[Passat B3 AAM] Hellp wywala wode
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[Passat B3 AAM] Hellp wywala wode
witam
mam problem z moim AAMem wywala mi wode jak sie zagrzeje do 80 wymienilem juz pompe wodna , glowice , uszczelke , termostat i dalej to samo gdzie szukac przyczyny i jak hapsalu moze ktos tu zna jakis dobry serwis ????
mam problem z moim AAMem wywala mi wode jak sie zagrzeje do 80 wymienilem juz pompe wodna , glowice , uszczelke , termostat i dalej to samo gdzie szukac przyczyny i jak hapsalu moze ktos tu zna jakis dobry serwis ????
Ostatnio zmieniony sob paź 21, 2006 11:01 przez radek_GL, łącznie zmieniany 2 razy.
VW Passat B3 1,8 AAM 1990r. 75 PS [url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=50898&postdays=0&postorder=asc&start=0][b]mój VWej[/b][/url] + Blitz BRC
- grzechu2410nn
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: [Passat B3 AAM] Hellp wywala wode
wszystkie przewody masz drożne i nagrzewnice ?radek_GL pisze:witam
kurcze termostat ci nie otwiera obiegu na chłodnice, sprawdź węże czy ciepłe po nagrzani do tych 80 stopni
(a podejrzewam że ci padł także czujnik od zegara pokazującego temperature wody w układzie cholodzenie
spradź przedewszystkim dolny wąż
na szybkiego prozizorycznie odłącz kabel od czunika w chłodnicy i niech chodzi cały
czas rozłaczaj tylko jak nie jedziesz to chyba schłodzi to czasu powrotu do polszy ...
[ Dodano: Wto Paź 17, 2006 22:15 ]
a jak się to robi ? podłącza sie wąż ogrodniczy do obiegu i czeka się aż z drugiej strrony coś wyplynie ?grzechu2410nn pisze:przeczysc ukłąd chłodzenia i zobacz czy pomorze i czy wywali jakis syfff
[ Dodano: Wto Paź 17, 2006 22:18 ]
no tak korek to podstawamisiek10111 pisze:być moze masz korek na zbiorniku wyrównawczum zapsuty
radek_GL sprawdź po drugiej stronie czy jest ta gumeczka i nie jest on od spodu
tam gdzie taka gumeczka oring siedzi nie jest uszodzony jakś wyszczerbiony plastik ...
wywala ja zbiornikiem wyruwnawczym on ma z boku dziurki dwie i dolnym ja wywalamisiek10111 pisze:radek_GL którendy ją wywala??
być moze masz korek na zbiorniku wyrównawczum zapsuty (tzn. zaworki, sa tam dwa zaworki napowietrzający i odpowietrzający), jezeli zaworek odpowietrzajacy jest zepsuty to wtedy rosnie mocno ciśnienie w układzie pod wpływem temp. i wywala płyn
dolny waz sie nienagrzewa tak jakby zle wsadzony byl albo niedzialajacy termostat
VW Passat B3 1,8 AAM 1990r. 75 PS [url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=50898&postdays=0&postorder=asc&start=0][b]mój VWej[/b][/url] + Blitz BRC
jak się nie nagrzewa nawet po kilkunastu km toradek_GL pisze:dolny waz sie nienagrzewa tak jakby zle wsadzony byl albo niedzialajacy termostat
termostat masz walniety, jak ci się uda musisz odkręcic śruby (kurcze nie pamiętam
chyba dwie M6)pod spodem i wyjąć termostat do czasu powrotu do Polski
i przyjeżdżaj do nas wymienisz sam na drugi, a póki co mozesz jeździć bez niego
zrobili mi auto chyba grzebali przy termostacie wody juz niewywala i jest cisnienie w ukladzie przedtem niebylo mowili ze walnieta byla ta rurka plastikowa przy bloku w ktorej sa czujniki cieczy chlodzacej teraz z chlodzeniem jest ok tylko zamulili mi auto do 100 buja sie jak maluch albo zaplon przestawili albo rozrzad o jeden zabek (da sie tak przejechac okolo 2000 km bez uszkodzenia czegos ???)
- Paweł Marek
- V.I.P.
czyli pewnie tylko odpowietrznik zatkany? Jeśli tak to jest to kolejny przykład na wymianę połowy silnika zamiast przetkać 2mm dziurkę. Ile to razy już było ?!radek_GL pisze:walnieta byla ta rurka plastikowa przy bloku w ktorej sa czujniki cieczy chlodzacej
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
jaki odpowiecznij jak tak z tego wychodza tylko dwie grube rury ???Paweł Marek pisze:czyli pewnie tylko odpowietrznik zatkany? Jeśli tak to jest to kolejny przykład na wymianę połowy silnika zamiast przetkać 2mm dziurkę. Ile to razy już było ?!radek_GL pisze:walnieta byla ta rurka plastikowa przy bloku w ktorej sa czujniki cieczy chlodzacej
- Paweł Marek
- V.I.P.
do czego w twoim silniku dochodzi cienki wezyk od zbiorniczka wyrównawczego?radek_GL pisze:jaki odpowiecznij jak tak z tego wychodza tylko dwie grube rury
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
do rury gumowej (tak jest orgilany waz od VW)Paweł Marek pisze:do czego w twoim silniku dochodzi cienki wezyk od zbiorniczka wyrównawczego?radek_GL pisze:jaki odpowiecznij jak tak z tego wychodza tylko dwie grube rury