[mk4] tylne hamulce się grzeją
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
[mk4] tylne hamulce się grzeją
Jestem nowy na waszym forum więc witam was, mam problem z tylnymi hamulcami felgi są gorące ewidentnie tylne hamulce nie odbijają poprawnie z jednej strony kończą sie klocki i ta strona grzeje się mocniej mogę liczyć na pomoc teoretyczną z waszej strony?
[mk4] Re: tylne hamulce się grzeją
Hamulce trzeba serwisować. Tak raz w roku się rozbiera czyli wyciąga klocki, czyści i smaruje prowadnice a pod osłonę kurzowa psiknac na tłoczek smarowidła. No chyba że ktoś woli czekać aż się zapieka to trzeba będzie robić kompleksowo.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
Nie ręczny tak jak kolega nizej pisze trzeba bedzie wszystko rozebrać a może byc dla tego że klocek sie konczy??
Klocki się pokończyły bo to efekt tego że trzymają hamulce i dlatego też wytarlo w jednym kole lub nawet tylko jeden bardziej to zapieczona prowadnica jarzma.
Tylko wcześniej zwracałem uwagę na felgi czy są ciepłe to nie były ostatnio cos musoało sie poroboć
Rozebrać, poczyscic. Tłoczki fajnie jest wyciągnąć i też wyczyścić i cylinderki też papierkiem 2000. Wersja tańsza szybsza prostsza to parę razy podkręcać tłoczki z orzesmarowaniem. Też powinno pomóc.