Tarcze+klocki przód
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Tarcze+klocki przód
Witam kolegów.
Posiadam Golfa IV 1.9TDI 110KM kod silnika: AHF
Wiecie może jakie tarcze na 100% montowano w 110-tkach z przodu? 256mm czy 280mm?
Planuję zakup tarcz i po numerze Vin wychodzi na to, że powinny byc 280mm, ale na aukcjach allegro widnieją też 256mm przypisane do AHF 110KM...
Posiadam Golfa IV 1.9TDI 110KM kod silnika: AHF
Wiecie może jakie tarcze na 100% montowano w 110-tkach z przodu? 256mm czy 280mm?
Planuję zakup tarcz i po numerze Vin wychodzi na to, że powinny byc 280mm, ale na aukcjach allegro widnieją też 256mm przypisane do AHF 110KM...
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Tarcze+klocki przód
256
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Forum Master
Tarcze+klocki przód
Kiedyś jak nie było internetów to ludzie potrafili ściągnąć koło i zmierzyć średnice tarczy.
Tarcze+klocki przód
Musiałbym demontować zacisk żeby dokładnie zmierzyć, bo zacisk przeszkadza.
Tłoczek z przodu jest wciskany czy wkręcany? Jeśli wciskany mogę na prędce zmierzyć, bedzie dla potomnych
Tłoczek z przodu jest wciskany czy wkręcany? Jeśli wciskany mogę na prędce zmierzyć, bedzie dla potomnych
-
- Forum Master
Re: Tarcze+klocki przód
żartujesz prawda? zacisk nie jest na całej tarczy, bez problemu zmierzysz z zaciskiem, pomiar nie musi być jakoś super dokładny nie trzeba do tego używać mikrometru.Boski23 pisze:Musiałbym demontować zacisk żeby dokładnie zmierzyć, bo zacisk przeszkadza.
Tłoczek jest wciskany
Tak dokładnie. Mam taki symbolmarcin7x5 pisze:Zobacz czy masz na zacisku symbol fsIII...
Dziwne bo ja mam zacisk fsIII a tarcze 280 mmmarcin7x5 pisze:To masz 256...
Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
Tarcze+klocki przód
ja to nawet koła nie ściągałem jak mierzyłem bo nie wiedziałem czy mam 280 czy 288... wystarczy zejść do auta poświęcić minutę czasu i wszystko wiadomo
Tarcze+klocki przód
Mróz trzyma ale tarcze mierzone. Pomiar nie jest dokładny ale wyszło ponad 275mm czyli tarcze muszą mieć u mnie 280 mm z przodu.