[Octavia II '05] Po chwili parktronic przestaje działać.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam
Po chwili parktronic tył przestaje działać, zero błędów w vcds. Prawy centralny czujnik informuje o przeszkodzie, pokazuje odległość 15cm, był podmieniany na nowy i używany, jest to samo. Po chwili pojawia się ciągły dźwięk. Moduł pdc też podmieniłem i bez skutku. Co to może być? Nie mogę dojść z tym do ładu, pomóżcie.
Po chwili parktronic tył przestaje działać, zero błędów w vcds. Prawy centralny czujnik informuje o przeszkodzie, pokazuje odległość 15cm, był podmieniany na nowy i używany, jest to samo. Po chwili pojawia się ciągły dźwięk. Moduł pdc też podmieniłem i bez skutku. Co to może być? Nie mogę dojść z tym do ładu, pomóżcie.
- ROBAL_26
- Gadatliwa bestia
Szosownik, możliwe uszkodzenie wiązki czujników .
Był ATD 101KM 240NM jest ARL+ 185KM 371NM
Kupiłem nową wiązkę w serwisie, niestety nic to nie dało. Co jeszcze sprawdzić?
- ROBAL_26
- Gadatliwa bestia
Szosownik, dziwne ,pdc ma połączenie z radiem ?może jest to problem z softem w radiu , a czy w momencie kiedy przestają działać czujniki światła wsteczne działają ???
Radio nie jest połączone z pdc. Światła działają. Cały czas jest problem z tym prawym środkowym czujnikiem. Zamiana miejscami nic nie daje, każdy jeden czujnik w tym miejscu wariuje. Jak auto postoi w garażu to pdc działa, trochę pojeżdżę po mieście i przestaje działać.
zamieniałeś czujniki miejscami? Pytam, bo jeśli czujnik jest z innej parafii to będzie tak mordę darł
jaki masz nr sterownika pdc
jaki masz nr sterownika pdc
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
Zamieniłem prawy środkowy z prawym zewnętrznym. Ten prawy środkowy co wariował, jak go założyłem na zewnątrz zaczął działać normalnie, a ten z zewnątrz zaczął świrować na środku. 1Z0919283B.
Coś powoduje, że po jakimś czasie czujnik prawy środkowy dostaje perdolca i nie ma znaczenia, czy nowy tam wsadzę, czy ze szrotu, efekt jest ten sam. Po kilku km jazdy widzi przeszkodę i piszczy.
Coś powoduje, że po jakimś czasie czujnik prawy środkowy dostaje perdolca i nie ma znaczenia, czy nowy tam wsadzę, czy ze szrotu, efekt jest ten sam. Po kilku km jazdy widzi przeszkodę i piszczy.
Ostatnio zmieniony ndz sie 20, 2017 20:01 przez Szosownik, łącznie zmieniany 1 raz.
- ROBAL_26
- Gadatliwa bestia
Szosownik, wszystko wskazuje jakby był zły styk we wtyczce ale po wymianie wiązki powinien ten problem zniknąć na podmienionym PDC było identycznie ???
Na nowej wiązce modułu pdc nie podmieniałem, tylko na starej.
- ROBAL_26
- Gadatliwa bestia
Szosownik, a szkoda bo może problem leży w PDC a dokładnie w jego wejściu które odpowiada za odczyt z tego czujnika , jak jest wilgotno to jest gdzieś zwarka i moduł wariuje .ok
To go podmienię, o ile też jest sprawny bo to używka.
Zna ktoś prawidłowe hasło do park assist? Te znalezione w google nie wchodzą. Chodzi o security access w vcds.
Dzisiaj po testach mogę już napisać, że parktronic działa. Tylko deszcz zakłóca ich działanie, nigdy tak nie było. Musiałem wytrzeć wodę z czujników by znowu zaczęły działać, tak ma być?
- ROBAL_26
- Gadatliwa bestia
Dziwne , u mnie czujniki świrują dopiero gdy mam za dużo brudu na zderzaku ale nigdy gdy pada deszcz.