GOLF 7 GTI
Moderatorzy: palio, jhosef, VIP
GOLF 7 GTI
Witajcie
W niedalekiej przyszlosci pragnę zakupić VW Golf 7 GTI.
Pewnie będzie to zakup przez olx/OtoMoto
Stąd pytania do posiadaczy lub znawców
Na co zwrócić uwagę podczas kupna ?
Za jaka wersja się oglądać (chyba chciałbym 220/230km)
Czy manual to dobry wybór ?
I ostatnie pewnie wywoła ogromną burze.
Gdy go już kupię zamierzam zainstalować LPG pewnie zaraz się odezwą dusze prawdziwych kierowców sportowych aut.
Zanim mnie zjecie to przedstawienie swoje argumenty.
Coraz łatwiej jest o instalacje LPG w silnikach TSI, firma Energy Gaz Polska cały czas zakłada takie instalacje oczywiście z dotryskiem beznyny.
Słyszałem też że silniki nawet dobrze to znoszą.
Wiem wiem "jak takie auto to po co Ci gaz"
Po to że instalacja zwraca się po 12tys kilometrów.
Po to że nadal mogę ją wyłączyć podczas jazdy i stać się sportowa bestia zredukować i przyspieszyć na benzynie, a po katowaniu silnika wracając do domu przełączyć znów na LPG i wrocic za prawie darmo. A zaoszczędzone pieniążki na paliwie zainwestowac w auto. Czy znajdzie się ktoś kto podziela moja myśl ?
Peace pozdro
W niedalekiej przyszlosci pragnę zakupić VW Golf 7 GTI.
Pewnie będzie to zakup przez olx/OtoMoto
Stąd pytania do posiadaczy lub znawców
Na co zwrócić uwagę podczas kupna ?
Za jaka wersja się oglądać (chyba chciałbym 220/230km)
Czy manual to dobry wybór ?
I ostatnie pewnie wywoła ogromną burze.
Gdy go już kupię zamierzam zainstalować LPG pewnie zaraz się odezwą dusze prawdziwych kierowców sportowych aut.
Zanim mnie zjecie to przedstawienie swoje argumenty.
Coraz łatwiej jest o instalacje LPG w silnikach TSI, firma Energy Gaz Polska cały czas zakłada takie instalacje oczywiście z dotryskiem beznyny.
Słyszałem też że silniki nawet dobrze to znoszą.
Wiem wiem "jak takie auto to po co Ci gaz"
Po to że instalacja zwraca się po 12tys kilometrów.
Po to że nadal mogę ją wyłączyć podczas jazdy i stać się sportowa bestia zredukować i przyspieszyć na benzynie, a po katowaniu silnika wracając do domu przełączyć znów na LPG i wrocic za prawie darmo. A zaoszczędzone pieniążki na paliwie zainwestowac w auto. Czy znajdzie się ktoś kto podziela moja myśl ?
Peace pozdro
-
- VW Baron
- Kontakt:
Re: GOLF 7 GTI
ja od dawna jeżdzę na lpg więc mogę napisać, że oszczędności w porównaniu do benzyny są spore gdy się dużo jeździ. Na tyle duże, że po kilku latach uzbiera się teoretyczna kwota wystarczająca na zakup kolejnego auta.. tyle, że to wszystko w przedziale cenowym do 20k pln a nie kilkukrotnie większym. Bo przy kwotach rzędu 60 k pln za auto to kilka tys zł oszczędności rocznie na gazie jest już mniej widoczne - oczywiście są to jakieś tam kwoty, które można włożyć w auto ale wydaje mi się, że jest to jednak dosyć kontrowersyjny pomysł.
Bo mnie tu nie było, kupuj i śmiało gazuj mam 2.0 tsi w gazie jeżeli masz jakieś pytanka chętnie odpowiem
Wiem wiem i niezbyt popularny ale tak mam odkąd pamiętam że nie idę z prądem a raczej w poprzek niego xD
Z nieba mi Pan spadł z chęcią bym zadał kilka pytań, może wymienimy się messengerem w wiadomości prywatnej?