vr6 w mk2 ????
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- klintonMK2
- Gadatliwa bestia
vr6 w mk2 ????
w AAA na aparacie ( bo taki kolega ma, patrząc po nr kompa) normalnie po zapłonie pompa ma bzyknąć na 1s.
zalewa świece i co? jakie są objawy dalej? faluje, nierówno pracuje, kopci, czy po prostu masz mokre świece?
zalewa świece i co? jakie są objawy dalej? faluje, nierówno pracuje, kopci, czy po prostu masz mokre świece?
- PAPAYOS
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: vr6 w mk2 ????
Objawy:klintonMK2 pisze:w AAA na aparacie ( bo taki kolega ma, patrząc po nr kompa) normalnie po zapłonie pompa ma bzyknąć na 1s.
- nierówno pracuje na wolnych obrotach,
- na wolnych obrotach czuć benzynę w spalinach,
- czasami zgaśnie i nie można odpalić, odpala po około 15-20 minutach, łapiąc na 2,4 świece.
świec nie wykręcałem...
Potrzebuję numeru przepływki do AAA na aparacie, bo po tym numerze przepływomierza wyskakuje mi przepływka od audi. Nadmienię iż auto jest składane i mam pewne obawy co do tego elementu...
A co do pompy w ogóle nie słychać po przekręceniu zapłonu. Żeby odpalić trzeba potrzymać gaz, albo długo kręcić. Niebieski czujnik wymieniany (chyba ze 3 szt) i na każdym te same objawy.
Pozdrawiam
https://www.facebook.com/pages/Cthulhu/369766173200313
- rysiektr
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
vr6 w mk2 ????
Patrzyliście bez przepływki, czy jest lepiej?
VAGa podpinaliście?
VAGa podpinaliście?
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=164952 mój były golf
Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
- Dzikibambosh
- Mały gagatek
vr6 w mk2 ????
Czy kaseta zmiany biegow od Toledo 2 V5 ladnie spasuje do golfa mk2 tak jak z golfa mk4 ?
Spinam skrzynie v5 wlasnie z toledo (oznaczenie EBS) z vr6 i nurtuje mnie to pytanie
Spinam skrzynie v5 wlasnie z toledo (oznaczenie EBS) z vr6 i nurtuje mnie to pytanie
- rysiektr
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
vr6 w mk2 ????
pasuje tak samo jak z golfa IVDzikibambosh pisze:Czy kaseta zmiany biegow od Toledo 2 V5 ladnie spasuje do golfa mk2 tak jak z golfa mk4 ?
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=164952 mój były golf
- PAPAYOS
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
vr6 w mk2 ????
Po wypięciu przepływki - świruje...rysiektr pisze:Patrzyliście bez przepływki
Witam
Mam problem ze swoim Vr6 Aaa na module. Auto nie chce rozpędzić się więcej niż 210-220 na piątym biegu, następuje gwałtowne jakby odcięcie paliwa. To samo dzieje się na 4tym biegu w okolicy 6-6,5 tys obrotów.
Ogólnie silnik pracuje bardzo ładnie, ma moc itd.dodam że wymieniłem pompę paliwa na walbro 255,filtr paliwa nowy, przewody paliwowe z baku na listwe stare z 1,8 RP. Mierzylem również ciśnienie na listwe, wynosi 2,7 atm, po odpieciu wężyk od z regulatora ciśnienia do kolektora 3,2 także twierdzę se regulator również sprawny.
Dolot z wkładka pippercross,pucha rozwiercona także powietrza raczej nie brakuje.
Na kompie żadnych błędów. Czyżby ECU było zablokowane?
Czekam na jakieś pomysły
Mam problem ze swoim Vr6 Aaa na module. Auto nie chce rozpędzić się więcej niż 210-220 na piątym biegu, następuje gwałtowne jakby odcięcie paliwa. To samo dzieje się na 4tym biegu w okolicy 6-6,5 tys obrotów.
Ogólnie silnik pracuje bardzo ładnie, ma moc itd.dodam że wymieniłem pompę paliwa na walbro 255,filtr paliwa nowy, przewody paliwowe z baku na listwe stare z 1,8 RP. Mierzylem również ciśnienie na listwe, wynosi 2,7 atm, po odpieciu wężyk od z regulatora ciśnienia do kolektora 3,2 także twierdzę se regulator również sprawny.
Dolot z wkładka pippercross,pucha rozwiercona także powietrza raczej nie brakuje.
Na kompie żadnych błędów. Czyżby ECU było zablokowane?
Czekam na jakieś pomysły
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 9#p5129059" onclick="window.open(this.href);return false;
- klintonMK2
- Gadatliwa bestia
vr6 w mk2 ????
Lord - brzmi jakby mimo wszystko było za mało paliwa (typowy objaw za mało wydajnej pompy, nie idzie górą/pod dużym obciążeniem) rozumiem, że masz nowe walbro, ale objaw wygląda na problemy z paliwem. Druga sprawa z czego masz silnik, który rok albo prościej, OBD1 czy OBD2? chodzi mi o to czy masz odpowiedni regulator ciśnienia paliwa (bo masz 3 barowy - czyli OBD2, krokowy wbudowany w przepustnicę)
Tzn co dokładnie? mi w sprawnym AAA na aparacie zawsze po odpięciu przepływki gasł. Na odpiętej odpalał i chodził tylko przy lekkim trzymaniu gazu, po odpuszczeniu od razu gasł. Zobacz też sobie w swój przepływomierz pod światło czy masz całe druty (są tak jakby 3) jak któryś jest przerwany to masz po przepływce.PAPAYOS pisze:Po wypięciu przepływki - świruje...
vr6 w mk2 ????
klintonMK2, Silnik z Mk3 96 rok czerwiec OBD2
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 9#p5129059" onclick="window.open(this.href);return false;
witam.... panowie pomóżcie...
a mianowicie mam obecnie (mówiąc o przednim zawieszeniu) w golfie zamontowane:
- sanki z mk3 (nie pamiętam z jakiego silnika bo podobno wszystkie są takie same),
- maglownica z drążkami i końcówkami oryginał z mk2
- amortyzatory z mk3 (razem ze sprężynami jakieś pseudo sportowe, obniżające),
- wahacze, łączniki i sam stabilizator z mk3 GTI
- półosie: lewa passat b3 vr6, prawa z golf mk2 1.6 (wszystkie przeguby wew. i zew. z passat b3 vr6),
- przednie zwrotnice i piasty z passat b3 vr6
i samochód nadal stoi tak:
https://zapodaj.net/cb8d6b2ffadd3.jpg.html
uparłem się na koła mocowane na pięć szpilek i dołożenie do samochodu ABS-u i nie mogę teraz tego ogarnąć....
chodzi mi o to by koła stały prosto (to właśnie to czego nie mogę ogarnąć),
i tu pytanie czy wymiana piast przednich na piasty z golfa mk3 gti pomoże tutaj, bo dochodzenia do wszystkiego metodą prób i błędów mam już powoli dość,
i z jakiego vw założyć końcówki drążków kierowniczych bo te z mk2 łapią jedynie na 2 może 3 obroty gwintu ???
a mianowicie mam obecnie (mówiąc o przednim zawieszeniu) w golfie zamontowane:
- sanki z mk3 (nie pamiętam z jakiego silnika bo podobno wszystkie są takie same),
- maglownica z drążkami i końcówkami oryginał z mk2
- amortyzatory z mk3 (razem ze sprężynami jakieś pseudo sportowe, obniżające),
- wahacze, łączniki i sam stabilizator z mk3 GTI
- półosie: lewa passat b3 vr6, prawa z golf mk2 1.6 (wszystkie przeguby wew. i zew. z passat b3 vr6),
- przednie zwrotnice i piasty z passat b3 vr6
i samochód nadal stoi tak:
https://zapodaj.net/cb8d6b2ffadd3.jpg.html
uparłem się na koła mocowane na pięć szpilek i dołożenie do samochodu ABS-u i nie mogę teraz tego ogarnąć....
chodzi mi o to by koła stały prosto (to właśnie to czego nie mogę ogarnąć),
i tu pytanie czy wymiana piast przednich na piasty z golfa mk3 gti pomoże tutaj, bo dochodzenia do wszystkiego metodą prób i błędów mam już powoli dość,
i z jakiego vw założyć końcówki drążków kierowniczych bo te z mk2 łapią jedynie na 2 może 3 obroty gwintu ???
- PAPAYOS
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
vr6 w mk2 ????
Hejka.
Tam jest kilka regulacji. Pierwsza na połączeniu amortyzatorów i zwrotnicy są fasoli. Druga jest na połączeniu zwrotnicy i wahacza - sworzeń wahacza, też są fasolki.
Lub po prostu masz za długie wahacze. Chyba w mk3 są 2 cm dłuższe, a ty takie masz. Porównaj z MK2. Reszta pasuje...
Pozdrawiam
Tam jest kilka regulacji. Pierwsza na połączeniu amortyzatorów i zwrotnicy są fasoli. Druga jest na połączeniu zwrotnicy i wahacza - sworzeń wahacza, też są fasolki.
Lub po prostu masz za długie wahacze. Chyba w mk3 są 2 cm dłuższe, a ty takie masz. Porównaj z MK2. Reszta pasuje...
Pozdrawiam
vr6 w mk2 ????
Wahacze z mk2 temat zalatwia ,i przy okazji problem z brakiem gwintu na koncowkach
Tylko jesli polosie teraz faktycznie na dlugosco sa ok to po zmianie wahaczy beda za dlugie
Tylko jesli polosie teraz faktycznie na dlugosco sa ok to po zmianie wahaczy beda za dlugie
GOLF MK4 R32 OEM - niuu car
AUDI R$4 B5 ,Big Brake rs6 C7 390mm,Wagner,BC Racing...-family car
AUDI S3 8L ABT IMOLA YELLOW BAM-wife car
MK2 R32 4Motion ,Rallye?
AUDI R$4 B5 ,Big Brake rs6 C7 390mm,Wagner,BC Racing...-family car
AUDI S3 8L ABT IMOLA YELLOW BAM-wife car
MK2 R32 4Motion ,Rallye?
-
- Użytkownik
- Auto: mk2
- Silnik: vr6
- Kontakt:
vr6 w mk2 ????
. Znalazłem coś takiego czy taki zestaw poprawi wtryski cena nie duża ale czy warto zaryzykować czy lepiej dać do sprawdzenia i ewentualnie do regeneracji.
- PAPAYOS
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
vr6 w mk2 ????
Hejka panowie...
Mam problem z odpaleniem auta po dłuższym postoju. Podczas odpalania muszę kręcić i wciskać pedał gazu. (Czujnik niebieski zmieniony bez rezultatu).
Odkryłem, że cofa się paliwo, gdyż jak przekręcę parę razy kluczyk, pompka nabije paliwa i odpala znacznie szybciej. Jak się już odpali i zgasi to następne uruchomienie jest już OK.
Czy jest tam, albo powinien być jakiś zaworek? Albo co jest przyczyną cofania się paliwa z układu paliwowego.
Pozdrawiam.
Mam problem z odpaleniem auta po dłuższym postoju. Podczas odpalania muszę kręcić i wciskać pedał gazu. (Czujnik niebieski zmieniony bez rezultatu).
Odkryłem, że cofa się paliwo, gdyż jak przekręcę parę razy kluczyk, pompka nabije paliwa i odpala znacznie szybciej. Jak się już odpali i zgasi to następne uruchomienie jest już OK.
Czy jest tam, albo powinien być jakiś zaworek? Albo co jest przyczyną cofania się paliwa z układu paliwowego.
Pozdrawiam.