Auto znajomego.
`99r 1.9TDI 110KM - prawdopodobnie na to właśnie został sprzedany i tnaio kupiony.
Błędów żadnych nie wyświetla - wiązki w drzwiach na łamaniu sprawdzone, pośniedziałe trochę były ale nic nie połamane, poklejone czy lutowane. Wszystko całe w oryginale.
Szaleją szyby: albo się nie opuszczają albo za którymś razem się opuszczą ale nie chcą podnieść.
Sterowane z przycisków przy drzwiach dają się opuszczać i podnosić ale jak np opuścisz ją sterowaniem w drzwiach kierowcy i już się nie chcą podnieść to nie podniesiesz ich również z przycisku w tych konkretnych drzwiach.
Był u speca - podmienili moduł komfortu na inny - nic nie pomogło, wrzucili ponownie ten który był - do kpl doszedł jeszcze przycisk otwierania klapki wlewu - przestał reagować, trzeba otwierać ręcznie z bagażnika.
Podmienili panel z przyciskami ten w drzwiach kierowcy - też żadnej zmiany.
Gdzie szukać przyczyny takiego stanu rzeczy ?
[inny] Passat B5 i problemy z modułem komfortu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
[inny] Passat B5 i problemy z modułem komfortu
https://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=538082&p=7130128#p7130128
-
- Forum Master
- Auto: Bora
- Silnik: ARL
[inny] Re: Passat B5 i problemy z modułem komfortu
Pierwsze, co to sprawdził bym moduł komfortu i silniczki szyb, bo zachowanie podobne jakby moduł był 1j0 a silniczki 1c0,lub odwrotnie.
-
- Użytkownik
- Auto: Golf mk4
- Silnik: ALH
- Kontakt:
Sprawdź zasilania i masy do komfortu pod dywanem tam jeden przewód potrafi dzielić się na kilka tak samo jak can komfortu zabezpieczone te połączenia są tylko taśmą odklej taśmę i sprawdź czy nie jest czarno czy zielono...
- ROBAL_26
- Gadatliwa bestia
sprawdź dokładnie wiązkę pod wykładzina w okolicy tylnej kanapy a najlepiej po całości od modułu komfortu do tylnej kanapy ,przy tym zabiegu dobrze jest zdemontować fotel kierowcy i listwy progu wewnętrzne i unieść wykładzinę , gniją pod nią fabryczne punkty łączeniowe .ok
Był ATD 101KM 240NM jest ARL+ 185KM 371NM