AJM przerywa na wyższych biegach
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam.
Vag-com wywala błąd;
19466 RELAY FOR FUEL COOLING PUMP ( J445 ) OPEN OR SHORT TO GROUND P3010 - 35 - 10 - INTERMITTED
Generalnie auto odpala, jeździ normalnie, jest moc itp.
Taczając się po mieście usterka jest nie do zauważenia natomiast wrzucając 5 i 6 przy rozpędzaniu się czuć że przerywa.
Wnioskuję że musi być coś nie halo z dostarczeniem paliwa i musi mieć związek z błędem tego przekaźnika pompy paliwa.
Niestety podmieniałem przekaźniki, sprawdzałem połączenia, nawet pompę paliwa ze zbiornika podstawiłem inną i dalej ten błąd wyskakuje jak i czuć szarpanie.
Jakieś pomysły gdzie by tu jeszcze uderzyć ?
Pozdrawiam.
Vag-com wywala błąd;
19466 RELAY FOR FUEL COOLING PUMP ( J445 ) OPEN OR SHORT TO GROUND P3010 - 35 - 10 - INTERMITTED
Generalnie auto odpala, jeździ normalnie, jest moc itp.
Taczając się po mieście usterka jest nie do zauważenia natomiast wrzucając 5 i 6 przy rozpędzaniu się czuć że przerywa.
Wnioskuję że musi być coś nie halo z dostarczeniem paliwa i musi mieć związek z błędem tego przekaźnika pompy paliwa.
Niestety podmieniałem przekaźniki, sprawdzałem połączenia, nawet pompę paliwa ze zbiornika podstawiłem inną i dalej ten błąd wyskakuje jak i czuć szarpanie.
Jakieś pomysły gdzie by tu jeszcze uderzyć ?
Pozdrawiam.
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
To Ci nic nie da,bo ta pompa tylko 2-3 sekundy po przekręceniu zapłonu tłoczy.ostryt4 pisze: nawet pompę paliwa ze zbiornika podstawiłem inną
Należy sprawdzić ciśnienie paliwa z pompy tandemowej,bo to ona zaopatruje w paliwo pod odpowiednim ciśnieniem,silnik.
Filtr kiedy zmieniałeś? Miałem coś takiego kiedyś TDI VP. Po prostu filtr był już tak zakorkowany,że brakowało paliwa.
Filtr paliwa nowy, pompę tandemową dziś podmieniłem na inną i dalej w lesie
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
Więc zostają gumki na pompkach
Ewentualnie,załóż kawałek przezroczystego przewodu za filtrem i zobacz jeszcze,czy powietrze nie wędruje z paliwem.
Ewentualnie,załóż kawałek przezroczystego przewodu za filtrem i zobacz jeszcze,czy powietrze nie wędruje z paliwem.
Jest taki plan, zrobię tak jak auto wróci do domu.
Tylko ten błąd spokoju mi nie daje.
Tylko ten błąd spokoju mi nie daje.
Jest tak z tym powietrzem
https://youtu.be/RTg-BdJyvY4" onclick="window.open(this.href);return false;
Tylko jaki związek może to mieć z tym błędem przekaźnika ?
https://youtu.be/RTg-BdJyvY4" onclick="window.open(this.href);return false;
Tylko jaki związek może to mieć z tym błędem przekaźnika ?
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
Popraw i ciesz się jazdą.ostryt4 pisze:Jest tak z tym powietrzem
Nijaki. Błąd może być zarejestrowany w sterowniku od niepamiętnych czasów. Jest sporadyczny,czyli mógł być spowodowany np. chwilowym spadkiem napięcia w obwodzie pompy lub coś w tym stylu.ostryt4 pisze:Tylko jaki związek może to mieć z tym błędem przekaźnika ?
Ja tu widze powietrze na podejsciu paliwa do tandema. Teraz pytanie czy to powietrze bierze sie z powrotu paliwa z glowicy do filtra czy moze z zasilania z baku.
Pompa wlektryczna w baku chodzi caly czas jak silnik pracuje.
Pompa wlektryczna w baku chodzi caly czas jak silnik pracuje.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
Re: AJM przerywa na wyższych biegach
[/quote]Nijaki. Błąd może być zarejestrowany w sterowniku od niepamiętnych czasów.[/quote]
Błąd ten raz na jakiś czas daje się wykasować ale powraca.
Gdzie prawdopodobnie może zaciągać powietrze ?
Błąd ten raz na jakiś czas daje się wykasować ale powraca.
Gdzie prawdopodobnie może zaciągać powietrze ?
Wszedzie od poczatku ukladu czyli od pompy w baku do samych pompowtryskow wliczajac nawet pompe tandem.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
A jak wygląda uszczelnienie zaworu na filtrze paliwa ? zawór pewnie jeszcze fabryczny.
Sprzedam nową półkę nad radio
Mowa o tym jednokierunkowym ?
Powietrze wychodziło z filtra więc to pewnie gdzieś wcześniej jest problem.
Powietrze wychodziło z filtra więc to pewnie gdzieś wcześniej jest problem.
Chodzi mi o ten zaworek na filtrze paliwa. Może jest uszkodzony i zapowietrza filtr. Może omiń filtr paliwa i zobacz czy powietrze idzie z baku. Miałem kiedyś problemy z szarapaniem, przerywaniem i wymiana filtra wraz z zaworem na produkty OEM załatwiła problem. Winny chyba był polskiej firmy filtr paliwa (prawdopodobnie w Polsce dostał tylko etykietę).
Sprzedam nową półkę nad radio
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
W jakim aucie? W tych co ja posiadam mk2 ARL (swap z mk4) i A3 ASZ,nie pracuje cały czas. Dobija ciśnienie na start i tyle.wesol pisze:Pompa wlektryczna w baku chodzi caly czas jak silnik pracuje.
Tandem pompa jest pompą ssąco-tłoczącą i odpowiada za zaopatrzenie silnika w ON od startu,do zgaszenia.
Pierwsze modele PD w ogóle nie mialy pompy w baku,ale w związku z pojawieniem się problemów z pierwszym odpalaniem,zaczęto montować owe pompy,dla rozwiązania problemu.