Dłubiemy i swapujemy 1.8T
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Jeśli siedzi k03-53 to jakim cudem niby seryjnie AWP ma 180 km skoro opis ten turbiny jest że 150 km
koc12, te turbiny wystepowały w silniku AUM, który był zdławiony softem na 150 i w AUQ, ktore ma w serii 180. Tyle ile Twoj AWP.
Takie pytanko troche z innej beczki co się robi z katalizatorem i lambdą jak sie zakłada downpipe ?
- k0nr4d
- _
- Auto: GSXR/A8
- Silnik: R4V8
- Kontakt:
Katalizator się sprzedaje, a drugą lambdę wyłącza w sofcie i wyrzuca do śmieci, ew. też sprzedaje.
- rysiektr
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
dobrek0nr4d pisze:Wiem
Kiedyś do kolegi na przystanku autobusowym pochodzi jakiś nieznajomy i pyta "Wie Pan która godzina? A kolega - Wiem "
borzo pisze:wiesz jak wyłączyć te sondę ?
tu masz trochę
https://s4wiki.com/wiki/Tuning" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=164952 mój były golf
Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
- k0nr4d
- _
- Auto: GSXR/A8
- Silnik: R4V8
- Kontakt:
no co, odpowiedzialem na pytanie xDrysiektr pisze:dobre
Dodatkowo jeszcze sporo może pomóc forum nefmoto.
- rysiektr
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
ło to to dużo info tam jestk0nr4d pisze:może pomóc forum nefmoto
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=164952 mój były golf
No dużo, ale jakie czasy przy jakim napieciu przy wtryskach 0280156012 to np nie ma
Może ktoś przez przypadek ma takie info? TVUB od Porsche 911 996 z silnikiem 3.6
Może ktoś przez przypadek ma takie info? TVUB od Porsche 911 996 z silnikiem 3.6
- darwaz
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: Dłubiemy i swapujemy 1.8T
Kompensację sobie weź z pierwszych lepszych wtrysków boscha o podobnej wydajności, KRKTE sobie policz a potem sobie na aucie dostrój.majic pisze:No dużo, ale jakie czasy przy jakim napieciu przy wtryskach 0280156012 to np nie ma
A jak Ci się bardzo chce to ściągnij ECU z tego porsche i poszukaj w nim.
Witam.
Wrzuciłem do swojego audi80 1.8t. Ostatnio zmieniałem wiązke i komputer. Mam dwa komputery jeden me 3.8.3 a drugi me3.8.2 usunąłem z nich immobilizer ogólnie znanym sposobem. Podłączyłem odpaliłem działa. Wrzuciłem wiązke do auta polutowałem wszystkie kable. Włączam vcds-a odpalam i zrywa mi połączenie. Na obydwu komputerach tak samo. Mam jeszcze kabel od viakena pod vag-com i tak samo. Miałem to na wcześniejszym komputerze z me3.2 i sądziłem że jest uwalony.
Wczoraj działało, dziś nie chce na obu komputerach, myślałem że może przy rozruchu ginie napięcie na obd2, ale jest.
Może ktos ma jakiś pomysł co sprawdzić?
Wrzuciłem do swojego audi80 1.8t. Ostatnio zmieniałem wiązke i komputer. Mam dwa komputery jeden me 3.8.3 a drugi me3.8.2 usunąłem z nich immobilizer ogólnie znanym sposobem. Podłączyłem odpaliłem działa. Wrzuciłem wiązke do auta polutowałem wszystkie kable. Włączam vcds-a odpalam i zrywa mi połączenie. Na obydwu komputerach tak samo. Mam jeszcze kabel od viakena pod vag-com i tak samo. Miałem to na wcześniejszym komputerze z me3.2 i sądziłem że jest uwalony.
Wczoraj działało, dziś nie chce na obu komputerach, myślałem że może przy rozruchu ginie napięcie na obd2, ale jest.
Może ktos ma jakiś pomysł co sprawdzić?
Witam,
Poszukuję człowieka , który wyłączy mi drugą sondę lambda w sofcie.(Pruszków,Grodzisk,Wa-wa lub okolice).
Poszukuję człowieka , który wyłączy mi drugą sondę lambda w sofcie.(Pruszków,Grodzisk,Wa-wa lub okolice).
Re: Dłubiemy i swapujemy 1.8T
Będę wymieniał uszczelkę pokrywy zaworów a ze pracuje na malarni proszkowe to przy okazji wyczyszcze i odmaluje pokrywę zaworów. Za jednym razem pomyślałem tez o kolektor ze ssącym. Wystarczy zdemontować listwę wtryskową i odkręcić kolektor ssący?
Uważać na coś? Przy okazji wymienić uszczelkę kolektora? Coś jeszcze?
Poprostu dużo robie samemu ale jeszcze nie sciagalem kolektora.
Uważać na coś? Przy okazji wymienić uszczelkę kolektora? Coś jeszcze?
Poprostu dużo robie samemu ale jeszcze nie sciagalem kolektora.
Na rozstaju dróg... redukcja i but!!