[mk4] VW Golf 4 Kombi 1,9 tdi AXR gaśnie i zapala się ABS
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
[mk4] VW Golf 4 Kombi 1,9 tdi AXR gaśnie i zapala się ABS
Witam Panowie . Moje pytanie jest następujące. Od jakiegoś czasu zapala mi się ABS . Niekiedy gaśnie i dziala normalnie. Kolega mi wczoraj podpinał cos jakby VAG tylko nie był to komputer tylko kupił jakiś taki gotowy gadzet. Miejsza o to. Pokazało czujnik lewe przednie koło. Pytanie czy zwykły laik może go sam wymienić i czy to jest uciązliwe i lepiej nie kombinować i dać do mechanika. Może ma ktoś link jak to się robi to byłbym wdzięczny. Pozdrawiam
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: Volkswagen Golf
[mk4] Re: VW Golf 4 Kombi 1,9 tdi AXR gaśnie i zapala się ABS
Jak umiesz koło odkręcić to 85% roboty,później jedna śrubka,wtyczka i wsio
-
- Forum Master
Tyle w teorii. A rzeczywistość w 20 letnim aucie pokazuje że lubi się urwać inbus, albo czujnik jest tak zapieczony w zwrotnicy że trzeba ściągać zacisk tarcze i wybijać z drugiej strony czujnik..
oczywiście sprawdź wcześniej czy wiązka cała czy kabel nie przerwany, bo nie koniecznie może oznaczać ze czujnik jest zepsuty
oczywiście sprawdź wcześniej czy wiązka cała czy kabel nie przerwany, bo nie koniecznie może oznaczać ze czujnik jest zepsuty
już bez przesady z tym 20-letnim autem... ja tam swojego ostatnio rozbierałem to śruby puszczały bez większego oporu... nie ma się co bać naprawy..