[mk4] Czyszczenie dekorów z gumy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Auto: VW Golf mk4 1.9TDI
- Silnik: ASZ
[mk4] Czyszczenie dekorów z gumy
Witam. Chcialbym zapytac czym najlepiej wyczyścić dekory w moim vw z tej niby powloki gumowej. Scieranie szmatką z benzyna nic nie daje, próbowałem wczesniej acetonem ale zamiast sie rozpuscic i schodzić to guma rozmazywala sie a drapanie tego jest chyba srednim pomyslem. Jak to zrobic xd
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
-
- Gadatliwa bestia
[mk4] Re: Czyszczenie dekorów z gumy
Plytka CD i delikatnie zdzierasz.Potem resztki szmatka z benzyna powinno dokonczyc sprawe.
VW Bora 1.9TDI 01' ASV+sprzedany.
VW Golf 4 1.4 99' LPG -sprzet zony
Seat Leon 1.6 16 05' LPG
VW Golf 4 1.4 99' LPG -sprzet zony
Seat Leon 1.6 16 05' LPG
-
- Nowicjusz
Ja u siebie różnych technik próbowałem. Na płaskich powierzchniach najlepiej mi się sprawdzała karta kredytowa. Z kolei w innych miejscach nie używałem żadnych specyfików. Najlepiej jak jest sama szmatka. Tarcie pomiędzy szmatką a plastikiem jest na tyle duże, że wszystko ładnie schodzi
-
- Nowicjusz
- Auto: Volkswagen Golf
U mnie wystarczyła ciepła woda, płyn do mycia naczyń i zmywaczem. Dekory ściągałem/ odkręciłem i zabieg w łazience w wannie. Następnie papier ścierny (gramatura kolejno- 8oo, 15oo i 2ooo), następnie lakier podkładowi i chyba ze trzy warstwy lakieru do plastiku w czarny połysk i włala. Robione na początku tego roku i do dziś jestem zadowolony z efektu, jeśli jesteś zainteresowany efektem mogę Ci jutro za dnia zrobić jakaś fotkę.
-
- Mały gagatek
Chetnie zobaczesantos13 pisze: ↑wt lis 06, 2018 18:04U mnie wystarczyła ciepła woda, płyn do mycia naczyń i zmywaczem. Dekory ściągałem/ odkręciłem i zabieg w łazience w wannie. Następnie papier ścierny (gramatura kolejno- 8oo, 15oo i 2ooo), następnie lakier podkładowi i chyba ze trzy warstwy lakieru do plastiku w czarny połysk i włala. Robione na początku tego roku i do dziś jestem zadowolony z efektu, jeśli jesteś zainteresowany efektem mogę Ci jutro za dnia zrobić jakaś fotkę.
Gąbka dała rade ale nie na wszystkim i na zmiane szmatka, gąbka i czyścik druciany ale zastanawiam sie czy na inne wyblakłe dekory zadziałać czernidłem czy pomalowac sprayem i później ewentualnie jakis bezbarwny na koniec.
-
- Nowicjusz
Czy ktoś próbował malowania dekorów plastidipem? może nie jest to głupi pomysł.
Kiedyś malowałem zderzak w volvo i wyszło całkiem spoko.
-
- Mały gagatek
Może jakąś folią ?esdopedoen pisze: ↑śr lis 07, 2018 13:12Czy ktoś próbował malowania dekorów plastidipem? może nie jest to głupi pomysł.
Plastidip tez wyglada calkiem fajnie
Pamiętam ze malowalem kiedys bollem ale plasidip tez fajna powierzchnię tworzy
Wysłane z mojego LG-M250 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego LG-M250 przy użyciu Tapatalka