[mk4] Drzwi pasażera ryglują się dopiero za drugim razem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
[mk4] Drzwi pasażera ryglują się dopiero za drugim razem
Witam.
W moim MK4 były problemy z zamkami z przodu - wariowanie podczas zamykania, podświetlenie raz działało, a raz nie.. Ponadto drzwi pasażera nie zawsze zamykały się za pierwszym wciśnięciem przycisku na pilocie (dołożona centralka), podobnie z otwieraniem; czasem trzeba było 2-4 razy nacisnąć przycisk.
Wymieniłem oba przednie zamki na nówki, BLIC. Drzwi kierowcy działają teraz idealnie. Pasażera prawie idealnie - podświetlenie działa, wszystko super, rzecz w tym, że po zaryglowaniu drzwi (1x wciśnięcie "zamknij" na pilocie centralnego zamka) zamek nie zawsze dobrze zarygluje drzwi. Mocne szarpnięcie klamki zewnętrznej i można je otworzyć. Zauważyłem też, że ten pionowy "bolec" w tapicerce drzwi nie chowa się do drzwi tak, jak w reszcie drzwi.
Dziwne jednak, że wystarczy wcisnąć "zamknij" na pilocie po raz drugi i po problemie. Bolec się chowa, drzwi zamknięte. Na drugi sygnał z pilota reagują tylko drzwi pasażera, reszta zamków się "nie odzywa"..
Ktoś ma jakiś pomysł? Nowy zamek byłby uszkodzony?
Pozdrawiam
W moim MK4 były problemy z zamkami z przodu - wariowanie podczas zamykania, podświetlenie raz działało, a raz nie.. Ponadto drzwi pasażera nie zawsze zamykały się za pierwszym wciśnięciem przycisku na pilocie (dołożona centralka), podobnie z otwieraniem; czasem trzeba było 2-4 razy nacisnąć przycisk.
Wymieniłem oba przednie zamki na nówki, BLIC. Drzwi kierowcy działają teraz idealnie. Pasażera prawie idealnie - podświetlenie działa, wszystko super, rzecz w tym, że po zaryglowaniu drzwi (1x wciśnięcie "zamknij" na pilocie centralnego zamka) zamek nie zawsze dobrze zarygluje drzwi. Mocne szarpnięcie klamki zewnętrznej i można je otworzyć. Zauważyłem też, że ten pionowy "bolec" w tapicerce drzwi nie chowa się do drzwi tak, jak w reszcie drzwi.
Dziwne jednak, że wystarczy wcisnąć "zamknij" na pilocie po raz drugi i po problemie. Bolec się chowa, drzwi zamknięte. Na drugi sygnał z pilota reagują tylko drzwi pasażera, reszta zamków się "nie odzywa"..
Ktoś ma jakiś pomysł? Nowy zamek byłby uszkodzony?
Pozdrawiam
[mk4] Re: Drzwi pasażera ryglują się dopiero za drugim razem
Może nie tyle elektrycznie co mechanicznie się przycina...u mnie po wymianie na nowy (zamiennik) drzwi same się otwierały na zakrętach ...
Dokładnie i mnie po roku też rygluke się za drugim razem mam zamiar kupić drugi tylko pytanie gdzie i jakiej firmy .Ciekawe czy orginal można kupić.
Mariusz
Myślicie, że kuracja w WD40 może pomóc?
Najlepiej to reanimować oryginalny jeżeli mechanicznie nie jest zużyty.
Nowy zamek, 10 dni ma.. spróbuje reklamować.
Ten nowy zamek to był oryginał czy zamiennik za 50 zł? Bo jak zamienniki to szkoda kasy na to badziewie 1000% lepiej reanimować stary oryginalny zamek.