1.6 16v bcb piszczenie na zimnym
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Ma gadane
hej. problem jest tego typu ze na zimnym silniku coś piszczy. wymieniony był rozrząd na paski conitecha i jakas rolka od paska alternatora co byla wyrobiona. niestety piszczy dalej. czy moze to byc pasek alternatora , albo jakis inny pomysl?
Jeżeli pasek rowkowy został stary to może i on piszczy. Psiknij na pasek np wd40 i zobacz czy ucichnie.
Rzuc tez okiem na rolke zmieniajaca kierunek paska moze łożysko sie zaciera .Mialem tak kiedys i tez piszczalo na zimnym.
pi:-)ter
- szefol84
- Ma gadane
- Auto: VW Golf IV 1.6 16 V kombi
- Silnik: ATN
Re: 1.6 16v bcb piszczenie na zimnym
Co do piszczenia na zimnym silniku miałem podobnie lecz w innym samochodzie jednak też że Stajni VW była to Skoda Felicia 1,9D.
Po wymianie rolek napinacza, pompy wody, rozrządu postanowiłem zmienić mechanika i ten od razu wiedział co to była to rolka która napędza koło zębate wału korbowego schowana pod rozrządem. Wszyscy twierdzili że to napinacz, albo pompa już kończy żywot, paski wymienione wszystkie i dalej piszczało.
Być może u Ciebie będzie to coś innego.
Wysłane z mojego G3121 przy użyciu Tapatalka
Po wymianie rolek napinacza, pompy wody, rozrządu postanowiłem zmienić mechanika i ten od razu wiedział co to była to rolka która napędza koło zębate wału korbowego schowana pod rozrządem. Wszyscy twierdzili że to napinacz, albo pompa już kończy żywot, paski wymienione wszystkie i dalej piszczało.
Być może u Ciebie będzie to coś innego.
Wysłane z mojego G3121 przy użyciu Tapatalka