[mk4] Bear Lock -montaż blokady skrzyni
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
[mk4] Bear Lock -montaż blokady skrzyni
Witajcie,
Chciałbym zamontować blokadę skrzyni w moim golfie. Przeszukałem forum i był temat z instrukcją ale niestety jest on już nieaktywny.
Czy ktoś z Was samodzielnie montował taką blokadę? jak to jest montowane od spodu? trzeba zrzucać wydech by się dostać do śrub?
Z góry dziękuję za sugestie.
Chciałbym zamontować blokadę skrzyni w moim golfie. Przeszukałem forum i był temat z instrukcją ale niestety jest on już nieaktywny.
Czy ktoś z Was samodzielnie montował taką blokadę? jak to jest montowane od spodu? trzeba zrzucać wydech by się dostać do śrub?
Z góry dziękuję za sugestie.
- szefol84
- Ma gadane
- Auto: VW Golf IV 1.6 16 V kombi
- Silnik: ATN
[mk4] Re: Bear Lock -montaż blokady skrzyni
Na alledrogo znalazłem aukcję gdzie sprzedawca dodaje " bogato ilustrowany poradnik" jak zamontować, cokolwiek to znaczy, jeżeli nie masz miejsca gdzie mógłbyś na spokojnie sobie grzebać w samochodzie to polecam by zrobiła to firma która się tym zajmuje.
na tym filmiku na samym końcu widać że bearalock to konstrukcja montowana z wewnątrz auta czyli bez potrzeby wchodzenia pod auto, jednak to tylko mój domysł.
na tym filmiku na samym końcu widać że bearalock to konstrukcja montowana z wewnątrz auta czyli bez potrzeby wchodzenia pod auto, jednak to tylko mój domysł.
-
- Nowicjusz
Tak, też widziałem tą aukcję. Kusi jednak, bo mam do dostania blokadę za cenę 4x niższą ale już bez instrukcji.szefol84 pisze: ↑czw paź 18, 2018 12:23Na alledrogo znalazłem aukcję gdzie sprzedawca dodaje " bogato ilustrowany poradnik" jak zamontować, cokolwiek to znaczy, jeżeli nie masz miejsca gdzie mógłbyś na spokojnie sobie grzebać w samochodzie to polecam by zrobiła to firma która się tym zajmuje.
Pytanie do adminów. Czy jesteście w stanie dostać się jakoś do tego posta gdzie chyba była pełna instrukcja?
viewtopic.php?f=2&t=165854&p=1912361&hi ... k#p1912361
-
- Użytkownik
- Auto: Golf mk4
- Silnik: ALH
- Kontakt:
Miałem taką blokadę zamontowane przez poprzedniego właściciela do niej 2 klucze cały komplet to pies tym bawić się nie chciał i wylądowała w koszu... była montowana do kasety wybieraka na sróby zrywalne w tych miejscach co kasta
A co daje taka blokada? Twoje poczucie bezpieczeństwa? Co za problem dla złodzieja otworzyć maskę, ściągnąć linki, wrzucić trzeci bieg i odjechać? Moim zdaniem w MKIV średnio się to może sprawdzić.
-
- Nowicjusz
Tak, da mi to jakieś poczucie bezpieczeństwa. 5 lat temu w środku dnia ukradli mi 22 letniego, przegnitego mk2 z centrum Katowic. Myślę, że taka blokada może pomóc, bo żadnemu złodziejowi nie będzie się chciało bawić w obchodzenie tego.
Mocno się przywiązuje do samochodów i te parę groszy wydane na blokadę wydaje mi się zasadne.
Mocno się przywiązuje do samochodów i te parę groszy wydane na blokadę wydaje mi się zasadne.
Jeśli to będzie złodziej a nie amator i będzie chciał go ukraść, to nawet na lawecie odjedzie... Moim zdaniem bardziej zniechęcisz złodzieja wstawiając zwykłą migającą diodę, imitującą alarm (nie wspominając o alarmie z prawdziwego zdarzenia). Jak już wejdzie do środka, złamie immo, to jak myślisz, ile czasu zejdzie mu z tą blokadą? Jeśli da Ci to poczucie bezpieczeństwa, zakładaj.
- luckyboy
- Gadatliwa bestia
- Silnik: BCA
Zamiast blokady lepsze jest odcięcie zapłonu i gniazda OBD2.
problem w tym, że serwery na które to było wrzucane już nie istniejąesdopedoen pisze: ↑czw paź 18, 2018 13:32Pytanie do adminów. Czy jesteście w stanie dostać się jakoś do tego posta gdzie chyba była pełna instrukcja?
Ale.. viewtopic.php?f=2&t=164649&hilit=bear+lock&start=14 - mam 2 instrukcje montażu (greg z tej strony) - dla golfa 3 i polo które być może by się przydały
Uploaded with fotem.pl
Uploaded with fotem.pl
oraz:
http://www.layada.by/files/lock/VW%20BO ... [289Z].pdf
http://layada.by/files/lock/VW%20GOLF%2 ... [921W].pdf
http://www.layada.by/files/lock/VW%20GO ... 1382R].pdf
http://www.layada.by/files/lock/VW%20EO ... 53R%5D.pdf
http://www.autoextra.ee/web/static/AUDI ... _1129K.pdf
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
-
- Nowicjusz
Dzięki wielkie za dokumenty. Na pewno się przydadzą!
Co do złodziei to wydaje mi się że czasy się zmieniły i nie opłaca się kraść tak starych samochodów, tak jak nie opłaca się kraść radia bo nowe można mieć za 100zł.
Mimo wszystko zawsze można mieć pecha i trafić na kogoś kto będzie golfa potrzebował na części.
Co do złodziei to wydaje mi się że czasy się zmieniły i nie opłaca się kraść tak starych samochodów, tak jak nie opłaca się kraść radia bo nowe można mieć za 100zł.
Mimo wszystko zawsze można mieć pecha i trafić na kogoś kto będzie golfa potrzebował na części.