Golf II
Moderatorzy: palio, jhosef, VIP
Re: Golf II
Co znaczy limited edition?
Chodzi ci o Golfa 16VG60 Limited? Ten występował wyłącznie jako 5 drzwiowa wersja w jednym kolorze z czarną skórą i napędem syncro.
Nie jest co coś co można po prostu kupić.
A jeśli chodzi Ci o inne wersje specjalne golfa to występowały prawie wszystkie w 3 i 5 furtkach. Wyjątkiem są na pewno wersja Rallye - 3d wyłącznie i Country 5 d wyłącznie.
Chodzi ci o Golfa 16VG60 Limited? Ten występował wyłącznie jako 5 drzwiowa wersja w jednym kolorze z czarną skórą i napędem syncro.
Nie jest co coś co można po prostu kupić.
A jeśli chodzi Ci o inne wersje specjalne golfa to występowały prawie wszystkie w 3 i 5 furtkach. Wyjątkiem są na pewno wersja Rallye - 3d wyłącznie i Country 5 d wyłącznie.
- herbu
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Limited? Haha nie ma szans, bo po pierwsze praktycznie nie występują do sprzedaży, a po drugie jak już się coś pojawi, to kosztuje więcej niż nowy Golf GTI
Ale ok, rozumiem, że chodzi o zwykłego GTI. Pierwsza trudność to znalezienie oryginalnego GTI. Owszem, w ogłoszeniach często sprzedawane pojazdy opisywane są jako GTI, ale w rzeczywistości to zwykle wersje po jakimś tuningu, jakieś kundle, lub oryginały w bardzo kiepskim (choć bardzo rzadko). GTI to obecnie towar bardzo deficytowy i ciężko osiągalny, a jeśli już taki się pojawi, to kosztuje odpowiednio dużo. Ale szukać warto, bo to rewelacyjne auta, które tańsze nie będą
Ale ok, rozumiem, że chodzi o zwykłego GTI. Pierwsza trudność to znalezienie oryginalnego GTI. Owszem, w ogłoszeniach często sprzedawane pojazdy opisywane są jako GTI, ale w rzeczywistości to zwykle wersje po jakimś tuningu, jakieś kundle, lub oryginały w bardzo kiepskim (choć bardzo rzadko). GTI to obecnie towar bardzo deficytowy i ciężko osiągalny, a jeśli już taki się pojawi, to kosztuje odpowiednio dużo. Ale szukać warto, bo to rewelacyjne auta, które tańsze nie będą
Oj tam, oj tam da się kupić. Ostatnio sam kupiłem ory GTI F&Iherbu pisze: ↑wt mar 19, 2019 20:42Limited? Haha nie ma szans, bo po pierwsze praktycznie nie występują do sprzedaży, a po drugie jak już się coś pojawi, to kosztuje więcej niż nowy Golf GTI
- herbu
- Kontakt:
Szczęściarz Sam od dłuższego czasu szukam mk2, najchętniej właśnie F&I, bo kilka takich już miałem, ale ciężko coś znaleźć. Albo kosztują swoje, albo są mega zmęczone. Jaki silnik w tym fajerze masz?jhosef pisze: ↑wt mar 19, 2019 21:28Oj tam, oj tam da się kupić. Ostatnio sam kupiłem ory GTI F&Iherbu pisze: ↑wt mar 19, 2019 20:42Limited? Haha nie ma szans, bo po pierwsze praktycznie nie występują do sprzedaży, a po drugie jak już się coś pojawi, to kosztuje więcej niż nowy Golf GTI
Hej,
mam pytanie - przymierzam się do kupna Golf II F&I. Mam jednak pewne watpliwosci - po pierwsze zderzaki nie sa oryginalne - ok, mogę toi zrozumieć. Po drugie nie ma emblemów na tylnich słupkach F&I, a podobno Golf nie był malowany. Kolor się niby zgadza, wyposażenie też, czarna podsufitka i reszta emlemów się zgadza. Może jak bym podał wam VIN to byłby ktoś w stanie mi pomóc?
Z góry dziękuję!
mam pytanie - przymierzam się do kupna Golf II F&I. Mam jednak pewne watpliwosci - po pierwsze zderzaki nie sa oryginalne - ok, mogę toi zrozumieć. Po drugie nie ma emblemów na tylnich słupkach F&I, a podobno Golf nie był malowany. Kolor się niby zgadza, wyposażenie też, czarna podsufitka i reszta emlemów się zgadza. Może jak bym podał wam VIN to byłby ktoś w stanie mi pomóc?
Z góry dziękuję!
Niestety bez szans po vin to sprawdzić. Jedynie zapytanie do Wolfsburga. Wlepę w bagażniku ma na tylnym pasie?
Dzięki za odpowiedź! Sprawdzałem tylko wlepę VIN w silniku, bo szczerze wątpię że ma jeszcze to wlepę w bagażniku..
- herbu
- Kontakt:
Po wlepie w bagażniku mógłbyś coś więcej sprawdzić.
Po vinie sprawdzi Ci Wolfsburg, być może polski oddział VW classik, o ile jeszcze jest.
Inna opcja, to jeśli kolor się zgadza, to przemierz czujnikiem, czy oryginał - powinien mieć w okolicy 90 mikronów. Choć to pewności też nie da.
Najpewniej po vinie rozkodować
Po vinie sprawdzi Ci Wolfsburg, być może polski oddział VW classik, o ile jeszcze jest.
Inna opcja, to jeśli kolor się zgadza, to przemierz czujnikiem, czy oryginał - powinien mieć w okolicy 90 mikronów. Choć to pewności też nie da.
Najpewniej po vinie rozkodować
- Marek
- Mały gagatek
- Auto: Golf IV Pacific
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Wiem, że odgrzewam kotleta ale dla potomnych dodam, że jest jeszcze jeden sposób na sprawdzenie fabrycznego kodu lakieru. Każdy Golf II ma pod maską nisko w okolicy podłużnicy przy prawym błotniku z przodu taką pomarańczową tabliczkę z kodem kreskowym z której można odczytać dosyć sporo informacji, między innymi właśnie kod lakieru, czy tydzień i dzień produkcji.
Każdy, któremu nie odpadłaMarek pisze: ↑czw lip 11, 2019 23:20Wiem, że odgrzewam kotleta ale dla potomnych dodam, że jest jeszcze jeden sposób na sprawdzenie fabrycznego kodu lakieru. Każdy Golf II ma pod maską nisko w okolicy podłużnicy przy prawym błotniku z przodu taką pomarańczową tabliczkę z kodem kreskowym z której można odczytać dosyć sporo informacji, między innymi właśnie kod lakieru, czy tydzień i dzień produkcji.
Aczkolwiek nie wiem czy mój 1984 w ogóle nie ma na nią otworów. Sprawdzę to jeszcze.