[mk7] zatłuszczone/zaparowane soczewki w xenon
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
[mk7] zatłuszczone/zaparowane soczewki w xenon
Witam, z góry przepraszam jeśli nie trafilem do dobrej sekjci w technicznych, ale nie widzialem osobnej dla oświetlenia.
Do rzeczy.
Mam problem w moim mk7 z 2014 roku. Autko kupilem 2 msc. temu i od poczatku zauwazylem ze na soczewkach (obydwu) jest pewien nalot. Chcialbym sie tego pozbyc, bo wygląda mało apetycznie, a po drugie rozprasza światlo xena.
Najpierw spytam czy ktos w tych sztukach miał już taką przypadłość?
Jeśli był już podobny post i może z jakimś tutorialem to z góry dziekuje za wrzucenie.
Od razu dodam, że auto nie brało udziału w żadnej stłuczce.
Jak tylko zona wroci z pracy i zajmie sie naszym bomblem, to skocze do autka zrobic Wam foty aby unaocznić co nieco.
Z góry dziękuje za komentarze.
A voila. Poniżej zdjęcia.
Pzdr.
Do rzeczy.
Mam problem w moim mk7 z 2014 roku. Autko kupilem 2 msc. temu i od poczatku zauwazylem ze na soczewkach (obydwu) jest pewien nalot. Chcialbym sie tego pozbyc, bo wygląda mało apetycznie, a po drugie rozprasza światlo xena.
Najpierw spytam czy ktos w tych sztukach miał już taką przypadłość?
Jeśli był już podobny post i może z jakimś tutorialem to z góry dziekuje za wrzucenie.
Od razu dodam, że auto nie brało udziału w żadnej stłuczce.
Jak tylko zona wroci z pracy i zajmie sie naszym bomblem, to skocze do autka zrobic Wam foty aby unaocznić co nieco.
Z góry dziękuje za komentarze.
A voila. Poniżej zdjęcia.
Pzdr.
stock 1.6 tdi 110PS/250nM; mod. 140PS/315nM.
[mk7] Re: zatłuszczone/zaparowane soczewki w xenon
Hallo?
To forum cos żyje!?
Natknąlem sie na YT na poniższe 2 linki i widzę że nie jestem samotny z problemem. Jesli rozumiem to w DE byla akcja deslerow i jak ktos z trmatem sie zglaszal to dealer wymieniał lampy na nowe.
U nas ktoś słyszal o podobnym przypadku?..
To forum cos żyje!?
Natknąlem sie na YT na poniższe 2 linki i widzę że nie jestem samotny z problemem. Jesli rozumiem to w DE byla akcja deslerow i jak ktos z trmatem sie zglaszal to dealer wymieniał lampy na nowe.
U nas ktoś słyszal o podobnym przypadku?..
Cześć, nie wierze ze nikt z posiadaczy mk7 nie ma/miał podobnego problemu?
To forum w ogóle żyje?
To forum w ogóle żyje?
Słabo tu z pomocą jeżeli chodzi o mk7. Musisz się do tego przyzwyczaić. Właściciele najczęściej robią auta w ASO, mało kto modzi auta, więc jest kłopot.
PS. odpowiem z mojej strony nie mam takiego problemu. Chyba bez rozklejania lampy nic nie zrobisz.
PS. odpowiem z mojej strony nie mam takiego problemu. Chyba bez rozklejania lampy nic nie zrobisz.
Też, mogę Ci tylko odpowiedzieć, że u mnie też nic takiego nie występuję. Przed chwilą byłem zobaczyć. Auto mam z 2013.
Lepiej stracić sekundę z życia, niż życie w ciągu sekundy...
- flo89
- Użytkownik
- Auto: Golf MK7 2016
- Silnik: CZCA
U mnie 2016 również brak tłustego nalotu...
MK7 2016 1.4 TSI CZCA Highline
Czesc, dzieki za odpowiedzi.
Umówilem sie na wizyte w Lellek Gliwice na 5tego lipca i mają ocenic co da sie z tym zrobić.
Równolegle szukam tutoriala czy da sie dostac do calego ukladu soczewki bez rozklejania lampy. Jeśli sie da to podejmę sie tematu w wolnej chwili i wyczyszczę dziadostwo !
Umówilem sie na wizyte w Lellek Gliwice na 5tego lipca i mają ocenic co da sie z tym zrobić.
Równolegle szukam tutoriala czy da sie dostac do calego ukladu soczewki bez rozklejania lampy. Jeśli sie da to podejmę sie tematu w wolnej chwili i wyczyszczę dziadostwo !
Hej, w moim Golfie z 2015 mam niestety ten problem. @MeS83 co powiedzieli w serwisie na ten temat?
- flo89
- Użytkownik
- Auto: Golf MK7 2016
- Silnik: CZCA
Mi się wydaje że to żaden tłusty nalot. Soczewka jest na tyle gruba że widać przez nią jakby patrzeć przez pryzmat. Światło rozszczepia się a taki widok faktycznie przypomina plamę oleju.
MK7 2016 1.4 TSI CZCA Highline