zmiana pompek z Siemens na bosch 2.0 tdi
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam.
Drodzy koledzy, czy ktoś z was próbował takiego rozwiązani? Zacznę może od tego co mam na myśli i czy to jest wykonalne . W moim Seacie są nieszczęsne pompki simensa 2.0 tdi 170 które wymieniłem bo stare padły. Ostatnio zauważyłem że znowu z jedną jest coś nie tak. Zastanawiałem się nad rozwiązaniem tego problemu w pewien sposób czy nie dało by się podmienić pompek z silnika bkd, w tym silniku są pompki bosch identyczne wyglądem jak simensa. Głowice są takie same jak w bmn i bkd wiec pozostaje tylko pytanie czy zmieniając wtryski co trzeba by jeszcze przeszczepic żeby to chodziło. Niektórzy właśnie podmieniaja silniki lub podzespoły.
Czekam na wasze cenie uwagi
Z góry dzięki z wszystkie odpowiedzi.
Drodzy koledzy, czy ktoś z was próbował takiego rozwiązani? Zacznę może od tego co mam na myśli i czy to jest wykonalne . W moim Seacie są nieszczęsne pompki simensa 2.0 tdi 170 które wymieniłem bo stare padły. Ostatnio zauważyłem że znowu z jedną jest coś nie tak. Zastanawiałem się nad rozwiązaniem tego problemu w pewien sposób czy nie dało by się podmienić pompek z silnika bkd, w tym silniku są pompki bosch identyczne wyglądem jak simensa. Głowice są takie same jak w bmn i bkd wiec pozostaje tylko pytanie czy zmieniając wtryski co trzeba by jeszcze przeszczepic żeby to chodziło. Niektórzy właśnie podmieniaja silniki lub podzespoły.
Czekam na wasze cenie uwagi
Z góry dzięki z wszystkie odpowiedzi.
Na pewno trzeba by jeszcze zmienić sterownik, usunąć DPFa i udać się do jakiegoś ogarniętego tunera.
Nigdy nie słyszałem aby ktoś robił taką operację więc to tylko moje rozmyślenia...
Pewnie taniej wyjdzie zmienić tą padającą pompkę.
Nigdy nie słyszałem aby ktoś robił taką operację więc to tylko moje rozmyślenia...
Pewnie taniej wyjdzie zmienić tą padającą pompkę.
Dpf juz dawno usunięty. Ktoś tu na forum pisał o tym ze ponoć da rade to zrobić. A wiadomo kiedy znowu padnie następna. Zobaczę jeśli ktoś znajdzie się ogarnięty i będzie wiedział co i jak to może coś mi pomoże. A jak nie to będę musiał zmienić i myśleć dalej.
Z tego co pisano na forum A4 - do zmiany ECU, wiązką (inne wtyczki) oraz dopasowanie licznika/immo itp.
Pytanie ile kosztuje komplet Boscha, z ECU i wiązką (jak mniemam z wersji 140 KM).
Pytanie ile kosztuje komplet Boscha, z ECU i wiązką (jak mniemam z wersji 140 KM).
________________________________________________________________________________
Było: VW Passat B4 Variant GL 1.9 TDI 1Z '96
Jest: VW Passat B6 Sedan Comfortline 1.4 TSI CAXA '09
Było: VW Passat B4 Variant GL 1.9 TDI 1Z '96
Jest: VW Passat B6 Sedan Comfortline 1.4 TSI CAXA '09
- ja4rqu
- Gadatliwa bestia
Re: zmiana pompek z Siemens na bosch 2.0 tdi
Cześć, ruszyles coś w tym temacie? Myślę o przekladce na Boscha bo niestety doszedłem do kresu możliwości Siemensa. Są jeszcze jakieś części wymagające wymiany oprócz wiązki, sterownika i oczywiście pompek?
Wydaje mi się że koszty na tyle duże że lepiej dać drugie pompki siemensa. Jacek. Łowicza ma nawet takie pompki po zrobieniu na stanie. Ma tego całymi kompletami i tradycyjne Boscha i siemensowe i Bosch pod bkd. Zwykle do 1.9 jeśli mnie pamięć nie myli po 650 zł sztuka a Siemensa po 800 sztuka.
Właśnie sprawdzałem to wystawione ma pompki do 1.9 bls po 500 zł sztuka z oringami nowymi w zestawie. Ale dzwoń i zapytaj no na stówę ma i te do Siemensa. 59963064. Gwarantuje że pompki będą chodzić jak nowe.
Właśnie sprawdzałem to wystawione ma pompki do 1.9 bls po 500 zł sztuka z oringami nowymi w zestawie. Ale dzwoń i zapytaj no na stówę ma i te do Siemensa. 59963064. Gwarantuje że pompki będą chodzić jak nowe.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
- ja4rqu
- Gadatliwa bestia
Tzn mi chodzi bardziej o kwestie mocy pompki działają ale po prostu nie wyjdę wyżej z mocą na nich. Z tego powodu myślę o boschu
Zadzwoń do Łowicza i zapytaj czy da się coś zrobić by wykrzesać więcej mocy.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to