a skąd jesteś?
Ibiza 6k 1.4 97r
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, jhosef, Stalu, VIP
- damianax260
- Mały gagatek
Re: Ibiza 6k 1.4 97r
Fajne te felgi - jak byś myślał o zmianie na inne to daj znać
Bóg stworzył Volkswageny by pokazać czym jest doskonałość.
A inne samochody? Bo ma poczucie humoru..
- damianax260
- Mały gagatek
- damianax260
- Mały gagatek
- Garrison
- Forum Master
- Auto: Leon 5F Xperience
- Silnik: CZCA
Wrocław Chwilowo jednak czeka mnie remont silnika, więc zabawy trzeba odłożyć...damianax260 pisze: ↑ndz lip 08, 2018 22:54a skąd jesteś?
Boczne szyby tylne są wklejane, i między szybą a karoserią jest gumowa uszczelka - jak szykowałeś się do malowania jakoś wcisnąłeś się pod tą uszczelkę, czy po prostu zakleiłeś taśmą jak leci? Na dniach będę malował swoje kombi, i wciąż nie mam pomysłu jak ładnie dojść z farbą w okolicy tych gum..
- damianax260
- Mały gagatek
te tylne małe szyby to tak troche problem, tą uszczelkę odklejałem ale to był błąd bo duzo z tym było roboty aczkolwiek da sie, jednak powiem ci że nie warto lepiej okleić równo z uszczelką bo pod tą uszczelką i klejem grama rdzy nie znajdzieszmerkava pisze: ↑pn lip 16, 2018 14:35Boczne szyby tylne są wklejane, i między szybą a karoserią jest gumowa uszczelka - jak szykowałeś się do malowania jakoś wcisnąłeś się pod tą uszczelkę, czy po prostu zakleiłeś taśmą jak leci? Na dniach będę malował swoje kombi, i wciąż nie mam pomysłu jak ładnie dojść z farbą w okolicy tych gum..
Kiedyś miałem taką fajną farbkę która po zaschnięciu przyjmowała konsystencję gumy - ładnie się to odklejało od zabezpieczanych powierzchni, ale cenowo cholernie drogie (używało się tego do malowania modeli).. Tu by się sprawdziło idealnie, ale koszt przewyższył by robociznę u lakiernika:D
- damianax260
- Mały gagatek
Jak dobrze obkleisz i sie przyłożysz to będzie też bardzo dobrzemerkava pisze: ↑pn lip 16, 2018 22:05Kiedyś miałem taką fajną farbkę która po zaschnięciu przyjmowała konsystencję gumy - ładnie się to odklejało od zabezpieczanych powierzchni, ale cenowo cholernie drogie (używało się tego do malowania modeli).. Tu by się sprawdziło idealnie, ale koszt przewyższył by robociznę u lakiernika:D
Jak będzie źle to zgonię na Ciebiedamianax260 pisze: ↑pn lip 16, 2018 22:19Jak dobrze obkleisz i sie przyłożysz to będzie też bardzo dobrze
- damianax260
- Mały gagatek
Nie ma sprawymerkava pisze: ↑wt lip 17, 2018 11:35Jak będzie źle to zgonię na Ciebiedamianax260 pisze: ↑pn lip 16, 2018 22:19Jak dobrze obkleisz i sie przyłożysz to będzie też bardzo dobrze
- damianax260
- Mały gagatek
Postanowiłem sobie wymienić szczęki z tyłu bo z ręcznym od początku to tak 2/10 niby coś tam hamowało ale kiepsko, po rozebraniu bębnów ukazał mi się smutny widok, mianowicie stare szczęki były jak nowe ponieważ jakiś "janusz" poskładał źle hamulce no i wychodzi na to że gdy poskładał została mu garstka "niepotrzebnych" części których sie pozbył, zresztą zobaczcie sami na zdjęciu ilu rzeczy brakowało
Stare szczeki oczywiście schowałem do pudełka może jeszcze kiedyś sie przydadzą bo są praktycznie nie używane
Stare szczeki oczywiście schowałem do pudełka może jeszcze kiedyś sie przydadzą bo są praktycznie nie używane
- damianax260
- Mały gagatek