Witam wszystkich
Autko GOLF IV:
1.9TDI 74kw 101 km 2002r hatchback
Potrzebuję porady odnośnie tylnych hamulców
W najbliższym czasie czeka mnie wymiana tylnych zacisków, tarcz hamulcowych wraz z klockami.
Szukam w internecie czegoś dobrego ale też w przystępnej cenie, nie zależy mi na sportowych hamulcach. Aby dobrze hamowało i nic nie piszczało.
Co do zacisków, patrzyłem nowe i ceny wahają się od 150-250 zł za sztukę. Zastanawiam się nad regeneracją zacisków choć o cenę dopiero będę się dowiadywać.
Ewentualnie co jeszcze kupić przy zakupie zacisków ?
Może ktoś zna jakiś dobry sklep internetowy z częściami i mógłby mi podpowiedzieć co kupić, aby wszystko pasowało
Pozdrawiam
Zaciski tył + tarcze + klocki
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- jpatryk125
- Użytkownik
- 21Golfista21
- Gadatliwa bestia
Jeśli nie masz problemu w zaciskach z mechanizmem ręcznego to warto zregenerować, jak ręczny nie odbija to lipa. zazwyczaj ten mechanizm jest tak zardzewiały, że trzeba by nowy znaleźć, niestety nigdzie nie widziałem.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=351409 nowy nabytek
to nie, że ja się boję prędkości to prędkość boi się mnie :D
to nie, że ja się boję prędkości to prędkość boi się mnie :D
ja polecam nowe zaciski trw + klocki i tarcze tez trw ale nie z allegro a ze sprawdzonego sklepu internetowego lub jak masz znajomego mechanika niech ci po zniżkach załatwi... cena po zniżkach u mechanika powinna być porównywalna do tej ze sklepu internetowego.pzdr
Ja sobie brałem na tył zestaw ATE - klocki 75zł + tarcze ceramiczne 130zł
Też mnie czeka to samo u siebie, chciałbym zregenerować zaciski. Ma ktoś może link do jakichś gotowych zestawów do regeneracji zacisków ? Tych gumek jest od cholery a nie chciałbym żadnej pominąć.