VW Golf VII
Moderatorzy: palio, jhosef, VIP
Re: VW Golf VII
Ale od tych nowszych czym się różni? I tak ma DPF :p Sam się rozglądałem za A4 B8 ale przestraszyła mnie konieczność wymiany pompy oleju w tych starszych 2.0 TDI bo stara się "wyrabiała". Czyżby ten Golf nie miał tempomatu?
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Potwierdzam, ja po roczną Toyotę dla żony z okolic Trójmiasta pojechałem w ciemno do Zielonej Góry a dodatkowo w ciemno zadatkowałem oczywiście było warto. Niedawno chciałem zadatkowac MK7 highline wariant ale tego samego dnia po wystawieniu ogłoszenia ktoś mnie uprzedził i zadatkowal, takie auta u dealerów szybko idą
DPF jak DPF, mi nie straszny, nie pierwsze moje auto z DPF, nigdy jeszcze nie odczułem jego obecności w moich autach poza tym, że rura wydechowa czysta jak w benzyniaku. Jak ktoś się boi DPF bo robi krótkie trasy czy miasto to powinien kupować benzynę
nie pompa tylko napęd tzw. ołówek wart 20 zł,przestraszyła mnie konieczność wymiany pompy oleju w tych starszych 2.0 TDI bo stara się "wyrabiała
Ten golf jest sprowadzany, po pierwsze nie napisali że krajowy, po drugie nie kojarzę w PL konfiguracji 1.6 TDI z manualną skrzynią 6 biegową,
- flo89
- Użytkownik
- Auto: Golf MK7 2016
- Silnik: CZCA
Z każdym kilometrem coraz bardziej, a zrobiłem już ponad 20 tysięcy. Jedynie gdybym miał wybór to bym nie chcial sportowego zawieszenia, bo na wrocław jest za twarde. Za to na trasę idealne.
Fotele super wygodne, mam ergo active skórzane. Jak masz więcej pytań to pisz śmiało, odpowiem
Fotele super wygodne, mam ergo active skórzane. Jak masz więcej pytań to pisz śmiało, odpowiem
MK7 2016 1.4 TSI CZCA Highline
- doggie
- V.I.P.
Sportowe fotele też są ok, nie tak jak ergo ale zdecydowanie lepsze od podstawowych
w polifcie praktycznie nie występuje a ja mam 2013
Auto jest sprowadzone z Danii, po naprawie blacharsko- lakierniczej (uderzenie przodem). Odpuszczam temat. Ktoś jakieś ciekawe ofert? do około 45k, raczej diesel z 6 biegową skrzynią (Golf VII, Seat Leon 3, Octavia 3).
Podziwiam zawsze takie podejście kupujących lepiej ulepa z trzech kupić w którym nikt Ci się nie przyzna, że było coś zrobione i tak to jest poskładane byś nic nie zauważył?
- doggie
- V.I.P.
Jestem zdania jak kupować MK7 to przynajmniej z Xenonem basic, ten zwykły przód na reflektorach halogenowych słabo wyglada, w ogóle kupować dzis takie auto bez LED to kiepski temat dla mnie
Wiesz co? Ja uważam, że 40-50 tysięcy za używane auto to jest dosyć sporo, więc skoro wykładam taką gotówkę to chyba można znaleźć coś bezwypadkowego? Inaczej bym również do tego podchodził gdyby to było auto z Polskiego salonu i było naprawiane a nie ściągnięte i robione. Według Ciebie nie da się znaleźć auta bezwypadkowego i zadbanego prawda - "Lepiej ulepa z trzech kupić"? Poprzednio kupiłem auto 10 letnie i było bezwypadkowe, zrobiłem nim 100k i wszystko było lala (na blacie miało 290 tysięcy) więc skoro szukam auta 3-5 letniego chyba jest większe prawdopodobieństwo?
Jest większe prawdopodobieństwo również że opłaca się bardziej kręcić przy takich kwotach, twoja kasa kupisz co będziesz chciał:) po za tym auto naprawiane tak jak pisałeś również może być bezwypadkowe... Wiesz kiedy ma miejsce "wypadek"?
W tym przypadku była kolizja "Wypadek"? Wg mojej wiedzy to sytuacja gdy jest szkoda całkowita. Mylę się?