Ja mam bardzo rzadko występujący kolor, chwilę ich szukałem, swoje kosztowały, ale udało się. Ty masz łatwiej, także cierpliwość
i na pewno je znajdziesz
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Moderator: VIP
Ja mam bardzo rzadko występujący kolor, chwilę ich szukałem, swoje kosztowały, ale udało się. Ty masz łatwiej, także cierpliwość
Ok, a jak w innych golfach wygląda ten metalowy przewód od wspomagania jest inny? Jak wy macie mocowane wasze metalowe przewody od wspomgania?mat06 pisze: ↑czw lip 19, 2018 16:04Tutaj masz oznaczenia: http://pl.realoem.me/Volkswagen/RDW/GOL ... 422045#12B
Nam ciężko pomóc, bo nie wiemy jak to mocowanie wyglądało. Jeśli nie uda Ci się go znaleźć, to poszukaj ogłoszenia jakiegoś Golfa na części i kup używane.
progi masz całe do wymiany ? czy tylko fragmenty w pod przednim błotnikiem ?
Na przykład? Jakby mu miały panewki wyskoczyć to by to raczej dawno zrobiły
Pierwsze pytanie, to czy przy ruszaniu wtrysków doginałeś blaszki na stykach wchodzących na cewki ? Jeśli nie, to zrzucaj dekiel i to zrób, jeśli tak, to sprawdzenie jeszcze raz nie zaszkodzi, najtańsza opcja naprawy i dosłownie 3 minuty żeby zrzucić dekiel.Garrison pisze: ↑śr lip 25, 2018 14:21Panowie, sprawa dotyczy TDI PD. Nie pamiętam dokładnie, co to była za grupa i jak dokładnie wyglądały wartości, ale rozchodzi się o rozbieżność. Na 3 wtryskach wartości wynosiły kilkanaście jednostek, z kolei na tym jednym - kilkadziesiąt, mierzone na zimnym silniku (stąd przypuszczam, że może chodzić o BIPy). Pompowtryskiwacz był dwa razy wymieniany, jednak bez skutku, bo objawy cały czas takie same - po rozgrzaniu ciche stuki, czasami lekkie wibracje, poszarpywania na postoju (dodanie gazu łagodziło objawy). Do tego cięższy rozruch na rozgrzanym silniku. Czy może być tak, że:
1. Włożony jest nie ten PD co trzeba, tj. różni się numerami od oryginałów i komputer wysterowuje go jak pozostałe, gdzie mapy między silnikami się różniły?
2. Wtrysk został źle wyregulowany po montażu.
3. Nie styka wiązka na tym konkretnym (tutaj: drugim) wtrysku.
Dotyczy to silnika BXE, oryginalne 400 tysięcy przebiegu.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości