Chodzi za mną zmiana auta na większe, głównie duży bagażnik bo już mnie trochę męczy to maleństwo w e84 choć sama kabina jest dla mnie wystarczająca, bo jest porównywalna jak w A4, bo to płyta podłogowa E90/91. Biorę pod uwagę raczej kombi, bo jest to najbardziej praktyczna buda w przeciwieństwie do SUV. Audi i BMW raczej wykluczam bo nie chce wyrzucać dużo kasy a na 3-4 letnie sporo więcej musiałbym wyłożyć. Nie boję sie aut od handlarzy, wszystko da się zweryfikować. Jakie macie opinie o prezentowanym w linku modelu, za czy przeciw?
https://www.otomoto.pl/oferta/citroen-c ... zf9VU.html
Citroen C5 CrossTourer 2014 2.0 HDI 163hp
Moderatorzy: palio, jhosef, VIP
- krzychu195
- Użytkownik
- Kontakt:
Re: Citroen C5 CrossTourer 2014 2.0 HDI 163hp
HDI z Fapem najlepiej tankować do pełna za każdym razem gdyż płyn do FAPa jest dozowany przy każdym dozowaniu z taką samą ilością. Jeżeli byś brał z hydropneumatyką to swego czasu nikt nie regenerował ty sfer czy tam gruszek. Lubią się oberwać czy powypinać klapki w nagrzewnicy czyli przestaje działać sterowanie kierunkiem nawiewu ale to było raczej na początku produkcji może coś poprawili w tym. Więcej nie wiem. Interesowałem się tym modelem jakieś 4 lata temu.
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Re: Citroen C5 CrossTourer 2014 2.0 HDI 163hp
Dzięki, tak wiem że należy tankować do pełna, hydro się nie boje, po drugie po sąsiedzku mam mechanika który specjalizuje się w cytrynach. Z tymi klapkami to już chyba wszędzie chińszczyzna weszła, to zacinają, to stukają, chyba znak czasów. Ogólnie dobre wrażenie robią te auta i są atrakcyjne cenowo w relacji z audi czy passatem