Mk4 1.9 AGR - telepie na jałowym - dwumas?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam,
Golf 1,9 tdi agr 1999r. od jakiegoś czasu golf trzęsie się na jałowym biegu i przy dojeżdżaniu np. do skrzyżowania. Na Vagu błędów brak, kąt wtrysku itp. ok. Po muśnięciu gazu przestaje się trząść, wtedy jak wcisnę i puszczę sprzęgło zaczyna znowu telepać. Natomiast jak już się trzęsie to wciskanie sprzęgła nic nie zmienia. Poduchy silnika wymienione. Czy trzeba się szykować na dwumas? Co jeszcze mogę sprawdzić?
Dziękuję za pomoc.
Golf 1,9 tdi agr 1999r. od jakiegoś czasu golf trzęsie się na jałowym biegu i przy dojeżdżaniu np. do skrzyżowania. Na Vagu błędów brak, kąt wtrysku itp. ok. Po muśnięciu gazu przestaje się trząść, wtedy jak wcisnę i puszczę sprzęgło zaczyna znowu telepać. Natomiast jak już się trzęsie to wciskanie sprzęgła nic nie zmienia. Poduchy silnika wymienione. Czy trzeba się szykować na dwumas? Co jeszcze mogę sprawdzić?
Dziękuję za pomoc.
-
- VWGolf.pl Killer
Jakie obroty ma ustawione,jaka dawka na ciepłym,co pokazują wtryski...?
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
Obroty 903, Dawka 3.2, wtryski między -0,24 a 0,33. Zauważyłem na Vagu jedną rzecz, jak się zaczyna trząść to obroty skaczą między 880-920 a dawka paliwa między 2.8 a 5. Dodatkowo cały silnik skacze...
-
- VWGolf.pl Killer
Wciśnij w tym czasie sprzęgło i zobacz czy przestanie...
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
Nie przestaje. Tylko jak dodam gazu to przestaje i pracuje równiutko, jak potem wcisnę sprzęgło i puszczę to telepie znowu...
-
- VWGolf.pl Killer
A podczas jazdy?a rozrząd kiedy wymieniany,sprawdź napięcie...
Podczas jazdy jest wszystko ok, zaczyna się telepać przy powolnym dojeżdżaniu do np. skrzyżowania.
-
- VWGolf.pl Killer
czyli dwumasa do sprawdzenia pod warunkiem że ma dwumase
- ciachotdi
- diesel m@ster
- Auto: Seat mii
tez miałem te objawy zmień na sztywne i spokój
Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem że na świecie jest
tylu idiotów
tylu idiotów
-
- Nowicjusz
Równie dobrze może się dziać coś z pompą wtryskową skoro tak skacze dawka(nastawnik do czyszczenia lub jakiś zaworek w pompie).U mnie dwumas w ALH aż walił jak był K.O a obroty stały równiutko.Najlepiej nagraj filmik to posłuchamy.A dokładnie upewnij się czy masz dwumas czy sztywne.Do któregoś kodu silnika było sztywne jeszcze.
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Opis wręcz książkowy , objawów padającego dwumasuMarian667 pisze:Golf 1,9 tdi agr 1999r. od jakiegoś czasu golf trzęsie się na jałowym biegu i przy dojeżdżaniu np. do skrzyżowania. Na Vagu błędów brak, kąt wtrysku itp. ok. Po muśnięciu gazu przestaje się trząść, wtedy jak wcisnę i puszczę sprzęgło zaczyna znowu telepać
Nie zaklinajcie rzeczywistosci i nie róbcie mu nadzieji że to coś innego ...żadna pompa wtryskowa ,a w roczniku 99 nie ma opcji ze ma sztywne koło ..założę się o każde pieniadze że ma dwumas do wymianyrobertino8606 pisze:Równie dobrze może się dziać coś z pompą wtryskową skoro tak skacze dawka(nastawnik do czyszczenia lub jakiś zaworek w pompie).U mnie dwumas w ALH aż walił jak był K.O a obroty stały równiutko.Najlepiej nagraj filmik to posłuchamy.A dokładnie upewnij się czy masz dwumas czy sztywne.Do któregoś kodu silnika było sztywne jeszcze.
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018
Dziękuję za odpowiedzi.Wszystko rozumiem, że to objawy dwumasy itd. Natomiast pytanie jaki wpływ ma dwumasa na falujące obroty, dawkę paliwa i chwilowe spalanie, które skaczą podczas trzęsienia?
- ciachotdi
- diesel m@ster
- Auto: Seat mii
nie wiem jaki ma bo też mi to było bardzo dziwne, ze dawka potrafi skakać a w dwumasie nie ma zadnej elektronikiMarian667 pisze:Natomiast pytanie jaki wpływ ma dwumasa na falujące obroty, dawkę paliwa i chwilowe spalanie, które skaczą podczas trzęsienia?
Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem że na świecie jest
tylu idiotów
tylu idiotów