Jakie Auto Polecicie roczny przebieg 15-20tyś
Moderatorzy: palio, jhosef, VIP
- luckyboy
- Gadatliwa bestia
- Silnik: BCA
Re: Jakie Auto Polecicie roczny przebieg 15-20tyś
To co masz na myśli?doggie pisze:też nie jest wolny od wad
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
przez zapychający się przewód olejowy zaciera się turbo a dokładnie sitko, po zakupie najlepiej wymienić, DPF siadł przy 60 tys km ale to nic strasznego, płukanie pomogło, BSI czasami doprowadza do furii
ale pomimo tych wad i pewnie kilku innych to świetny silnik
3 lata temu byłem po Puga 308 1.6 HDI92hp w Szczecinie, wady wyżej wymienione, nie wspominam o corocznej wymianie tulei przedniego zawieszenia i końcówek kierowniczych bo to tanie pierdo..łki, 2 piasty kół przy 100 tys km. Poza tym nic więcej, deska rozdzielcza skrzypieniem wkurza
ale pomimo tych wad i pewnie kilku innych to świetny silnik
3 lata temu byłem po Puga 308 1.6 HDI92hp w Szczecinie, wady wyżej wymienione, nie wspominam o corocznej wymianie tulei przedniego zawieszenia i końcówek kierowniczych bo to tanie pierdo..łki, 2 piasty kół przy 100 tys km. Poza tym nic więcej, deska rozdzielcza skrzypieniem wkurza
- luckyboy
- Gadatliwa bestia
W wersji 92KM czyli 8v nie ma już sitka. BSI w nowszych modelach jest poprawiony. DPF różnie wytrzymuje, zawsze można udrożnić na stałe
308 po lifcie chętnie bym przytulił, tylko muszę Golfa sprzedać.
308 po lifcie chętnie bym przytulił, tylko muszę Golfa sprzedać.
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
mówię o 2012 roku, BSI szaleje, z tym sitkiem taki pewny bym nie był że go nie ma ale też zaklinać się nie będę. Gdybym miał kupować drugi raz to bez wahania bym to zrobił
Zero śladów korozji nadwozia
Zero śladów korozji nadwozia
- luckyboy
- Gadatliwa bestia
Nie ma, producent zrozumiał swój błąd. Z drugiej strony boję się sprzedać bezawaryjnego Golfa i wpędzić się w wydatki Ma 16 lat a "chodzi" jak nowe auto.
Skąd ja to znam będę potrzebował kombiaka, więc za jakiś czas trzeba będzie w coś nowszego zainwestować, ale Golfine zostawiam, chyba dożywotkę dostanie szkoda że już takich aut nie robią...luckyboy pisze:boję się sprzedać bezawaryjnego Golfa i wpędzić się w wydatki
sorry za off top
ALH + 216 + turbo ARL + FMIC + soft -> 162,5KM/344,2Nm
- herbu
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Też miałem podobny "problem" ostatnio. Chodziła mi po głowie wymianą mojej Octavii I 1.9TDI z 2010/11 rocznika na Octavie IIFL 2.0TDI CR z 2013 roku. Mogłem taka wykupić z firmy za około 19 tys. zł. Jednak po długich dyskusjach z użytkownikami, prawie każdy radził - masz dobre, to po co robić sobie kłopoty? DPF, EGR, wtryskiwacze to tylko początek. A ponoć silniki 2.0TDI CR uchodzą za bardzo udane. Najbardziej kusiła mnie skrzynia 6 biegowa, czego jedynie brakuje mi w mojej O1. No cóż, chyba nie kupie już nigdy nowego auta
Witam miałem podobnie musiałem się zdecydować czy zostawiać paska b5 na dożywocie czy zmienić... I kupiłem b6 z popsutym tsi z kiepskim dsg i co tam w nim jescze nie działa i? Podczas każdej jazdy nie żałuję ani chwili, że taki ruch zrobilem, b5 sprzedałem jeszcze przed nagonką na ropniaki w naprawdę dobrych pieniążkach.
Sam stoje przed wyborem co wybrać nie wiem jak te TSI z Golfa 6 mogę jeszcze wybrać Megane 3 1,4TCE 130km Seat Leon II TSI Fiat Bravo 2 2011-2014r 1.4 T jet 120 lub 1.4MultiAir 140 nw ile za swojego wgl dostanę
Ale dlaczego takie silniki? W megane 3 masz np prosty 1.6, czego Ty oczekujesz?
Spoko silniki, tylko na rocznik aż tak nie patrz bo lepiej zejść rok, dwa niż kupować padlinę. Zalezy jaki budżet.
- luckyboy
- Gadatliwa bestia