Problem z szybami
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Problem z szybami
Witam
Odkąd przyszły mrozy miałem problem z otwieraniem auta. Z prawej strony zamek się zablokował. Od strony kierowcy wkładka zamarzała tak jak i zamek.
Wymieniłem z przodu zamki i wkładki i teraz jest kolejny problem.
Otóż gdy otwieram samochód od strony kierowcy to wszystkie szyby idą w dół, kluczyka nie trzymam przekręconego więc to nie przez to. Od strony pasażera otwiera się normalnie czyli szyby się nie otwierają.
Ktoś wie w czym może być problem ? Wcześniej tak nie było. Też myślałem, że po wymianie zamków wróci mi brzęczyk gdy mam włączone światła i otwarte drzwi ale to też nie działa.
Pozdrawiam
Odkąd przyszły mrozy miałem problem z otwieraniem auta. Z prawej strony zamek się zablokował. Od strony kierowcy wkładka zamarzała tak jak i zamek.
Wymieniłem z przodu zamki i wkładki i teraz jest kolejny problem.
Otóż gdy otwieram samochód od strony kierowcy to wszystkie szyby idą w dół, kluczyka nie trzymam przekręconego więc to nie przez to. Od strony pasażera otwiera się normalnie czyli szyby się nie otwierają.
Ktoś wie w czym może być problem ? Wcześniej tak nie było. Też myślałem, że po wymianie zamków wróci mi brzęczyk gdy mam włączone światła i otwarte drzwi ale to też nie działa.
Pozdrawiam
-
- Nowicjusz
Re: Problem z szybami
Czyli twierdzisz, że zamek jest zepsuty? Choć drzwi się otwierają normalnie, no tylko te szyby...
Pytam bo zamki mają gwarancję więc nic naprawiać nie zamierzam a na pewno nie na własną rękę.
Reklamować ?
Pytam bo zamki mają gwarancję więc nic naprawiać nie zamierzam a na pewno nie na własną rękę.
Reklamować ?
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Problem z szybami
Jeśli zamek jest używany to ja bym naprawiał...te usterki są na tyle częste, że kupno sprawnej używki to loteria...podobnie jest z nowymi zamiennikami...tyle że tych drugich bym nie naprawiał.
-
- Nowicjusz
A istnieje jakiś sposób żeby wyłączyć w centralnym zamku otwieranie i zamykanie szyb z kluczyka ?
- Garrison
- Forum Master
- Auto: Leon 5F Xperience
- Silnik: CZCA
Jeśli moduł komfortu jest z CAN (1C0) to tak i sprawa jest prosta. Jeśli 1J0 to też się da, ale jest ciężej.pawlo12131 pisze:A istnieje jakiś sposób żeby wyłączyć w centralnym zamku otwieranie i zamykanie szyb z kluczyka ?
-
- Nowicjusz
Problem z szybami
Też mi się tak wydaje.
Z tego, co wiem, nie da się deaktywować szyb po przekręceniu kluczyka w zamku.
Z tego, co wiem, nie da się deaktywować szyb po przekręceniu kluczyka w zamku.
- Garrison
- Forum Master
- Auto: Leon 5F Xperience
- Silnik: CZCA
Problem z szybami
A kurde... Rypło mi się, że jest to razem z otwieraniem pilotem, a to dwie osobne rzeczy Mój błąd.
-
- Nowicjusz
Problem z szybami
Czyli nie a się czegoś przeprogramować, czegoś odłączyć żeby wyłączyć otwieranie tych szyb z kluczyka ? Nie z pilota bo pilota nie posiadam
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Problem z szybami
Myślę że jest na to sposób...ale nigdy konkretów nie słyszałem - odpowiednie zmiany w eepromie - bo zwykle ludzie naprawiają zamki w takich sytuacjach a i sama funkcja jesy przydatna.
-
- Nowicjusz
Problem z szybami
Dla mnie osobiście ta funkcja nie jest przydatna. Na starym zamku zdarzyło mi się za mocno kluczyk przytrzymać gdy był mróz i niestety jedna szyba spadła z prowadnic. Dlatego też ta naprawa zamka swoją drogą, a jakiś sposób na wyłączenie otwieranie tych szyb swoją drogą .
Proponuję zdjąć na kilka minut klemę z akumulatora, a następnie ręcznie (przyciskami) zaprogramować ustawienie wszystkich szyb - opuszczone i podniesione. Po każdym zdjęciu napięcia sterownik "traci pamięć ustawień".