***Kupujemy używany samochód - informacje pytania, porady***
Moderatorzy: palio, jhosef, VIP
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Re: ***Kupujemy używany samochód - informacje pytania, porady***
Na pewno chcesz wkrótce 21 letniego golfa po przekładce za takie pieniądze? Nawet nie ma szans za kilka lat na żółte tablice
Wybacz, ale musiałem się zapytać. Również nie rozumiem, dlaczego golf po przekładce jest za tyle wystawiony xD
- luckyboy
- Gadatliwa bestia
- Silnik: BCA
Wystawiony może być nawet za 20.000zl, to sprzedający decyduje ile auto jest dla niego warte. Ja swojego 1.4 za mniej niż 12.500 nie sprzedałbym, bo nie opłaca mi się.
Kupujący tak samo, wtedy albo się spotkają gdzieś po drodze albo nici z biznesów
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
auto warte jest tyle, za ile ktoś go kupi a nie kto za ile wystawi, ja mogę swojego za 100 tys wystawić i co z tego
i powtórzę - decydować sobie może ile chce ale to rynek i kupujący decyduje
oczywiście że tak, że decydujesz, tylko to może zakończyć się dożywociem
ten golf z ogłoszenia niczego szczególnego sobą nie reprezentuje, ani to oryginał, ani żaden szczególny rarytas, ani jakiś wychuchany egzemplarz, już chyba wolałbym twojego 1.4 bo przynajmniej przyzwoicie wygląda
- luckyboy
- Gadatliwa bestia
Kupujący to zawsze chcieliby samochód za darmo albo poldarmo. Ja dożywocie z Golfem biorę na poważnie, nawet niech mnie powozi jeszcze 5 lat, to stratę wartości będę mial mniejszą niż przy zakupie auta max 3-4 letniego po tych 5 latach.
A czy później, pomimo wielu napraw, dalej opłaca się nim jeździć, skoro i tak trzeba w niego włożyć, niż warte byłoby coś nowego?
Serdecznie pozdrawiam
- luckyboy
- Gadatliwa bestia
Ciągle naprawy? Bez przesady. Hamulce wymieniłem 2 lata temu, po 30.000km klocki starły się 2mm , rozrząd mam jeszcze na 5 lat. Jeśli przyjdzie wymienić wahacz, tuleję, końcówkę, drążek to są niewielkie kwoty.
Mi ogólnie auta nie psują się, służbowymi robiłem po 500.000km bez żadnej awarii, jedynie tarcze, klocki, sworznie i nic więcej - ale tylko moje co potwierdzali w ASO, że nigdy nic do roboty.
Bardziej martwię się o korozję niż mechanikę. Ostatnio wymieniałem olej w skrzyni i znowu chodzi jak nowa
Ostatnio oglądałem nową Dacię Sandero, wymiarami podobna do Golfa IV, ale u siebie w porównaniu do Dacii czuję się jak w klasie premium (materiały). Moje fotele po 250.000km są jak nowe, a oglądałem 3letnie Toyoty z przebiegiem 70.000km to fotele już sfatygowane i to mocno.
Chyba pozostało mi tylko naładować wosku w progi i podłużnice i trzymać Golfa
Mi ogólnie auta nie psują się, służbowymi robiłem po 500.000km bez żadnej awarii, jedynie tarcze, klocki, sworznie i nic więcej - ale tylko moje co potwierdzali w ASO, że nigdy nic do roboty.
Bardziej martwię się o korozję niż mechanikę. Ostatnio wymieniałem olej w skrzyni i znowu chodzi jak nowa
Ostatnio oglądałem nową Dacię Sandero, wymiarami podobna do Golfa IV, ale u siebie w porównaniu do Dacii czuję się jak w klasie premium (materiały). Moje fotele po 250.000km są jak nowe, a oglądałem 3letnie Toyoty z przebiegiem 70.000km to fotele już sfatygowane i to mocno.
Chyba pozostało mi tylko naładować wosku w progi i podłużnice i trzymać Golfa
To kiedy go wymieniałeś? Miesiąc temu?:)
lysy890 a może coś takiego z zaprzyjaźnionego forum?
https://forum.vw-passat.pl/offers/offer ... ine-2002r/
- luckyboy
- Gadatliwa bestia
2 lata temu.dreyfus pisze:To kiedy go wymieniałeś? Miesiąc temu?:)
lysy890 a może coś takiego z zaprzyjaźnionego forum?
https://forum.vw-passat.pl/offers/offer ... ine-2002r/
Od kiedy rozrząd wymienia się co 7 lat?
Ostatnio zmieniony wt wrz 04, 2018 20:55 przez dreyfus, łącznie zmieniany 1 raz.
- luckyboy
- Gadatliwa bestia
Od zawszedreyfus pisze:Od kiedy rozdźwięk rozrząd wymienia się co 7 lat?
No to mnie uczyli, że co określony przebieg lub 5 lat....