Ja mam bardzo rzadko występujący kolor, chwilę ich szukałem, swoje kosztowały, ale udało się. Ty masz łatwiej, także cierpliwość
i na pewno je znajdziesz
Moderator: VIP
Ja mam bardzo rzadko występujący kolor, chwilę ich szukałem, swoje kosztowały, ale udało się. Ty masz łatwiej, także cierpliwość
Ok, a jak w innych golfach wygląda ten metalowy przewód od wspomagania jest inny? Jak wy macie mocowane wasze metalowe przewody od wspomgania?mat06 pisze: ↑czw lip 19, 2018 16:04Tutaj masz oznaczenia: http://pl.realoem.me/Volkswagen/RDW/GOL ... 422045#12B
Nam ciężko pomóc, bo nie wiemy jak to mocowanie wyglądało. Jeśli nie uda Ci się go znaleźć, to poszukaj ogłoszenia jakiegoś Golfa na części i kup używane.
progi masz całe do wymiany ? czy tylko fragmenty w pod przednim błotnikiem ?
Na przykład? Jakby mu miały panewki wyskoczyć to by to raczej dawno zrobiły Chyba, że wałek już ma dość po takim przebiegu.
Pierwsze pytanie, to czy przy ruszaniu wtrysków doginałeś blaszki na stykach wchodzących na cewki ? Jeśli nie, to zrzucaj dekiel i to zrób, jeśli tak, to sprawdzenie jeszcze raz nie zaszkodzi, najtańsza opcja naprawy i dosłownie 3 minuty żeby zrzucić dekiel.Garrison pisze: ↑śr lip 25, 2018 14:21Panowie, sprawa dotyczy TDI PD. Nie pamiętam dokładnie, co to była za grupa i jak dokładnie wyglądały wartości, ale rozchodzi się o rozbieżność. Na 3 wtryskach wartości wynosiły kilkanaście jednostek, z kolei na tym jednym - kilkadziesiąt, mierzone na zimnym silniku (stąd przypuszczam, że może chodzić o BIPy). Pompowtryskiwacz był dwa razy wymieniany, jednak bez skutku, bo objawy cały czas takie same - po rozgrzaniu ciche stuki, czasami lekkie wibracje, poszarpywania na postoju (dodanie gazu łagodziło objawy). Do tego cięższy rozruch na rozgrzanym silniku. Czy może być tak, że:
1. Włożony jest nie ten PD co trzeba, tj. różni się numerami od oryginałów i komputer wysterowuje go jak pozostałe, gdzie mapy między silnikami się różniły?
2. Wtrysk został źle wyregulowany po montażu.
3. Nie styka wiązka na tym konkretnym (tutaj: drugim) wtrysku.
Dotyczy to silnika BXE, oryginalne 400 tysięcy przebiegu.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 24 gości