Golf 16.16v problem falujące obroty
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam wszystkich:) Mam problem z moim golfem 4, gdyż faluja mi obroty na postoju. Objawy mam takie, że w np. na jednych światłach tak falują obroty że nawet silnik zgaśnie a na nastepnych światlach po przejechaniu 100-200m jest wszystko ok. Ktoś coś spotkał się z czymś takim ??? Bardzo proszę o sugestie czym to może być spowodowane.
Sonda lambda byla wymieniona (5-cio pinowa)
Przepustnica czyszczona
Check engine nie świeci
P.s. kod silnika AZD
Pozdrawiam
Sonda lambda byla wymieniona (5-cio pinowa)
Przepustnica czyszczona
Check engine nie świeci
P.s. kod silnika AZD
Pozdrawiam
-
- VWGolf.pl Killer
Egr, rurka przejściowa od wlewu oleju czy jest szczelnie osadzona, brudny czujnik temperatury powietrza w kolektorze ssącym, słaba wydajność pompy paliwa. Zacznij od odpięcia wtyczki z egr.
-
- Nowicjusz
Witam, mam podobny problem, przy odpiętej wtyczce EGR silnik chodzi równo.
Wyczyść i zaadoptuj zawór egr. Sprawdź szczelność i drożność tej rurki co idzie spod egr do przepustnicy.
Przepraszam że z takim opóźnieniem. U mnie okazało się że mam nieszczelność w układzie podciśnienia znalazłem aż 5 dziurek i po problemie. Radziłbym każdemu sprawdzić , gdyż mechanicy bez zaglądania pod maskę twierdzili że to sonda lambda. Oczywiście wymienilem. Koszt takiej sondy to ok 500 zl do silnika o kodzie azd
Na zaworku zwrotnym od pompy serwa tam miałem na wejściu i na wyjściu. Następnie na zaworku od lpg do kolektora ssacego. I jeszcze od przepustnicy do listwy wtryskowej lpg