Witam , moje 1,9 ALH zaczeło mi ostatnio dużo spalać , przy prędkościach do 100km/h spala ponad 6,5/100.
Stylu jazdy nie zmieniłem ale wcześniej wychodziło lekko ponad 5/100
Załączam logi https://onedrive.live.com/view.aspx?res ... eOFRUZQce0" onclick="window.open(this.href);return false;
Wyglądają nieciekawie, nie wiem czy to wina turbiny czy przepływomierza
Na mocy nie stracił ,a przynajmniej nie da się tego odczuć
Prosze o pomoc
1,9 VP duże spalanie [LOG]
Moderatorzy: italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- kondziow890
- Nowicjusz
Z logów które dałeś powiem Ci że wszystko masz zdrowe (z tego co widać w logach).
Zrób komplet logów i szukamy dalej.
Jeśli będziesz miał czas i przekopiesz to forum to możesz dojść do wniosku że to typowe dla ALH i skończy się na wymianie wtrysków albo akceptacji spalania.
Dodaj tylko że zmieniłeś opony lub czy masz klimatronik (na jakich ustawieniach jeździsz).
Ja po 40 000 przejechanych powiem Ci że na zimowych oponach Kumho 195/65/15 samochód pali mi o ok 0,4l mniej niż na letnich Pirelli P7 205/55/16
Nawet w taką pogodę jak teraz czyli ca 12/15C' jak jede na opcji Auto to samochód pali mi jakieś 0,3 l więcej niż na ECON.
Zrób komplet logów i szukamy dalej.
Jeśli będziesz miał czas i przekopiesz to forum to możesz dojść do wniosku że to typowe dla ALH i skończy się na wymianie wtrysków albo akceptacji spalania.
Dodaj tylko że zmieniłeś opony lub czy masz klimatronik (na jakich ustawieniach jeździsz).
Ja po 40 000 przejechanych powiem Ci że na zimowych oponach Kumho 195/65/15 samochód pali mi o ok 0,4l mniej niż na letnich Pirelli P7 205/55/16
Nawet w taką pogodę jak teraz czyli ca 12/15C' jak jede na opcji Auto to samochód pali mi jakieś 0,3 l więcej niż na ECON.
- kondziow890
- Nowicjusz
Re: 1,9 VP duże spalanie [LOG]
Opony od tamtej zimy ciągle te same, styl jazdy się nie zmienia. Jeżdżę obecnie na Econ, nawet przy Klimie tyle nie palił.
Codziennie rano puszcza mi bąka. Być może ze to te wtryski leja, ale bez wyjęcia ich diagnozy nie postawie.
Moim zdaniem trochę wg logów turbina szaleje, raz ładuje więcej a raz mniej.
Które jeszcze dokładnie logi zrobić?
Codziennie rano puszcza mi bąka. Być może ze to te wtryski leja, ale bez wyjęcia ich diagnozy nie postawie.
Moim zdaniem trochę wg logów turbina szaleje, raz ładuje więcej a raz mniej.
Które jeszcze dokładnie logi zrobić?
Najlepiej zrób wszystkie logi tak jak w regulaminie.
Teraz zauważyłem że w logach '010 przy stemp 3,21 masz turbo na poziomie 2427 chociaż w logach '011 od stemp 2,51 do 3,56 masz równo na poziomie 2254. Jak zrobisz pojedyncze logi może lepiej będzie widać.
Zrób wszystkie logi będziemy szukać co tam jest.
Teraz zauważyłem że w logach '010 przy stemp 3,21 masz turbo na poziomie 2427 chociaż w logach '011 od stemp 2,51 do 3,56 masz równo na poziomie 2254. Jak zrobisz pojedyncze logi może lepiej będzie widać.
Zrób wszystkie logi będziemy szukać co tam jest.
- kondziow890
- Nowicjusz
Wszystko wyjaśnione , wymieniłem wtryski ,spalanie spadło do 4,8- 5,0 czyli w normie
Z jednej strony źle bo kasa poszła na wtryski z 2 stron lepiej że to tylko wtryski. Powodzenia