Sterownik DSG dq250 w połączeniu z 1.8t me7.5 lub emu
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- darwaz
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Cześć,
Czy ktoś zna kogoś lub sam łączył silnik 1.8t, sterownik me7.5 ze skrzynią DSG dq250? Nie pytam o kwestie mechaniczne bo nie ten dział Chodzi mi o to czy z me7.5 po CAN będą wszystkie potrzebne informacje do działania skrzyni DSG? Podobno skrzynia musi też mieć sygnały po CAN z modułu ABS? jakie dokładnie parametry są konieczne do działania? Prędkość obrotowa silnika, prędkość pojazdu, prędkość każdego koła z ABS ? Jeszcze dokładniejsze pytanie czy da się to zrobić też na Ecumasterze EMU z modułem CAN? Wiem że mogę stroić na ori me7.5 ale chciałbym dla zabawy na EMU. Pytam o to wszystko bo buduje znajomemu golfa mk1 cabrio. Zawieszenie, mechanikę itp już całą skończyłem i teraz będę się zabierał za silnik i napęd. Burknąłem coś podczas ustaleń o tym że fajnie gdyby się dało DSG i on się strasznie napalił że chce zamiast 02m 6 biegowej.
Czy ktoś zna kogoś lub sam łączył silnik 1.8t, sterownik me7.5 ze skrzynią DSG dq250? Nie pytam o kwestie mechaniczne bo nie ten dział Chodzi mi o to czy z me7.5 po CAN będą wszystkie potrzebne informacje do działania skrzyni DSG? Podobno skrzynia musi też mieć sygnały po CAN z modułu ABS? jakie dokładnie parametry są konieczne do działania? Prędkość obrotowa silnika, prędkość pojazdu, prędkość każdego koła z ABS ? Jeszcze dokładniejsze pytanie czy da się to zrobić też na Ecumasterze EMU z modułem CAN? Wiem że mogę stroić na ori me7.5 ale chciałbym dla zabawy na EMU. Pytam o to wszystko bo buduje znajomemu golfa mk1 cabrio. Zawieszenie, mechanikę itp już całą skończyłem i teraz będę się zabierał za silnik i napęd. Burknąłem coś podczas ustaleń o tym że fajnie gdyby się dało DSG i on się strasznie napalił że chce zamiast 02m 6 biegowej.
-
- Mały gagatek
Danar z Olsztyna ma DSG w Corrado bez absu i nie tylko on wiec mysle ze bez problemu odpali Predkosc bierze z impulsatora najprawdopodobniej wtedy
facebook.com/LoVWered
- darwaz
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: Sterownik DSG dq250 w połączeniu z 1.8t me7.5 lub emu
A jak to się ma do mojego pytania? Z tego co widzę to on ma silnik r36, sterownik zupełnie inny, fabrycznie wychodzący z dsg. W takim setupie nie widzę problemu. Ja sie pytałem o me7.5 i 1.8t.sajmondesign pisze:Danar z Olsztyna ma DSG w Corrado bez absu i nie tylko on wiec mysle ze bez problemu odpali Predkosc bierze z impulsatora najprawdopodobniej wtedy
-
- Mały gagatek
tak sie ma, ze odpowiadam częściowo na Twoje pytanie, jeśli auto nie ma ABSu to nie bierze sygnału z absu bo nie ma jak
Ale ok Danar ma R36, natomiast Krzysiek GTO ostatnio stroił scirocco 1.8t z DSG, w polsce też jeździ kilka 1.8t na me7.5 z DQ250 bez ABS więc jedyny możliwy sygnał jaki idzie do skrzyni, to sygnał z impulsatora
OT: to nie Ty śmigałeś jedyną na żółtych blachach po świecie? groszkiem? bo chyba fanpage mam na fejsie polubiony
Ale ok Danar ma R36, natomiast Krzysiek GTO ostatnio stroił scirocco 1.8t z DSG, w polsce też jeździ kilka 1.8t na me7.5 z DQ250 bez ABS więc jedyny możliwy sygnał jaki idzie do skrzyni, to sygnał z impulsatora
OT: to nie Ty śmigałeś jedyną na żółtych blachach po świecie? groszkiem? bo chyba fanpage mam na fejsie polubiony
facebook.com/LoVWered
- darwaz
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
ABS to mnie najmniej martwi. Kurde szkoda że wcześniej nie wiedziałem że GTO coś takiego stroił, byłem u niego to mogłem zapytać. A masz jakieś namiary na kogoś kto ma taki setup? Jakieś linki do projektów?sajmondesign pisze:tak sie ma, ze odpowiadam częściowo na Twoje pytanie, jeśli auto nie ma ABSu to nie bierze sygnału z absu bo nie ma jak
Śmigałem zielonym, ale się już tak rozpadł blacharsko że bez remontu nigdzie nie pojedzie
-
- Mały gagatek
Genowefa garage robila z 2-3 projekty w takim setupie, jakieś golfy mk2, audi a3 i chyba mk1, napisz do nich
facebook.com/LoVWered
Jak może brać z impulsatora prędkość skoro nie ma go bo byl w skrzyni manualnej pierwotnie?sajmondesign pisze: ↑śr paź 25, 2017 03:51Danar z Olsztyna ma DSG w Corrado bez absu i nie tylko on wiec mysle ze bez problemu odpali Predkosc bierze z impulsatora najprawdopodobniej wtedy
Dodalismy do emu black wsparcie dla dsg i wyglada to bardzo dobrze
mk2 gti 2.0 16Vsc 4Motion viewtopic.php?f=160&t=252428" onclick="window.open(this.href);return false;
Just like It https://www.facebook.com/VW-Golf-Mk2-GT ... 101982262/" onclick="window.open(this.href);return false;
Just like It https://www.facebook.com/VW-Golf-Mk2-GT ... 101982262/" onclick="window.open(this.href);return false;
Mógłbyś napisać coś więcej? Da się tym normalnie jeździć na codzień? Czy zdarzają się problemy z ruszaniem lub z wyborem biegu itp? Jestem w fazie doagadywania projektu i nie wiem czy wybrać ori czy emu, heh.RasPL pisze:Dodalismy do emu black wsparcie dla dsg i wyglada to bardzo dobrze
Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
Obecnie dziala DQ250 oraz DQ500. Mozna poogladac na fb.
mk2 gti 2.0 16Vsc 4Motion viewtopic.php?f=160&t=252428" onclick="window.open(this.href);return false;