Ori Xenon w MK4 -opis, przeróbka -wszystko w jednym temacie
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Re: Ori Xenon w MK4 -opis, przeróbka -wszystko w jednym temacie
W Borze na obudowie są znaki AL, a na kloszu Bosch
Sprzedam nową półkę nad radio
-
- Forum Master
Wydaje mi się ze nie, w Al masz przetwornice przykręcane do lamp, bosch miały przetwornice w nadkolach. Pewni jakieś różnice konstrukcyjne też były.
A dla czego doradzasz ori używki ? Myślałem że skoro jest okazja to lepiej byłoby odrazu dać nowiutke kloszepiotrek233 pisze: ↑pn kwie 02, 2018 12:45Od razu kup sobie nowe klosze, tzn. oryginały używane np. z anglika.
- toperz69
- Nowicjusz
- Auto: 4 variant
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
rozumiem że są 2 czujniki poziomu , tu pyt. gdzie znajduję się ten tylny ??
toperz
Jest przykręcony do tylnej belki.
Sprzedam nową półkę nad radio
- toperz69
- Nowicjusz
- Kontakt:
mam problem z ustawieniem wysokości , mam lapy nowszy typ. chciałbym srawdzić silniczki reg. , i tu pyt, na które piny podać napięcie ? chodzi mi tylko o silniczki
toperz
- QQxQ
- V.A.G Podlasie
- Auto: Golf MK4
- Silnik: BUB
Z tego co pamiętam są tam 2 czarne i 1 brązowy, na pierwszej stronie masz rozpiskę pinów wtyczki, zobacz który czarny idzie do pinu nr.1 wtyczki 12pin
Silniczkiem nie ustawia się wysokości, nim korygujesz tylko jeśli auto jest załadowane, sprawdź czy regulacje (śruby plastikowe) są całe może w tym jest problem.
Szukam schematu wiązki do samopoziomowania reflektorów
- toperz69
- Nowicjusz
- Kontakt:
wyjęłem silniczek z lampy , na "krótko" smiga aż miło , niestety podając napiecie na przewody nie , ma jakieś podrygi , widocznie ukłąd silniczka niesprawny ,QQxQ pisze: ↑pt lis 02, 2018 18:42Z tego co pamiętam są tam 2 czarne i 1 brązowy, na pierwszej stronie masz rozpiskę pinów wtyczki, zobacz który czarny idzie do pinu nr.1 wtyczki 12pin
Silniczkiem nie ustawia się wysokości, nim korygujesz tylko jeśli auto jest załadowane, sprawdź czy regulacje (śruby plastikowe) są całe może w tym jest problem.
rzeczywiście jeden zaczep do regulacji oberwany , już naprawione
jednak świecenie xenonów nie powala , a przy optymalnym ustawieniu ,drogowe mocno do góry świecą tak że odbicie od tablic drogowych oślepia
toperz
Panowie sporo piszecie o przeróbkach itd. Przeczytałem cały temat. Jak rozpoznać ori xenon w Borze? Oprócz pokrętła regulacji wysokości świateł, którego brak. Czy na wlepce z oznaczeniem kodów wyposażenia będzie jakiś kod odpowiadający reflektorom xenonowym? Jeśli ktoś ma ori xenon z całym osprzętem to prosiłbym o sprawdzenie czy jest jakaś wzmianka. z góry dziękuję.
Panowie mam pytanie co do podłączenia silniczków bo trochę nie ogarniam.moje utrudnienie jest takie że nie miałem w lampie oryginalnej instalacji tylko ktoś już przerabiał pod zwykłą wtyczkę i w ogóle nie podłączył silniczków. koste od silnika są podpisane piny:
1: czarny
2: czarny
3: brązowy
Czy dobrze zrozumiałem że mam dwa czarne złączyć ze sobą i wpiąć w pin 1 zwykłej kostki a brązowy wpiąć w pin 4 zwykłej kostki?
1: czarny
2: czarny
3: brązowy
Czy dobrze zrozumiałem że mam dwa czarne złączyć ze sobą i wpiąć w pin 1 zwykłej kostki a brązowy wpiąć w pin 4 zwykłej kostki?
- QQxQ
- V.A.G Podlasie
- Auto: Golf MK4
- Silnik: BUB
kowal9215 Jeden czarny to zasilanie, drugi sterowanie auto lub z kabiny, a brązowy masa.
Toperz69 stan odbłyśników za soczewką do weryfikacji i sprawdź czy żarówka długiego prawidłowo siedzi w gnieździe
Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
Teraz mam pytanie o ustawienie przesłon. Jak mają być ustawione cyngle? W prawej lampie w dół a w lewej do góry?