Audi a3 8l
Moderatorzy: palio, jhosef, VIP
Re: Audi a3 8l
Ale o tym mówiłem charakterystyka jest inna i w twoich odczuciach ropa jest szybsza i są to odczucia prawidłowe, jednak gdybyście się ścigali lub gdybyś wziął suche dane zdrowe 1.8 t jest szybsze, oczywiście że musisz go kręcić a nie zmieniać biegi przy 4 tysiącach jak w ropniaku i spalanie jest zupełnie inne, ale 1.8 t zagazujesz... Tylko znajdź zdrowy egzemplarz a nie taki co ma autor tematu... Powodzenia xD
- herbu
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
dreyfus pisze: ↑śr kwie 10, 2019 15:54Ale o tym mówiłem charakterystyka jest inna i w twoich odczuciach ropa jest szybsza i są to odczucia prawidłowe, jednak gdybyście się ścigali lub gdybyś wziął suche dane zdrowe 1.8 t jest szybsze, oczywiście że musisz go kręcić a nie zmieniać biegi przy 4 tysiącach jak w ropniaku i spalanie jest zupełnie inne, ale 1.8 t zagazujesz... Tylko znajdź zdrowy egzemplarz a nie taki co ma autor tematu... Powodzenia xD
Dokładnie - sam kiedyś szukałem dla siebie 1.8T, ale po oglądnięciu wielu zrezygnowałem. Najlepsze było pewne A6 - po jeździe testowej przesiadłem się do swojej, byłej już, Fabii SDI i odniosłem wrażenie, że tu to jest dopiero dynamika
Więc właśnie "dynamika" dla każdego będzie inna, jak teraz jeżdżę uturbioną benzyna jazda 300 km autem nie robi wrażenia a kiedyś 3.5 wolnossące w BMW wyrywało zelówki z butów...
-
- Nowicjusz
Uderzyła mnie ta wypowiedź. Chyba jest trochę nieprzemyślana. Golfa kupiłem 5 lat temu i przez ten czas włożyłem w niego masę kasy. Chyba autor posta nie rozumie, że samochód się zużywa i akurat teraz jest taki moment że zbliża się remont silnika. Więc gdyby nie to, że potrzebuje diesla z powodu dojazdów do pracy to bym ten remont zrobił. No bo chyba nie będę robił remontu za 3-4tysiące żeby potem samochód sprzedać za 4.5tysiąca skoro nie jest nawet jakoś super wyposażony. Aktualnie w rodzinie są dwie osoby które będą za niedługo robiły prawo jazdy i jedna z nich na pewno się nim zajmie, albo zostawię go zonie. Mimo wszystko pozdrawiam cię i mam nadzieję że jednak nie to miałeś na myśli. No chyba że 1.8t po 2 dekadach nie może brać ani grama oleju więc wtedy przepraszam i przyznaje że zajechałem ten samochód.dreyfus pisze: ↑śr kwie 10, 2019 11:02Nie będzie gorszy w czym? Większym momentem? W każdej innej sytuacji 1.8 t zdrowe wciąga go nosem... Charakterystyka silników zupełnie inna i zależy co kto lubi...
Ja bym się raczej zastanowił kim jest i czego oczekuje założyciel tematu bo jak swojego golfa doprowadził do takiej padaki jak pisze to szczerze wątpię że jakiekolwiek kupione auto będzie z czasem wyglądać inaczej...
W zeszłym tygodniu oglądałem dwa audiki, 130 i 110km ale oba niestety nie warte uwagi. Skusiłem się na oferty z niską ceną i pożałowałem tego. Dzisiaj zaraz wyruszam zobaczyć kolejne oferty tym razem z wyższej półki cenowej. Pozdrawiam i dziękuję za komentarze
No to sensu nie ma.Electricbase13 pisze: ↑sob kwie 13, 2019 15:01No bo chyba nie będę robił remontu za 3-4tysiące żeby potem samochód sprzedać za 4.5tysiąca
Taki popsuty, bez jakiegoś wyposażenia?
Jakoś nie jestem zdziwiony, zobacz jak jedno pasuje do drugiego...Electricbase13 pisze: ↑sob kwie 13, 2019 15:01skusiłem się na oferty z niską ceną i pożałowałem tego.
Dzięki UE motoryzacja u nas umiera 0.9 silniki 1.0 mega wypas, kiedyś po nowe chyba do ruskich pojadę...
-
- Nowicjusz
Ostatecznie dopiero po dwóch miesiącach szukania 8l i oglądania samych szrotów postanowiłem dołożyć i kupić a3 8p, stety niestety 1.9tdi z tylko 105 km i skrzynią piątką ale po chipie jest już bardzo przyzwoicie. Pozdrawiam
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
4 lata miałem 8P Sportback 1.9 BLS z 2007 roku. Bardzo porządne auto, lepiej wyciszone i wykończone od golfa 1K0. Sprawdź przednie błotniki przy progach (jak masz zdejmij chlapacze) bo tam się gnieździ syf i rdzewieją,Electricbase13 pisze: ↑wt cze 11, 2019 08:51Ostatecznie dopiero po dwóch miesiącach szukania 8l i oglądania samych szrotów postanowiłem dołożyć i kupić a3 8p, stety niestety 1.9tdi z tylko 105 km i skrzynią piątką ale po chipie jest już bardzo przyzwoicie. Pozdrawiam
-
- Nowicjusz
Sprawdziłem, jest ok. Mój silnik to BKC w trzydrzwiowej budzie 2004. Samochód rzeczywiście idealny, brak jakiejkolwiek możliwości porównywania go do mojego poprzednika golfa IV. Ryzykuje nawet stwierdzenie że lepiej się nim jeździ niż naszym rodzinnym Focusem III.doggie pisze: ↑wt cze 11, 2019 11:364 lata miałem 8P Sportback 1.9 BLS z 2007 roku. Bardzo porządne auto, lepiej wyciszone i wykończone od golfa 1K0. Sprawdź przednie błotniki przy progach (jak masz zdejmij chlapacze) bo tam się gnieździ syf i rdzewieją,Electricbase13 pisze: ↑wt cze 11, 2019 08:51Ostatecznie dopiero po dwóch miesiącach szukania 8l i oglądania samych szrotów postanowiłem dołożyć i kupić a3 8p, stety niestety 1.9tdi z tylko 105 km i skrzynią piątką ale po chipie jest już bardzo przyzwoicie. Pozdrawiam
Zakochałem się w audi i jak na forda przyjdzie już czas to kupię dla nas a4 b8 2.0 TDI CR. Póki co A3 zrobiłem już 1520km z tego jakieś 1300km autostradą i oleju nie ubyło. Zalany 5w40.
Jedynie jak już opisywałem w innym temacie od samego kupna był problem z głośną pracą skrzyni biegów jednak biorąc pod uwagę że używki z gwarancją rozruchową chodzą po 700-800zlotych to zdecydowałem się na ten właśnie egzemplarz bo był żwawy, nie dymił, dwumas nie stukał. Jak się okazało silnik też oleju nie pije. W innych autach co oglądałem to albo jakiś muł, albo dwumas stukał, albo dymił, albo pognity. Ogólnie zobaczyłem 9 audi a3 8l i 5 audi a3 8p. Biorąc pod uwagę to że jestem w pl raczej tylko na weekend to poszukiwania auta trwały dwa miesiące
-
- Nowicjusz
Focus jeszcze mniejszy, a się mieścimy. Syn nie korzysta już z wózka a my też koszykarzami nie jesteśmy. Jeżeli rzeczywiście będzie za małe to A6. A apropo idealności, po takim długim czasie użytkowania golfa na autostradzie stwierdzam że właśnie te A3 8P jest idealne, przyjeżdżam w poniedziałek do pracy bez bólu głowy.
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Jako że miałem A4 B8 fl to potwierdzam, w środku nie jest źle ale bagażnik jak na kombi śmiesznie mały a do tego z uwagi na mocno pochylona klapę nieustawny
Jednak Sportback dłuższy, rozstaw osi większy, no i jest więcej miejsca, wersja 3D słabo rodzinnaElectricbase13 pisze: ↑wt cze 11, 2019 12:45A3 8P jest idealne, przyjeżdżam w poniedziałek do pracy bez bólu głowy.
-
- Nowicjusz
Małe sprostowanie Doggie. Tak jak pisałem w pierwszym poście to audi służy mi tylko i wyłącznie na dojazd z niedzieli na poniedziałek do Niemiec do pracy i powrót w piątkowe południe. Zawsze jeżdżę sam z podręcznym bagażem. Dlatego ilość miejsca i bagażnik to dla mnie rzecz nie istotna. Focusem jeżdżę tylko gdy jestem w domu po mieście lub jeździmy nim na jakieś wypady, do DE go nie biorę bo raz że to benzyna, dwa że szkoda go bo ma niski przebieg, a ja klepie miesięcznie ok. 3 tyś, a poza tym to żona też musi czymś jeździć. A co do tego że pisałem że następnym rodzinnym autem będzie a4 b8 to może macie rację, jeżeli będzie za małe to rozejrzę się za A6 ale póki co w focusie mieścimy się bez problemu więc myślę że w B8 nie będzie tak źle.doggie pisze: ↑wt cze 11, 2019 13:16Jako że miałem A4 B8 fl to potwierdzam, w środku nie jest źle ale bagażnik jak na kombi śmiesznie mały a do tego z uwagi na mocno pochylona klapę nieustawny
Jednak Sportback dłuższy, rozstaw osi większy, no i jest więcej miejsca, wersja 3D słabo rodzinnaElectricbase13 pisze: ↑wt cze 11, 2019 12:45A3 8P jest idealne, przyjeżdżam w poniedziałek do pracy bez bólu głowy.