IC z arl do axr golf 4
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
IC z arl do axr golf 4
Dobry wieczór.
Pomijam już opcje że auto jest po chipie i ma turbo z arl.
Chce wcisnąć ic z arl do axr, pytanie mam takie:
co prócz oczywiście IC, rur i wiatraków, bo ponoć inne(cieńsze?) powinienem przełożyć? Chłodnice będą te same?
Pas przedni będzie ten sam? Tyle ifno w necie a jednak wychodzi misz masz...
Bardzo proszę o radę osób które wykonywały zabieg przekładania IC front z ARL do AXR czy podobnego z IC z prawej.
Pozdrawiam i życze miłej nocy.
Mam nadzieje że dobrze utworzyłem temat.
Pozdrawiam.
Pomijam już opcje że auto jest po chipie i ma turbo z arl.
Chce wcisnąć ic z arl do axr, pytanie mam takie:
co prócz oczywiście IC, rur i wiatraków, bo ponoć inne(cieńsze?) powinienem przełożyć? Chłodnice będą te same?
Pas przedni będzie ten sam? Tyle ifno w necie a jednak wychodzi misz masz...
Bardzo proszę o radę osób które wykonywały zabieg przekładania IC front z ARL do AXR czy podobnego z IC z prawej.
Pozdrawiam i życze miłej nocy.
Mam nadzieje że dobrze utworzyłem temat.
Pozdrawiam.
Re: IC z arl do axr golf 4
chłodnica układu chłodzenia wody, klimy czy wody i klimy? Można precyzyjniej? nie chce kupować zbędnych rzeczy
-
- Forum Master
- Auto: Bora
- Silnik: ARL
W samochodzie jest układ chłodzenia i układ klimatyzacji dlatego napisałem układu chłodzenia. Czy układu klimatyzacji też, tego nie jestem pewien, ale wydaje mi się, że nie ma takiej potrzeby.
Od biedy jeśli nie chcesz typowego fmica to możesz ewentualnie pokombinować z ich od golfa 5 czy tourana. Tam też jest frontowy coś jak w arl i wydoli spokojnie na 200 koni. Używka pewnie za grosze.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
więc tak, kupiłem zestaw : chłodnica klimy wody wiatraki ic i rury z arl. Jak założę to tu napiszę, czy aby na pewno wszystko trzeba wymieniać by ic wszedł. A czy za grosze? za wszystko 600zł więc lepiej tak jak fmic dedykowany za 1000zł + ew. rzeźba. Tu winno być p&p. 200ph mi wystarczy na ośce aż świat wg mnie. Zostaną jeszcze wtryski ale tu jeszcze nie wiem czy z arl czy inne, bo nie wiem jakie i jak to cenowo się będzie różnić. Jak macie jakieś doświadczenia z tym związane, co lepiej zakupić (budżet max 800) to poprosze, bo 230ph jak wyjdzie małą różnicą $ to czemu nie. Miłego!
Etam. Fmic można kupić wcale niedrogo. A za grosze kupisz IC od Iveco czy jakiego Vivaro, movano. Też ci wydoli na moce 2xx.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
szkoda że się dowiedziałem już po kupnie z arl, bo pewnie bym poszukał. Teraz zaczyna mnie nurtować pytanie czy IC, wiatraki chłodnice z ARL ANGOLA pasują p&p do UE, czy jest podobnie jak z koszem na dekory niby to samo a mocowania w drugą stronę. Ktoś się orientuje?
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt: