***Kupujemy używany samochód - informacje pytania, porady***
Moderatorzy: palio, jhosef, VIP
- luckyboy
- Gadatliwa bestia
- Silnik: BCA
Re: ***Kupujemy używany samochód - informacje pytania, porady***
C5 II to roczniki 2004-2008, C5 III od 2008 wg. OtoMoto a to ważniejsze niż Wikipedia
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Ty mówisz poważnie czy żartujesz bo już nie wiem. Mój ojciec miał C5 I lift. Ale masz rację, na różnych stronach różne głupoty były pisane. Nawet na stronie autokult.pl pisali raz tak a raz inaczej, sami nie wiedzą
- luckyboy
- Gadatliwa bestia
- Silnik: BCA
Według mnie był C5 I C5 I lift i C5 II, ale opinie są różne.
-
- Użytkownik
Człowiek się całe życie uczy... Też myślałem że C5 to I, II i III, ba nawet na forach Citroena tak oznaczają te generacje
ALH -> 205 -> soft
- doggie
- V.I.P.
Jak ojciec kupował z salonu nowego C5 FL w 2005 roku to dealer przedstawiał go jako C5 I po liftingu. Niestety albo stety po 6 miesiącach auto uległo kasacji
- herbu
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Wg. mnie była jedynie I, I po lifcie i II.
Idąc tropem niektórych, to przy Octavii mielibyśmy już pewnie VI generację
Idąc tropem niektórych, to przy Octavii mielibyśmy już pewnie VI generację
- doggie
- V.I.P.
Choć audi a4 b6 zrobili numer nazywając wersję kolejną jako B7 a to w zasadzie nic innego jak B6 FL
Tak samo z Golfem 5, zrobili 5 bis, ale żeby lepiej wyglądało to Golf 6 powstał.
- doggie
- V.I.P.
Z mk5 się do końca raczej nie zgodzę bo jednak lifting był głębszy, inne wnętrze wraz z zupełnie innym kokpitem, w przeciwieństwie do Audi A4 B6/B7 czy passata B6/B7, BCM zamiast bordnetz, większość poszyć blacharskich jest inna łącznie z poszyciami drzwi, wg mnie słusznie jest to Mk6. VW zazwyczaj gdy robił facelifting to nie zmieniał kokpitu
do grona C5 II kombi, Mondeo IV Kombi, Passat Kombi dorzuciłbym jeszcze Peugeot 508 Kombi, super autko choć podobnie jak A4 Avant bagażnik nie za duży a dodatkowo jednym z minusów jest głośne tylne zawieszenie
do grona C5 II kombi, Mondeo IV Kombi, Passat Kombi dorzuciłbym jeszcze Peugeot 508 Kombi, super autko choć podobnie jak A4 Avant bagażnik nie za duży a dodatkowo jednym z minusów jest głośne tylne zawieszenie
Większej głupoty dawno nie czytałem, mondeo mk4 to jedna z lepszych, na równi z c5 propozycji w klasie średniej.herbu pisze:To ja Ci powiem - szukaj od razu Citroena C5, bo Mondeo w porównaniu do niego to wóz drabiniasty. Zarówno jeśli chodzi o komfort, jak i materiały, jak i wyposażenie, jak i styl. Ale to tylko moje zdanie, z którym niekoniecznie musisz się zgadzaćflatron1984 pisze: ↑czw gru 27, 2018 11:52Panowie dziękuję za wszystkie sugestie i propozycje. Po konsultacjach z moją drugą połówką z zaproponowanych aut najbardziej podoba się (przynajmniej wizualnie na fotkach) Mondeo i Citroen C5, ewentualnie może być jeszcze ten Passat o którego taka burza tu powstała. Muszę te auta obejrzeć na żywo, usiąść, przejechać się i wtedy podejmę decyzję które bardziej mi odpowiada. Dziękuję za nakierowanie mniej więcej między jakimi autami warto się zastanowić, teraz jest dużo łatwiej
Wóz drabiniasty? Jeździłeś tym autem, że takie bzdety piszesz. To jedno z najlepiej prowadzących się aut (zresztą jak większość fordów), komfort też na fajnym poziomie (nie, nie jest to hydro z c5, ale tutaj akurat citroen nie ma konkurencji).
Materiały i wyposażenie,? Kolejne brednie, może flotówki w trendzie nie zachwycały ale już fajnie wyposażone titanium czy titanium x robi robotę a jest ich sporo na rynku.
Moje MK4 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=439313" onclick="window.open(this.href);return false;
- herbu
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Tak, jeździłem obydwoma autami i jak dla mnie C5 jest dużo lepszym autem od Mondeo. To moja subiektywna ocena, każdy może mieć swoją. Dla mnie mondeo jest kiepskie i tyle. Materiały ma paskudnie, od spodu rdzewieje niczym golf III. Oczywiście ma też zalety, czyli pojemność wnętrza i bagażnika. Ale stylem to pięt C5 nie dorównuje. I nie musisz się zgadzać. Każdy ma swoje racjesilver pisze: ↑śr sty 02, 2019 14:13herbu pisze:flatron1984 pisze: ↑czw gru 27, 2018 11:52Panowie dziękuję za wszystkie sugestie i propozycje. Po konsultacjach z moją drugą połówką z zaproponowanych aut najbardziej podoba się (przynajmniej wizualnie na fotkach) Mondeo i Citroen C5, ewentualnie może być jeszcze ten Passat o którego taka burza tu powstała. Muszę te auta obejrzeć na żywo, usiąść, przejechać się i wtedy podejmę decyzję które bardziej mi odpowiada. Dziękuję za nakierowanie mniej więcej między jakimi autami warto się zastanowić, teraz jest dużo łatwiej
To ja Ci powiem - szukaj od razu Citroena C5, bo Mondeo w porównaniu do niego to wóz drabiniasty. Zarówno jeśli chodzi o komfort, jak i materiały, jak i wyposażenie, jak i styl. Ale to tylko moje zdanie, z którym niekoniecznie musisz się zgadzać
Większej głupoty dawno nie czytałem, mondeo mk4 to jedna z lepszych, na równi z c5 propozycji w klasie średniej.
Wóz drabiniasty? Jeździłeś tym autem, że takie bzdety piszesz. To jedno z najlepiej prowadzących się aut (zresztą jak większość fordów), komfort też na fajnym poziomie (nie, nie jest to hydro z c5, ale tutaj akurat citroen nie ma konkurencji).
Materiały i wyposażenie,? Kolejne brednie, może flotówki w trendzie nie zachwycały ale już fajnie wyposażone titanium czy titanium x robi robotę a jest ich sporo na rynku.