Witam.
Mógłby ktoś powiedzieć mi gdzie powinienem "się wpiąć" z plusem i minusem żeby kamera załączała się w momencie wrzucenia wstecznego?
Czy pokazana na zdjęciu płytka (1,2) jest szyną dla prądu w którą można by się wlutować? Minus wpiąć przy śrubie?
Pozdrawiam.
Podpięcie kamery cofania do lampy wstecznego
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Re: Podpięcie kamery cofania do lampy wstecznego
W końcu miałem czas kupić nowy multimetr i zmierzyć... Jest tak jak pisałem. Te blaszki to szyny dla napięcia 12V.
no tak ale dopinasz się przewodów idących do wtyczki lampy
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
Ja Wam polecę fajną firmę ze Śląska, gdzie można u niej zamontować czujniki parkowania oraz kamerę cofania. Tutaj macie linka i znajdziecie tam wszystkie informacje: https://mojamarka.pl/montaz-czujnikow-cofania Nie mam nowego auta, bo to z 2009 ale nie miałam czujników parkowania i naprawdę miałam problem z cofaniem, bałam się, że w coś uderzę i tak się stało zanim je zamontowałam. Polecam wszystkim.
-
- Mały gagatek
- Auto: MK4-V50-KIA-VITO-BMW
- Silnik: BFQ
Znajdź przewód od żarówki wstecznego ,wepnij tam + ,- możesz dać tak jak pisałeś do śruby , czy monitor masz osobny czy w radiu 2 din? Jeżeli w radiu to daj fotkę tyłu wtyczek to ci powiem pod który kabel wpiąć kamerę tak żeby w momencie wbicia wstecznego automatycznie odpalało obraz cofania