej kupować w stacjonarnej sieciówce najtańszy z dostępnych.
Gdyby nie dpf to najzwyklejszy by wystatczyl. Ten silnik nie ma powaznych podzespolow ktore wymagalyby super oleju.
Jaki olej?
Jeśli o mnie chodzi to dpf chce usunąć. Ale na razie jest więc 5/30 będzie ok czy lepiej 5/40?
Jaki olej?
To nie ma znaczenia czy 5w30 czy 40. Dobrze by bylo mid saps. Low to nie polecam bo to juz nie jest olej. No i wymieniaj co 10 tys km i styka.
Jaki olej?
Zalałem 5w40 ori z ASO wraz z filtrami: oleju, powietrza,paliwa i kabiny. Zestaw po zniżkach okazał się tańszy niż np. filtry mann'a.
Pozdrawiam!
Pozdrawiam!
- herbu
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
-
- Mały gagatek
Jaki olej?
Golf V 2006r 1.9 tdi BXF 90 koni turbo ARL bez DPF
zalany olejem Castrol 5W40 planuje zmienic na LIQUI MOLY 5W40 Diesel High tech z norma 505.01 z tego co wyczytalem to do takiego silnika jak moj
poleca ktos ten olej ? mam watpliwosci bo z LIQUI wystepuje jeszcze jakis 5w40 TOP TEC niby tez do Diesla co wybrac?
zalany olejem Castrol 5W40 planuje zmienic na LIQUI MOLY 5W40 Diesel High tech z norma 505.01 z tego co wyczytalem to do takiego silnika jak moj
poleca ktos ten olej ? mam watpliwosci bo z LIQUI wystepuje jeszcze jakis 5w40 TOP TEC niby tez do Diesla co wybrac?
Jaki olej?
To nie ma znaczenia. Motul za 130 zl w zupelnosci przerasta ten silnik i modyfikacje.
Jaki olej?
Podpowiecie co zalać do AJM'a 330tys przebieg i niestety poci się troszkę przy turbo.. podobno lać trzeba" 5W40 dowolnej firmy. Oczywiście z normą 505 01" ?
Jaki olej?
Zalej cokolwiek z ww normą.