[mk5] renowacja silnika 2.0tdi azf golf 2005
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
[mk5] renowacja silnika 2.0tdi azf golf 2005
witam. Szukam solidnego, sprawdzonego serwisu tdi w okolicach Łowicz Skierniewice Sochaczew lub ewentualnie Łódz. Mianowicie chodziłoby: wymiana dwumasy, sprzęgła. Sprawdzenie turbo intercoolera(zapocony olejem dolot),olej w odmie, cisnienie ze skrzyni korbowej. Przebieg 370 000km , póki co chodzi równo, nie dymi. Olej wymieniany 2x w roku liquid moly 5w40 _dolewka jakies 0.5ltr miedzy wymianami.Szukam osoby/serwisu co podejdzie kompleksowo do auta/sprawdzi glowice /pompowtryski/.....kogo polecacie?pzdr.
[mk5] Re: renowacja silnika 2.0tdi azf golf 2005
Jacek Bugajski Kaliska 41 Łowicz. Nikogo lepszego nie znajdziesz.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
To ten co vtech prowadzil?jesli tak to fachowiec z niego żaden a do tego naciagacz. Mialem z nim juz doczynienia/przerost formy nad trescią . Szukam ludzi kompetntych i sprawdzonych.
A to zdania są podzielone. Ale w dieslu żeby remonty robić to pierwsze słyszę. Kuzyn miał 1.9 TDI pd i przy 800 tys żeśmy mierzyli ciśnienie i lepsze jak książka podaje było. To nie benzyna w polonezie by się przy 150 tys km domagał kapitaliki.
A czy ja pisze że zaraz kapitalka, chce po prostu znależć solidnego fachowca by wymienił mi sprzeglo i dwumas i poza tym kompleksowo sprawdził silnik, /dolot cały w oleju, w odmie olej, cisnienie ze skrzyni korbowej,
Renowacja to tak bardziej może do blacharki lub wnętrza się powinna tyczyć ale słowo to do silnika to raczej sugeruje kompleksową naprawę całego silnika czyli ułożyskowanie wału wałków i uszczelnienie na tłokach. To już niestety remont silnika. A jeśli chodzi o usunięcie defektu jakiegoś w silniku to raczej naprawa się to nazywa.
Co do oleju a raczej śladowej ilości jego w dolocie to pokaż mi sinik co tak nie ma. Jeśli oleju nie ubywa a nie ma wycieków to nie wiem czego szukasz. Ściągnij głowice i sprawdź prog na cylindrach.
Co do oleju a raczej śladowej ilości jego w dolocie to pokaż mi sinik co tak nie ma. Jeśli oleju nie ubywa a nie ma wycieków to nie wiem czego szukasz. Ściągnij głowice i sprawdź prog na cylindrach.