Witam kolegów z forum.
Aż mi wstyd prosić Was o pomoc ale zmuszony jestem bo choć niby robota prosta, to stoje w miejscu i nie wiem co jest grane
Otóż- kilka dni temu podczas otwierania maski pękło mi cięgło otwierania maski (czyli ta plastikowa rączka która w chwili otwierania maski lekko wychodzi za obrys maski).
Kupiłem na allegro nowy oryginał, który faktycznie niczym się nie różni od tego, który pękł. Zabrałem się do jego zamontowania i udało się. Jest zamontowany ale...
teraz podczas zamykania maski zauważyłem, że rączka się nie chowa cała pod maskę tak aby ostateczny zatrzask zamknął maskę. Owszem- mogę maskę docisnąć siłą ale mam wrażenie że wtedy znowu ułamię tą rączkę skoro jak wspomniałem sama się nie chce ten centymetr schować. Jeśli palcem jej pomogę wejść pod maskę - to się schowa ale przecież upuszczając maskę z wysokości kilku cm cięgło powinno samo się schować a u mnie.. tak nie jest- wystaje ten ok centymetr.
Macie jakieś pomysły?
Kurde wydawało sie, że banalna robota a pokonało mnie takie coś. Wstyd ale nie wiem co robić.
Załączam zdjęcia jak to mniej więcej wygląda.
Wymiana cięgła otwierania maski i... problem :( Pomocy :(
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
==============
GG - 2741527
Skype - djchopin
GG - 2741527
Skype - djchopin
.... jedna mała uwaga, którą teraz zauważyłem i mam prośbę do kogoś aby sprawdził u siebie. Czy po otwarciu klapy rygiel do którego jest przymocowane cięgno też macie u siebie oddalone o ok pół cm od tego owalnego elementu (zdjęcie 1)? czy też u Was ten rygiel sam sprężyną dociska się tego owalnego elementu (jak na zdjęciu 2)?
==============
GG - 2741527
Skype - djchopin
GG - 2741527
Skype - djchopin
Re: Wymiana cięgła otwierania maski i... problem :( Pomocy :
mam tak samo i wszystko smigadjchopin pisze:oddalone o ok pół cm od tego owalnego elementu (zdjęcie 1)
Naciśnij ten wysoki element zamka ,cięgno powinno się schować .
Re: Wymiana cięgła otwierania maski i... problem :( Pomocy :(
Cześć, mam ten sam problem ci kolega djchopin. Udało Ci się to ogarnąć? Jak ja walnę klapą z dużej wysokości to plastik się chowa ale po czasie boję się że się złamie.
Jak lekko przymknę, to muszę go palcem wciskać... jakaś rada?
Jak lekko przymknę, to muszę go palcem wciskać... jakaś rada?
- Mavrick
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Re: Wymiana cięgła otwierania maski i... problem :( Pomocy :(
Proponuje przesmarowac caly mechanizm bo moze w tym tkwi problem.