[fotoporada] Ustawienie kąta wtrysku
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
- ciachotdi
- diesel m@ster
- Auto: Seat mii
Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem że na świecie jest
tylu idiotów
tylu idiotów
-
- Forum Master
- Auto: Bora
- Silnik: ARL
Re: [fotoporada] Ustawienie kąta wtrysku
mskostek pisze:Ponawiam prośbe o ponowne dodanie fotek w pierwszym poscie
Tu macie wszystkie foty http://a4-klub.pl/index.php?/topic/6270 ... a-wtrysku/" onclick="window.open(this.href);return false;szlachcic_1990 pisze:Witam
Prośba o odświeżenie foto - porady z pierwszej strony., Zdjęcia się nie otwierają, widoczna tylko 1 fotka...
Dzięki
Witam
Ppdepne sie pod temat. Chcialbym spytac jak mocno trzeba dokrecac sruby na kolku pompy w 1.9 asv? Gdy ustawialem kat to dosc lekko puszczaly. Przy dokrecenia w momencie gdy zaczyna byc czuc opor slychac takie trykotanie wiec nie dokrecalem mocniej. Tak ma byc ? Czy mam mocniej to dokrecic?
Ppdepne sie pod temat. Chcialbym spytac jak mocno trzeba dokrecac sruby na kolku pompy w 1.9 asv? Gdy ustawialem kat to dosc lekko puszczaly. Przy dokrecenia w momencie gdy zaczyna byc czuc opor slychac takie trykotanie wiec nie dokrecalem mocniej. Tak ma byc ? Czy mam mocniej to dokrecic?
Golf MK3 by killah : viewtopic.php?p=3276083#3276083 - RIP
Passat B3 Daily Car by killah : viewtopic.php?f=91&t=558831 - SOLD
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Proszę bardzokillah pisze:Chcialbym spytac jak mocno trzeba dokrecac sruby na kolku pompy w 1.9 asv?
Oki - sprawdzę jak mam zakończone śruby. A jaki jest numer części dla śrub w wersji B?
Golf MK3 by killah : viewtopic.php?p=3276083#3276083 - RIP
Przecież masz napisane w zrzucie wyżej.
________________________________________________________________________________
Było: VW Passat B4 Variant GL 1.9 TDI 1Z '96
Jest: VW Passat B6 Sedan Comfortline 1.4 TSI CAXA '09
Witam,
Odświeżę temat gdyż mam problem z ustawieniem kąta wtrysku w vw golf mk4. Gdy odczytuję kąt przy pomocy VAG mam tam stałą wartość (ok. 170). Kiedy przestawiam pompę (według opisu) wartość ta się nie zmienia. Co może być tego przyczyną? (Pewnie jakiś czujnik, tylko jaki i gdzie go mogę znaleźć?)
Odświeżę temat gdyż mam problem z ustawieniem kąta wtrysku w vw golf mk4. Gdy odczytuję kąt przy pomocy VAG mam tam stałą wartość (ok. 170). Kiedy przestawiam pompę (według opisu) wartość ta się nie zmienia. Co może być tego przyczyną? (Pewnie jakiś czujnik, tylko jaki i gdzie go mogę znaleźć?)
Jeśli nie masz błędu czujnika wzniosu iglicy G80 (czujnik we wtrysku nr. 3) to masz za mocno przestawioną pompę, że nie starcza Ci regulacji. Zapewne przełożenie paska o jeden ząb na kole pompy rozwiąże Twój problem (wcześniej oczywiście regulacja na pompie na środek aby było czym później regulować). Jeśli dobrze kojarzę musisz cofnąć pasek względem kierunku obrotów silnika.
________________________________________________________________________________
-
- Forum Master
Witam, w który kwadracik paczysz ? Kliknij TDI timing i ustaw na niebieską linię, albo lekko pod nią.
Jeśli się nie da, to możesz mieć rozrząd przestawiony ?
Pozdrawiam.
Jeśli się nie da, to możesz mieć rozrząd przestawiony ?
Pozdrawiam.
Tomek
Witam,
Dzięki za odpowiedzi.
Teraz widzę że nie sprecyzowałem dokładnie pytania (przeszukiwanie internetu zbiło mnie z tropu). @Radekrp90 nie mam takiego błędu jak sprawdzam. @tomek08 właśnie chodzi o to że nie widzę w ogóle połączenia dwóch linii (poziomej i pionowej zdj). Przestawienie pompy o jeden ząbek powinno pomóc w tym przypadku? przepraszam że tego dzisiaj nie sprawdziłem ale okazało się że nie mogłem poświęcić tyle czasu na sprawdzenie tego.
Dzięki za odpowiedzi.
Teraz widzę że nie sprecyzowałem dokładnie pytania (przeszukiwanie internetu zbiło mnie z tropu). @Radekrp90 nie mam takiego błędu jak sprawdzam. @tomek08 właśnie chodzi o to że nie widzę w ogóle połączenia dwóch linii (poziomej i pionowej zdj). Przestawienie pompy o jeden ząbek powinno pomóc w tym przypadku? przepraszam że tego dzisiaj nie sprawdziłem ale okazało się że nie mogłem poświęcić tyle czasu na sprawdzenie tego.
-
- Forum Master
Witam, sprawdź jaką temperaturę paliwa masz na zimnym silniku grupa 007 ?
Temperatury w grupie 007 na zimnym silniku nie powinny się różnić więcej niż pięć stopni.
Pozdrawiam.
Temperatury w grupie 007 na zimnym silniku nie powinny się różnić więcej niż pięć stopni.
Pozdrawiam.
Tomek
W MK4 przedstawiasz koło pompy nie cała pompę jak w poradzie. Porada Porada baskeciora jest na bazie silnika AFN. U siebie luzujesz trzy śrubki na kole pompy i przedstawiasz odrobinę łapiąc kluczem za centralna śrubę na osi pompy. Przykrecisz te trzy śrubki na klucz 13 i tak aż linia będzie pomiędzy w TDI timmening.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
Jeśli pokazuje żółtą pionową linię to masz przekroczony zakres regulacji. Nic więcej nie wymyślisz - musisz przestawić pasek i tyle.
Musisz mieć ustawione tak jak poniżej na zdjęciach (źródło: http://www.myturbodiesel.com/wiki/):
- koło zamachowe:
- wałek rozrządu:
(na płasko jak widać)
- pompa:
Musisz mieć ustawione tak jak poniżej na zdjęciach (źródło: http://www.myturbodiesel.com/wiki/):
- koło zamachowe:
- wałek rozrządu:
(na płasko jak widać)
- pompa: