Wymiana licznika
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Wymiana licznika
Witam. Potrzebuje pomocy. Chciałem wymienić licznik bo w starym padł mi fis i nie wiem jak teraz zgrać ten licznik żeby samochód odpalił. Stary licznik VDO 1J0 920 821B a nowy MotoMeter 1J0 920 825B (BOO). Jestem trochę zielony a chciałbym to zrobić sam. Byłby ktoś chętny mi pomóc? Samochód Golf 4 1.9Tdi 99r
-
- VWGolf.pl Killer
Re: Wymiana licznika
Robiłem dokładnie zgodnie z tym filmikiem i nie chce mi zacząć szukać nawet tylko błąd wyskakuje. Spróbuję odłączyć akumulator na chwilę to może coś da.
Mam taki kabel.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Potrzebujesz kabelka K+CAN
W opieie nie ma nic działaniu z programami typu K+Can Commander czy Epromprogramer
W opieie nie ma nic działaniu z programami typu K+Can Commander czy Epromprogramer
-
- Ma gadane
- Auto: Volkswagen Golf 4 1.9 TDI ALH
Najgorsze ze nowy licznik to Motometer, czesto miałem problemy z tymi licznikami przy sciąganiu pina słabym kablem. Na twoim miejscu sprzedał bym ten licznik kupił licznik vdo z passata (są bardzo tanie w porównaniu z tymi do golfa) z koncówką 7 lub 9, szczególnie ze posiadasz stary licznik firmy vdo i przednia obudowa bedzie pasować. Łatwo wyciągniesz pin plus bedziesz mógł wgrać sobie fajne modyfikacje (zasięg na baku, test wskazówek, itd.)