Witam, w czasie jazdy gdy 5 bieg jest wbity i trzymam nogę na gazie jest wszystko ok, natomiast gdy puszczę pedał gazu (nie wciskając sprzęgła) 5 wyskakuje i auto jedzie na luzie. Proszę o info co i gdzie sprawdzić.
A ogólnie to witam wszystkich. Od niedawna jestem nowym szczęśliwym posiadaczem Golf II, 1.8 Kat. Jestem w trakcie jego remontu (robię go na oryginał) więc pewnie jeszcze trochę będzie stał w garażu ale mam nadzieję że na wiosnę będzie gotowy. W miarę możliwości staram się wszystko sam robić (po pracy) więc wiecie jak to jest. Pozdrawiam
Wyskakuje 5 bieg
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- vwer2
- Sprzedawca
- Kontakt:
Wyskakuje 5 bieg
Prawdopodobnie masz wyrobiony wieloklin na wałku piątego biegu .
TECH-AUTO MECHANIKA POJAZDOWA ELEKTRONIKA . WULKANIZACJA Komputerowe wyważanie kół. VAG WROCŁAW
tel. 694 379 076
Części z demontażu Golf 4 Octavia Polo 9 N
tel. 694 379 076
Wyskakuje 5 bieg
Czyli mam rozumieć że skrzynia do roboty. Heh a słyszałem że skrzyni w Golfie nie da się zajechać. Dzięki za informację
- vwer2
- Sprzedawca
- Kontakt:
Wyskakuje 5 bieg
Nic bardziej mylnego. Vw ma niestety bardzo słabe skrzynie
TECH-AUTO MECHANIKA POJAZDOWA ELEKTRONIKA . WULKANIZACJA Komputerowe wyważanie kół. VAG WROCŁAW
tel. 694 379 076
tel. 694 379 076
Wyskakuje 5 bieg
Potrzebna jest regulacja wybieraka 5 biegu. Potrzebujesz nową uszczelkę pokrywy 5 biegu, klucz 13 i śrubokręt.