Staging w liczniku zaadoptowanym z passata 849
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Jaroslaw.b, dzięki za pomoc
Sprawdziłem no i u mnie siedzi jakaś wersja która jest nie obsługiwana ;/ no chyba że się mylę? Dokładnie licznik wersja V02 00.88
Jeszcze w sumie jedno pytanie mogę sobie przerobić wsad z licznika 1J0920846C VDO V13? ( w senie przeprogramować kod immobilizera itp? ) czy raczej nie powinno się takich czynności robić jeśli są różne wersje?
Sprawdziłem no i u mnie siedzi jakaś wersja która jest nie obsługiwana ;/ no chyba że się mylę? Dokładnie licznik wersja V02 00.88
Jeszcze w sumie jedno pytanie mogę sobie przerobić wsad z licznika 1J0920846C VDO V13? ( w senie przeprogramować kod immobilizera itp? ) czy raczej nie powinno się takich czynności robić jeśli są różne wersje?
Ostatnio zmieniony wt sie 29, 2017 20:57 przez PrEzEz, łącznie zmieniany 1 raz.
- Jaroslaw.b
- Użytkownik
Re: Staging w liczniku zaadoptowanym z passata 849
PrEzEz pisze:Jaroslaw.b, dzięki za pomoc
Jeszcze w sumie jedno pytanie mogę sobie przerobić wsad z licznika 1J0920946C VDO V13? ( w senie przeprogramować kod immobilizera itp? ) czy raczej nie powinno się takich czynności robić jeśli są różne wersje?
u mnie były same "FF" więc polecił mi jeszcze sprawdzić:
W górnej rubryczce wpisać "8448"
w dolnej "16"
Może coś więcej Ci wyskoczy
-
- Użytkownik
- Auto: Golf mk4
- Silnik: ALH
- Kontakt:
Witam
A na liczniku z passata 3B0 920 849B przerobionym pod golfa da się włączyć test?
A na liczniku z passata 3B0 920 849B przerobionym pod golfa da się włączyć test?
Jaroslaw.b, po wpisaniu wartości
Z tego wszystkiego postanowiłem zmienić wsad w liczniku, sprawdziłem na dwóch wsadach z liczników oznaczonych V13 oraz V20 ( mój oznaczony V02 00.88 ) w obu przypadkach wersja softu 10A4 jednak nadal brak reakcji wskazówek, nie zauważyłem też aby kontrolki świeciły dłużej. Ma ktoś może jakiś pomysł? Czy po prostu mój licznik tego nie ogarnie ?
pojawiło sięW górnej rubryczce wpisać "8448" w dolnej "16"
Z tego wszystkiego postanowiłem zmienić wsad w liczniku, sprawdziłem na dwóch wsadach z liczników oznaczonych V13 oraz V20 ( mój oznaczony V02 00.88 ) w obu przypadkach wersja softu 10A4 jednak nadal brak reakcji wskazówek, nie zauważyłem też aby kontrolki świeciły dłużej. Ma ktoś może jakiś pomysł? Czy po prostu mój licznik tego nie ogarnie ?
-
- Forum Master
- Auto: Bora
- Silnik: ARL
Jeśli soft jest odpowiedni,to tak.Ja u siebie w borze mam licznik 3B0920849 z Passata zaadoptowany i działa.Tygrysq pisze:Witam
- Jaroslaw.b
- Użytkownik
To że masz 10A4 po zmianie wsadu nic nie daje. Patch musi być zgodny z oryginalnym wsadem z licznika. Tylko z nim.PrEzEz pisze:Jaroslaw.b, po wpisaniu wartościpojawiło sięW górnej rubryczce wpisać "8448" w dolnej "16"
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Panowie Licznik z passka 3B0 920 849B full fis pod tdi chcialem sprawdzić wersję romu ale same zera...
Sprawdzałem sposobem z filmiku.Czyli jak w takim przypadku postąpić? Sprawdzić wersję romu na obudowie z paska którą jeszcze posiadam?
Po modyfikacjach licznika wgraniu wsadu tak żeby działał w golfie Rom się zmienia czy nie?
Sprawdzałem sposobem z filmiku.Czyli jak w takim przypadku postąpić? Sprawdzić wersję romu na obudowie z paska którą jeszcze posiadam?
Po modyfikacjach licznika wgraniu wsadu tak żeby działał w golfie Rom się zmienia czy nie?
-
- Forum Master
- Auto: Bora
- Silnik: ARL
Nie.Tygrysq pisze:Po modyfikacjach licznika wgraniu wsadu tak żeby działał w golfie Rom się zmienia czy nie?
Zgraj sobie eprom na dysk,zrób modyfikację,jak nie zadziała to wgrasz z powrotem swój eprom.
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Na mojej nalepce z obudowy licznika passatowego jest 09.00... Sprawdzałem na stronie i chyba jeszcze nie ma patha pod ten rom
a to co to jest???Tygrysq pisze:Na mojej nalepce z obudowy licznika passatowego jest 09.00... Sprawdzałem na stronie i chyba jeszcze nie ma patha pod ten rom
A teraz do wszystkich co im nie wychodzi.
Ludzie - do liczników zaadaptowanych z passata poprawiamy eprom wg opisu dla oprogramowania passata a nie tego co wgraliście sobie żeby mieć licznik passata w golfie.
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Już kilka miesięcy mi działa.Więc nie widzę powodu by się denerwować.Poprostu nie dla wszystkich wersji było dostępne od razu.
Tygrysq, to poniżej linka nie było do Ciebie.Otrzymuję wiadomości na PW że ktoś sobie zrobił licznik z passata a jak robi wg porady to mu staging nie działa dlatego napisałem
grg474 pisze:A teraz do wszystkich co im nie wychodzi.
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
- arekgroszek
- Użytkownik
- Auto: GOLF IV
- Silnik: 1.8T
- Kontakt:
Licznik 1J5 920 946 A z softem 1J5 920 846 A, oba maja 10A4, wrzuciłem w eprom wg opisu 10A4 sprawdzałem wszystkie liczby cyfry kilkukrotnie , nie może staging się odpalić. Czekałem aż się uśpi, odłączałem aku i kupa. Licznik działa ale niestety bez tej opcji l Aktywowane wczesniej welcome i rkm oraz podswietlenie po zaplonie. Hypek widzialem pisal ze mu nie poszlo na takim
- Jaroslaw.b
- Użytkownik
no ja też mam taki licznik, rozmawiałem z autorami tego moda, mówili że wiedzą o tym, że trzeba czekać aż to rozgryzą.