raczej z tych pierscieni nic nie bedzie i nie wiem jak bedzie z tłokami złapało na tłokach nie wiem czy na wszystkich ale wałem nie obruci,zalałem nafta i niech sie moczy co bedzie to bedzie,klintonMK2 pisze:wiem że masz 2.9, ale była tu mowa o zakupie bloku z 2.8 i rozwiercie, a pytałeś czy może być blok 24v. o pierścieniach napisałem, bo chyba nie masz zamiaru zakładać starych do świeżo rozwierconego bloku...
vr6 w mk2 ????
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
-
- Użytkownik
- Auto: mk2
- Silnik: vr6
- Kontakt:
Re: vr6 w mk2 ????
Ostatnio zmieniony śr wrz 20, 2017 21:16 przez szczepan69, łącznie zmieniany 1 raz.
Majki93 pisze:Mam pytanie z innej beczki, jak z wytrzymałością przeszlifowanej tulei? 2.8 i 2.9 ma taką samą średnicę zewnętrzną, czy blok w ABV podobnie jak i tuleja, jest rozwiercony o to pół milimetra żeby została zachowana taka sama grubość ścianki w przypadku 2.8 i 2.9?16vg60 pisze:Bierz z 2.8 i wierc go pod tloki z 2.9
w 2.9 nie jest tak ze to rozwiercony blok 2.8 i tuleja jest ciensza ,2.9 ma takiej samej grubosci scianke tuleje jak 2.8 i mozna go spokojnie wiercic
GOLF MK4 R32 OEM - niuu car
AUDI R$4 B5 ,Big Brake rs6 C7 390mm,Wagner,BC Racing...-family car
AUDI S3 8L ABT IMOLA YELLOW BAM-wife car
MK2 R32 4Motion ,Rallye?
AUDI R$4 B5 ,Big Brake rs6 C7 390mm,Wagner,BC Racing...-family car
AUDI S3 8L ABT IMOLA YELLOW BAM-wife car
MK2 R32 4Motion ,Rallye?
- PAPAYOS
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
vr6 w mk2 ????
Witam.
Mam pytanie czysto teoretyczne dotyczące pompy paliwa VR6.
Co się stanie gdy zamienię przewody paliwowe pompy paliwa, tzn na zasilanie paliwem dam powrót i odwrotnie?
Który przewód dochodzący do listwy wtryskowej powinien być zasilający? Proszę o jakieś foto.
Pozdrawiam
PAPAYOS
Mam pytanie czysto teoretyczne dotyczące pompy paliwa VR6.
Co się stanie gdy zamienię przewody paliwowe pompy paliwa, tzn na zasilanie paliwem dam powrót i odwrotnie?
Który przewód dochodzący do listwy wtryskowej powinien być zasilający? Proszę o jakieś foto.
Pozdrawiam
PAPAYOS
https://www.facebook.com/pages/Cthulhu/369766173200313
- rysiektr
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
vr6 w mk2 ????
Nic się nie stanie jak zamienisz, nie odpali.
Zasilający jest ten, z którego leci paliwo po włączeniu zapłonu/kręceniu rozrusznikiem kiedy pompa paliwa pracuje.Zasilający przechodzi przez filtr paliwa.
Zasilający jest ten, z którego leci paliwo po włączeniu zapłonu/kręceniu rozrusznikiem kiedy pompa paliwa pracuje.Zasilający przechodzi przez filtr paliwa.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=164952 mój były golf
Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
- PAPAYOS
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
vr6 w mk2 ????
Chodziło mi o listwę.rysiektr pisze:Zasilający przechodzi przez filtr paliwa
Moja skromna inteligencja też mi tak podpowiada, ale na listwie są dwa wejście i chodzi mi który to jest zasilający.
Pozdrawiam
PAPAYOS
https://www.facebook.com/pages/Cthulhu/369766173200313
- rysiektr
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
vr6 w mk2 ????
Na niektórych listwach wtryskowych przy króćcach do podłączenia są strzałki określające wejście i wyjście, nie pamiętam czy vr6 ma czy nie ma te strzałki.PAPAYOS pisze: Chodziło mi o listwę.
Moja skromna inteligencja też mi tak podpowiada, ale na listwie są dwa wejście i chodzi mi który to jest zasilający.
Przewód, który jest podłączony do wyjścia regulatora ciśnienia (od dołu) to powrót, więc 2 to będzie zasilanie.
W VR6 na listwie są oznaczenia. Jak ktoś nie tarł tych miejsc to strzałki są nawet w kolorze. U mnie są podmalowane na niebiesko.
panowie pisze w tym dziale jeśli nieodpowiedni to przenieście...
mk2 z silnikiem AAA z passata b3 na module, po odpaleniu pracuje kilkadziesiąt sekund następnie przestaje kolejno działać na poszczególne cylindry, następnie zaczyna klekotać i gaśnie. Po odpięciu czujników temperatury (żółty i niebieski), gaśnie dopiero po 2-3 minutach. Gdy zgaśnie i po kilku lub kilkunastu sekundach chcę go odpalić to odpala ale nie na wszystkie cylindry i po kilku sekundach gaśnie. Jeśli zostawię go na kilka minut aby ostygł, odpala normalnie i znowu pracuje kilkadziesiąt sekund a następnie po nagrzaniu przestaje kolejno działać na poszczególne cylindry, klekocze i gaśnie.
Wymieniłem już cewko-moduł, kable, świece, kostkę stacyjki.... błędów nie wywala, juz mi ręce opadają....
mk2 z silnikiem AAA z passata b3 na module, po odpaleniu pracuje kilkadziesiąt sekund następnie przestaje kolejno działać na poszczególne cylindry, następnie zaczyna klekotać i gaśnie. Po odpięciu czujników temperatury (żółty i niebieski), gaśnie dopiero po 2-3 minutach. Gdy zgaśnie i po kilku lub kilkunastu sekundach chcę go odpalić to odpala ale nie na wszystkie cylindry i po kilku sekundach gaśnie. Jeśli zostawię go na kilka minut aby ostygł, odpala normalnie i znowu pracuje kilkadziesiąt sekund a następnie po nagrzaniu przestaje kolejno działać na poszczególne cylindry, klekocze i gaśnie.
Wymieniłem już cewko-moduł, kable, świece, kostkę stacyjki.... błędów nie wywala, juz mi ręce opadają....
mam jak coś blok z 2.9 na zbyciuszczepan69 pisze:szukam bloku do 2,9
B5 3B 1.9TDI 115KM + chip & B4 2.8 VR6 174KM - oba na wypasie ;)
-
- Użytkownik
- Auto: mk2
- Silnik: vr6
- Kontakt:
vr6 w mk2 ????
Panowie, jaka może byc przyczyna że na gorącym silniku strzela w dolot/wydech na wolnych obrotach?
Na zimnym pracuje idealnie , jak sie juz mocno rozgrzeje tez ładnie trzyma oborty ale zaczyna strzelać dosc czesto.Jak tylko zwiększe obroty do 1200-1300rpm przestaje i pracuje ładnie,tylko na wolnych.
Silnik tylko na benzynie bez gazu.
Dzieki za podpowiedzi.
Pozdro
Na zimnym pracuje idealnie , jak sie juz mocno rozgrzeje tez ładnie trzyma oborty ale zaczyna strzelać dosc czesto.Jak tylko zwiększe obroty do 1200-1300rpm przestaje i pracuje ładnie,tylko na wolnych.
Silnik tylko na benzynie bez gazu.
Dzieki za podpowiedzi.
Pozdro
- el Kozako
- Forum Master
vr6 w mk2 ????
Witojcie Panowie staram się zakończyć swap na vr6 na aparacie i mam 3 pytania:
1. Czy cewka iskrowa musi posiadać masę poprzez przewód, czy wystarczy samo przykrecenie do podszybia?
2. Czy ma ktoś schemat podłączenia przewodów wodnych - kupiłem sam silnik i nigdzie nie mogę znaleźć klarownego zdjęcia jak dokładnie są poprowadzone, włącznie (zwlaszcza) przy elektrycznej pompce wody??
3. Od czego jest 4pinowa wtyczka z trzema przewodami o kolorach:
- żółto czarny
- żółto niebieski
- czerwono szary/brązowy
Wychodzi ona z tej samej linii wiązki co wtyczka położenia przepustnicy. ??
1. Czy cewka iskrowa musi posiadać masę poprzez przewód, czy wystarczy samo przykrecenie do podszybia?
2. Czy ma ktoś schemat podłączenia przewodów wodnych - kupiłem sam silnik i nigdzie nie mogę znaleźć klarownego zdjęcia jak dokładnie są poprowadzone, włącznie (zwlaszcza) przy elektrycznej pompce wody??
3. Od czego jest 4pinowa wtyczka z trzema przewodami o kolorach:
- żółto czarny
- żółto niebieski
- czerwono szary/brązowy
Wychodzi ona z tej samej linii wiązki co wtyczka położenia przepustnicy. ??
R.I.P. CzarnyCzarnuch
R.I.P. PiaskowyCzarnuch
Third MKII in progress - jurney to the vr6
viewtopic.php?f=87&t=565756
R.I.P. PiaskowyCzarnuch
Third MKII in progress - jurney to the vr6
viewtopic.php?f=87&t=565756
- rysiektr
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
vr6 w mk2 ????
1. Nie musi.
2. Nie mam Ale google prawde Ci powie
3. Przypomnij mi sie jutro
2. Nie mam Ale google prawde Ci powie
3. Przypomnij mi sie jutro
A co tu oglądać. Masz przewody, 5 min pomyśleć i masz założone. A jak nie to wejdź w etke i masz schemat.el Kozako pisze:Witojcie Panowie staram się zakończyć swap na vr6 na aparacie i mam 3 pytania:
2. Czy ma ktoś schemat podłączenia przewodów wodnych - kupiłem sam silnik i nigdzie nie mogę znaleźć klarownego zdjęcia jak dokładnie są poprowadzone, włącznie (zwlaszcza) przy elektrycznej pompce