siema, trochę mnie nie było, ale nie znaczy to, że auto poszło w odstawkę, cały czas coś powoli działaliśmy, dlatego napiszę co do tej pory udało się zrobić.
Generalnie zamysł był, aby wymienić tyle ile się da bez zdjęcia głowicy, kompletny rozrząd, wszystkie uszczelki, oringi, uszczelniacze zaworowe itp, dodatkowo profilaktyczne płukanie cylindrów nitrem, przez podejrzenie zapieczonych pierścieni na dwóch tłokach.
Moczenie cylindrów i oczyszczenie smoka olejowego
nowe uszczelniacze zaworowe
oklejanie pod malowanie
Silnik w podkładzie epoksydowym
Skrzynia również w epoksydzie
Część elementów została wypiaskowana
I w podkładzie
Czarny półmat
Śruby, śrubki, śrubeczki, opaski itp zostały ocynkowane
Czyszczenie ultradźwiękiem
wariator 50/50
Składanie rozrządu
I składanie
Miska została odratowana
Przy okazji skrzynia dostała dłuższy piąty bieg z diesla o oznaczeniu CYP, oraz została zalana nowym olejem
Przy okazji owinęliśmy kolektor bandażem termicznym, nie było łatwo, bo bandaż dość gruby i sam kolektor ciasna konstrukcja
I na głowicy
Zostało osadzić silnik na budzie
Dołożyliśmy kolektor ssący i tak odpaliliśmy bez osprzętu.
No Afej grubo lecisz Tam gdzieś przewinęła mi się pokrywa silnika od V6 i już myślałem że też przesiadka na jakieś 2.8 lub 3.2 będzie
Kto Ci wgrywał LC czy tam twarda odcinke?
ok, auto porusza się o własnych siłach, także żeby nie zamulać już o mechanice napisze parę słów o zmianach wizualnych, bo tych też trochę będzie w tym sezonie
z nudów ogarnąłem sobie trochę plastików we wnętrzu, rączki dekorów również, tunele mam w niezłym stanie więc nie ruszam, zostanie mi jedynie ogarnąć schowek i plastiki nad kolanami kierowcy
Fotele R32, które nabyłem rok temu na poprawę humoru po zeszłorocznym incydencie, tylna kanapa też jest
Zimą na lokalnej giełdzie samochodowej kupiłem ori zderzak R32
i przymiarki
No i ostatnio pojechałem do Niemiec po upragniony oryginalny R-Line na tył
No i wisienka na torcie w postaci nowej rolki, Artec Turbo P 19x9 i 19x10, także szerokości zostają te same co w zw4, tylko cal więcej
Także jak widać troszkę koncepcja się zmieniła, zawsze uważałem, że 19 cali do mk4 są za duże, ale w tym przypadku, gdzie czarny rotor i rant pomniejszają wizualnie koło, to z nowymi zderzakami może wyjść całkiem ciekawie
Sporo tych wisienek
Tylny zderzak mega, pewnie nowa blenda już czeka
Rolka... (Taką miałem w planie tyle że 18", niestety te które chciałem kupić miały ET nie dystansowe)
Sprzedam: (Kratki Nawiewu ) Podświetlane(6 x Komplet) - Golf IV R32/Bora (Ramiona Aero) Stan Dobry (Możliwość odświeżenia) - Golf IV/Bora