1.9 ALH kopci na czarno traci moc
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
No i sprawa się rozjaśniła, celowo wstrzymałem się z wypowiedzią, nie chciałem pisać głupot, czasem warto poczekac na opinię bardziej doświadczonych forumowiczów. Tu dla przykładu wklejam log audi AVG soft zrobiony przez pseudo tunera, auto batory i nic poza tym. Po wgraniu nowej mapy zamiata aż miło.
http://vaglog.pl/log-008_x0t3wA.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://vaglog.pl/log-008_x0t3wA.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Nie widze takiej potrzeby .Turbo na WG przynajmniej nie ma problemu z zapiekajacymi sie wiecznie kierownicami ,a z tuningowym softem nawet na ori wtryskach bez problemu robi się ok.110-115 koni i to praktycznie bez dymnie .Załóz zaworek n75 jak do WG ,podłacz jak się należy ,czyli zasialanie ma być nadcisnieniowe ,a nie jak teraz podcisnieniowe i niech ci ktoś wgra ori soft do tego na poczatekluki3105 pisze:Ok czyli turbo WG out i szukac turbo VNT
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018
Re: 1.9 ALH kopci na czarno traci moc
Ale jakbym mial podlaczyc ten nowy n75 bo rozumiem nie pod Vacu skad mialbym wziac nadcisnienie
Wysłane z mojego SM-G388F przy użyciu Tapatalka
Tylko moj ECU tez jest od ALH munior bede wdzieczny jakbys mi wyjasnil krok po kroku jak to ogarnacluki3105 pisze:Ale jakbym mial podlaczyc ten nowy n75 bo rozumiem nie pod Vacu skad mialbym wziac nadcisnienie
Popatrz na schemat sterowania WG, śmiesznie zabrzmi ale nadciśnienie do sterowania turbo wytworzy same sobie.
EDIT: Wpisz w wyszukiwarce prawidłowe podłączenie wężyków silnik np. AHU i masz jak na dłoni.
EDIT: Wpisz w wyszukiwarce prawidłowe podłączenie wężyków silnik np. AHU i masz jak na dłoni.
Ok powoli rozkminiam
Jeden wezyk do turbo , jeden do gruszki turbo, jeden do dolotu tylko gdzie do tego dolotu moze byc do filtra piwietrza np ?
Jeden wezyk do turbo , jeden do gruszki turbo, jeden do dolotu tylko gdzie do tego dolotu moze byc do filtra piwietrza np ?
A wtyczka podejdzie czy bedzie trzeba cos rzezbic ?luki3105 pisze:Ok powoli rozkminiam
No i zawór N75 taki jak do WG, czy wtyczki te same? Tego nie wiem, Munior odpowie. Tak, jeden wężyk do turbo, drugi do gruszki, trzeci jak ori pociągnij do filtra powietrza.
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
N75 na WG wystarczy do działania dwa podłaczenia ,cisnienie z turbo i wyjscie do gruszki ,węzykiem z dolotu tylko "oddycha" i nie jest konieczny do prawidlowego działania .
Tu nie ma czego wyjasniać ..udajesz sie do kogoś kto do twojego sterownika wgra mapę od np. AGR na WG i tyle .Masz sterownik z końcówką 012 do którego soft wgrywa sie po prostu do pamieci .Starsze sterowniki z końcówką 018 robi się tylko "ręcznie " ,bo wymagają wylutowania kosci ,wlutowania podstawek i nowych kosci wielokrotnego zapisuluki3105 pisze:Tylko moj ECU tez jest od ALH munior bede wdzieczny jakbys mi wyjasnil krok po kroku jak to ogarnac
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018
Ok wielkie dzieki chlopaki za pomoc bede teraz drazyl ten temat