[mk4] Docieranie nowego zestawu hamulców
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
[mk4] Re: Docieranie nowego zestawu hamulców
Stukać może. Jest nawet filmik na YT jak to właśnie ta prowadnica była przyczyną stuków. Tyle że to stuka po tej stronie gdzie jest uszkodzenie.
No niestety mi stuka po przeciwnej stronie, wczoraj sprawdzałem, dziś już cisza. Stuki były po bujaniu autem napierając na błotnik. Ruchy góra-dół.
Wczoraj tez w srodku podczas cofania słyszalne było chrobotanie, coś jak naciskanie na plastik, takie trzeszczenie. Spotkał się ktoś z czymś podobnym? Zwrotnica z dnia na dzień się nie obrobiła, jeździłem pewnie tak do wymiany hamulców teraz. Wcześniej tam nie było zaglądane przez 3 lata więc na luźnej prowadnicy zapewne te 3 lata jeżdżę, ale dziwne odgłosy są od wczoraj... ;/
Wczoraj tez w srodku podczas cofania słyszalne było chrobotanie, coś jak naciskanie na plastik, takie trzeszczenie. Spotkał się ktoś z czymś podobnym? Zwrotnica z dnia na dzień się nie obrobiła, jeździłem pewnie tak do wymiany hamulców teraz. Wcześniej tam nie było zaglądane przez 3 lata więc na luźnej prowadnicy zapewne te 3 lata jeżdżę, ale dziwne odgłosy są od wczoraj... ;/
Sprężyna od amortyzatora? Nie widziałem żadnych uszkodzeń. Jedynie korozja.
Czasami lubi pęknąć sam koniec tam na górze przy poduszce i dopiero wypada jak się całą kolumnę wyciągnie.