czujnik oleju
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
czujnik oleju
Witam
Jak to jest że przy misce olejowej jest czujnik od poziomu oleju i nie jest podłączony nawet niema kabla żeby go podłączyć a mimo wszystko na liczniku pokazuje się żółta kontrolka od oleju i po 3-4 sekundach gaśnie i nie zauważyłem żeby była z jakąś z inna kontrolką złączona
dzisiaj to zauważyłem i nie wiem dlaczego tak jest zrobione na razie nie zauważyłem żeby jakoś olej spalał może jest kombinowane bo jest małe ciśnienie oleju
Jak to jest że przy misce olejowej jest czujnik od poziomu oleju i nie jest podłączony nawet niema kabla żeby go podłączyć a mimo wszystko na liczniku pokazuje się żółta kontrolka od oleju i po 3-4 sekundach gaśnie i nie zauważyłem żeby była z jakąś z inna kontrolką złączona
dzisiaj to zauważyłem i nie wiem dlaczego tak jest zrobione na razie nie zauważyłem żeby jakoś olej spalał może jest kombinowane bo jest małe ciśnienie oleju
-
- Forum Master
- Auto: Bora
- Silnik: ARL
czujnik oleju
Czujnik w misce nie ma nic wspólnego z ciśnieniem oleju.Adamgd pisze:może jest kombinowane bo jest małe ciśnienie oleju
Może ktoś wymieniał miskę i akurat mu się trafiła z czujnikiem.Adamgd pisze:Jak to jest że przy misce olejowej jest czujnik od poziomu oleju i nie jest podłączony nawet niema kabla żeby go podłączyć
Który rocznik samochodu i jaka jest 4 cyfra w kodowaniu licznika?
czujnik oleju
Z tą cyfrą w kodowaniu llicznika to nie wiem z kad to wziąść
Rocznik niby 2000 oznaczenie silnika też nie znam
Rocznik niby 2000 oznaczenie silnika też nie znam
-
- Forum Master
- Auto: Bora
- Silnik: ARL
czujnik oleju
Trzeba było by VAGa podłączyć i odczytać.Adamgd pisze:Z tą cyfrą w kodowaniu llicznika to nie wiem z kad to wziąść
czujnik oleju
Zobacz czy masz kabelki przy zamku maski. Jeżeli nie to musisz zmienić kodowanie licznika. W 2000r nie było jeszcze raczej stosowane to rozwiązanie z czujnikiem w misce.
czujnik oleju
No pokobinowalem dziś z tym vagiem i nie mogę poradzić sobie z jego instalacja udało mi się połączyć przez program vw tool no i pokazuje błąd związany z brakiem komunikacji z sensorem oleju na to wychodzi że nie mam tej wiązki co idzie to tego czujnika oleju przy misce olejowej